Now Reading
Έτος πρόκληση για τα Ομαδικά Συμβόλαια το 2020

Έτος πρόκληση για τα Ομαδικά Συμβόλαια το 2020

  • Η Interamerican σχεδίασε νέα πρόταση και προχωρά στην ολοκλήρωση της σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας των Ομαδικών Ασφαλίσεων

Το 2019 ήταν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις της Interamerican. Κλείνοντας μία 3ετία με συνεχιζόμενη ανοδική τάση και αύξηση χαρτοφυλακίου, θεωρούμε ότι και το 2020 θα είναι μία εξίσου επιτυχημένη χρονιά.

Για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις της Interamerican το 2020 είναι ένα έτος πρόκλησης δεδομένου ότι λανσάρουμε μία νέα πρωτοποριακή και καινοτόμα πρόταση ασφάλισης και παράλληλα προχωρούμε στην ολοκλήρωση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.

Ενίσχυση της πιστότητας των εργαζομένων
Η Ομαδική Ασφάλιση παραμένει η πλέον δημοφιλής παροχή από τον εργοδότη στον εργαζόμενο. Είναι η έμπρακτη αναγνώριση και ανταμοιβή του.

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι η επιχείρηση αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και ότι η προσπάθεια και η συμμετοχή τους στα δρώμενα της εταιρείας αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται έμπρακτα.

Η θετική διάθεση στον επαγγελματικό χώρο αυξάνεται όπως αυξάνεται η δέσμευση και αφοσίωσή τους απέναντι στους στόχους της εταιρείας.

Η Ομαδική Ασφάλιση αποτελεί μία «επένδυση» από τη μεριά του επιχειρηματία η οποία του προσδίδει κύρος, τον βοηθά να προσελκύει και να διατηρεί ικανά στελέχη, αναβαθμίζοντας τη σχέση εργαζόμενου-εργοδότη.

Τεράστια ευκαιρία για cross selling
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι Ομαδικές Ασφαλίσεις για έναν συνεργάτη αποτελούν πηγή εξεύρεσης νέων πελατών και μία τεράστια ευκαιρία για cross selling ατομικών ασφαλιστηρίων υγείας, κατοικίας, αυτοκινήτου κ.λπ. Τα Ομαδικά Ασφαλιστήρια έχουν σχεδόν καθημερινά αποζημιώσεις και οι ευκαιρίες για έναν συνεργάτη να προσεγγίσει έναν ασφαλισμένο είναι πολλαπλές.

Είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να προσεγγίσεις αυτούς τους ανθρώπους μέσω της ομαδικής ασφάλισης από το να προσπαθείς να βρεις συστάσεις μέσω άλλων μέσων.

Η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και η στρατηγική στον Κλάδο
Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Δεν αποτελεί μόνο πολιτική επικαιρότητα αλλά και συζήτηση στους περισσότερους κοινωνικούς κύκλους, καθώς η επίλυσή του προκαλεί γενικό προβληματισμό.

Οι 3 πυλώνες του ασφαλιστικού συστήματος περιγράφουν ένα σύστημα συντάξεων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, το οποίο εφαρμόζεται αποτελεσματικά τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Τα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων αφού μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με 2 ασφαλισμένους

Σκοπός της συμπληρωματικής ασφάλισης (2ος και του 3ος πυλώνας) είναι να καλύψει το κενό που αφήνει ο 1ος πυλώνας, να συμπληρώσει και να ενισχύσει τα εισοδήματα των ασφαλισμένων κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικά ποσοστά αναπλήρωσης σε όλους.

Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε τέλος του 2019 έρχεται σε μια περίοδο όπου ο θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ξεκίνησε να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα.
Τα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα απευθύνονται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων αφού μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με 2 ασφαλισμένους, δημιουργούνται με τη συμπλήρωση μίας αίτησης ασφάλισης από τον εργοδότη και τα έξοδα διαχείρισης είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό επί του λογαριασμού ετησίως.

Επιπρόσθετα σε ένα Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με προσωπικές εισφορές προκειμένου να αποταμιεύει και να επενδύει το ποσό που επιθυμεί, έχοντας όμως τη δυνατότητα να λάβει το σύνολο του λογαριασμού του, συνήθως υπό μορφή εφάπαξ παροχής, οποτεδήποτε αποχωρήσει από την επιχείρηση που εργάζεται χωρίς χρονικούς και ηλικιακούς περιορισμούς. Παράλληλα υπάρχουν πολλαπλές επιλογές επένδυσης ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ ρίσκου κάθε επιχείρησης ή/και κάθε εργαζόμενου

Νέα πρόταση ασφάλισης
Από τις αρχές του έτους έχουμε λανσάρει μία νέα πρωτοποριακή και καινοτόμα πρόταση ασφάλισης, την οποία δοκιμάσαμε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους μεγάλους λογαριασμούς το 2019.

Η «ανάγκη» που μας οδήγησε στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης πρότασης ήταν η εξεύρεση λύσης για τη βιωσιμότητα των ομαδικών ασφαλιστηρίων βασιζόμενη σε κάτι πέρα από τη συνεχή αύξηση ασφαλίστρων.
Σε πρόσφατη μελέτη της ΕΑΕΕ καθίσταται σαφές ότι η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων στην Υγεία και για το 2018 παρουσιάζει αύξηση σε ασφαλιστήρια, εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και ασφαλισμένους.

Αύξηση όμως παρουσιάζεται και στις πληρωθείσες αποζημιώσεις η οποία όμως είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των ασφαλίστρων. Προσθέτοντας σε αυτό και την αύξηση στη συχνότητα των αποζημιώσεων είναι προφανές ότι ο Κλάδος

Ομαδικών της αγοράς αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.
Η «εύκολη» λύση θα ήταν μία αντίστοιχη αύξηση των ασφαλίστρων προκειμένου να εξισορροπήσει το αποτέλεσμα. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων ασφαλίστρων αλλά από την άλλη κατανοώντας τη σπουδαιότητα της παροχής για τους εργαζόμενους επιθυμούν όχι μόνο να τα διατηρήσουν αλλά και να δώσουν και ακόμη καλύτερες παροχές στο προσωπικό τους.

Η Interamerican έρχεται να προτείνει μία εναλλακτική λύση στις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστηρίων τους με προγράμματα έως και 30% οικονομικότερα από ένα «κλασικό» ομαδικό, παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη και ποιοτικές υπηρεσίες στο προσωπικό τους.

Η Interamerican είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές στον τομέα των υπηρεσιών της υγείας, έχοντας επενδύσει σημαντικά ποσά κατά τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε προγράμματα – βασισμένα στις υποδομές μας – με χαμηλότερο κόστος για τον εργοδότη, τα οποία παράλληλα προσφέρουν ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση στον εργαζόμενο.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top