Now Reading
Έρχονται σημαντικές μεταβολές στη σύνθεση της Αγοράς

Έρχονται σημαντικές μεταβολές στη σύνθεση της Αγοράς

  • Η σύγχρονη οικονομία επιτάσσει άλλα σχήματα κι άλλα μεγέθη εταιρειών διαμεσολάβησης
Γ. Χατζηθεοδοσίου

Στην τάση που καταγράφεται στην αγορά σε επίπεδο συνεργιών και συγχωνεύσεων αναφέρεται ο Πρόεδρος και ιδρυτής της Mega Brokers, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν μεταβολές που θα είναι απόρροια της μείωσης λειτουργικού κόστους της εταιρείας, της συνένωσης δυνάμεων και μεγέθυνσης σχημάτων.

Πώς έκλεισαν τα μεγέθη της Εταιρείας σας το 2020 και ποιες προβλέψεις κάνετε για το 2021;

Τα οικονομικά μας αποτελέσματα συνέχισαν τη σταθερή ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. Το  2020 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν άνω των 68 εκατομμυρίων ευρώ ενώ αντίστοιχα θετικά εξελίχθηκαν και τα έσοδα τα οποία ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα οικονομικά μας στοιχεία επιβεβαιώνουν την επί 12 συνεχή έτη παραμονή της Mega Brokers στην κορυφή του κλάδου που δραστηριοποιείται καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη με βάση την παραγωγή της –μη τραπεζική εταιρεία– ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό τον εξελικτικό ρυθμό  και το 2021 επιβεβαιώνοντας την παράδοσή μας και τη δυναμική μας η οποία στηρίζεται σε αποφάσεις στρατηγικές, προσπάθειες, ανθρώπους και τεχνολογία.

Σε τι διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη δικτύου συνεργατών, καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες σας;

Αρχικά να επισημάνω ότι η Mega Brokers δεν είναι στατική. Έχει  ιδέες, διαμορφώνει τάσεις, δημιουργεί νέα δεδομένα, προσλαμβάνει μηνύματα, αξιοποιεί δυνάμεις και προχωρά στο μέλλον. Αυτό που επιδιώκουμε και το έχουμε ως αρχή, είναι να εξελισσόμαστε, να προοδεύουμε, να εκσυγχρονιζόμαστε. ∆εν είναι διαφοροποίηση. Είναι επιλογή μας να ακολουθούμε αυτόν το μονόδρομο, να τον διανύουμε με προσήλωση καθώς πιστεύουμε ότι μέσω αυτού η κάθε εταιρεία προοδεύει. Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε όλους τους συνεργάτες και συναλλασσόμενους με εμάς. Θεωρούμε καθοριστικό να διαμορφώνουμε στενές σχέσεις με αρχές και συνέπεια. Πιστεύουμε  ότι με αυτό τον τρόπο διαμορφώνουμε αξίες, θέτουμε βάσεις, και  προχωράμε ανοδικά, εξελικτικά.

Εστιάζοντας σε πιο τεχνική προσέγγιση και με βάση τα όσα προανέφερα, να αναφέρω ενδεικτικά ότι η Εταιρεία μας μέσα από τη διαδικασία προόδου σήμερα εκτείνεται λειτουργικά σε τρεις πυλώνες: α) Finance, β) Operations και γ) Commercial. Σε κάθε τομέα αναπτύσσεται με εξειδίκευση. Λειτουργεί ειδικό τμήμα σε κάθε κλάδο (Ζωής, Υγείας, Επενδυτικών, Αυτοκινήτου, Γενικών Ασφαλειών). Επίσης, κυρίαρχα τμήματα είναι αυτά της Διεύθυνσης Πωλήσεων, του Τμήματος Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Marketing και Επικοινωνίας. Ακόμα όλη μας η δομή πλαισιώνεται από την Τεχνική Διεύθυνση, το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου και τη Νομική Υπηρεσία. Και συνεχίζουμε…

See Also

Πιστεύετε ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα καταγραφούν στη διαμεσολαβητική αγορά εξαγορές και συγχωνεύσεις και για ποιους λόγους; Σχεδιάζετε κάποια ανάλογη κίνηση;

Εκτιμώ ότι στην 3ετία θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στη σύνθεση της αγοράς. Μεταξύ αυτών, θα είναι και κάποιες συνεργασίες όποιας μορφής (συγχωνεύσεις, εξαγορές, κ.ά.) μεταξύ των εταιρειών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. ∆εν θα μπορούσε ο Κλάδος να μείνει εκτός της τάσης αυτής των συνεργασιών που κυριαρχεί σε όλη την αγορά. Είναι μια φυσική εξέλιξη για τα ελληνικά δεδομένα και συνεπακόλουθο της ροής της οικονομίας μας. Η σύγχρονη οικονομία επιτάσσει άλλα «σχήματα», άλλα μεγέθη εταιρειών, άλλες μορφές εταιρικής επικοινωνίας που βασίζονται στην τεχνολογία, άλλες διαδικασίες παροχής υπηρεσιών ή και προϊόντων στους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό οι συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών θα έρθουν είτε για ενίσχυση του μεγέθους τους είτε για μείωση του κόστους λειτουργίας είτε για αξιοποίηση των διακριτικών πλεονεκτημάτων διαφορετικών εταιρειών, μπορεί ακόμα και για λόγους επιβίωσης. Είναι προφανές ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως δραστηριότητα ακολουθεί αυτές τις εξελίξεις, υιοθετεί τα νέα δεδομένα και συμπορεύεται με την πρόοδο.

Όσο για τη Mega Brokers, ως 1η εταιρεία στον τομέα της παρακολουθεί τη νέα αγορά και πράττει ανάλογα. Το ενδιαφέρον μας εστιάζει στην ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας και τη βελτίωση όλων όσων περιλαμβάνονται στη συνεργασία μας. Μεριμνούμε για ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση με όσα την διασφαλίζουν στο διηνεκές. Οι επιλογές μας είναι ανοικτές και σε επίπεδο συνεργασιών και σε επίπεδο συνεργατών. Άνθρωποι και εταιρείες επιλέγουν, συνεργάζονται, δοκιμάζουν και γράφουν την δική τους ιστορία.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top