Now Reading
Έχουμε ανάγκη να εστιάσουμε σε αυτά που πραγματικά αξίζουν

Έχουμε ανάγκη να εστιάσουμε σε αυτά που πραγματικά αξίζουν

  • Απ’ όλη αυτή την κρίση, η ασφαλιστική αγορά πήρε πολύτιμα μαθήματα και πλέον προχωρά μπροστά και εκσυγχρονίζεται

Για τις περισσότερες οικονομίες και κοινωνίες παγκοσμίως, η πανδημία στάθηκε η αφορμή για να στραφεί η προσοχή μας σε αυτά που πραγματικά έχουν αξία, όπως η υγεία και η προστασία των δικών μας ανθρώπων. Φυσικά, η επίδραση της κρίσης ήταν πολυεπίπεδη. Στο επιχειρηματικό πεδίο, η αβεβαιότητα που επικράτησε ενίσχυσε την άποψη πως ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης χρειάζεται να εδραιωθεί. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες δρομολογήθηκαν εξελίξεις στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που σε άλλη περίπτωση θα χρειάζονταν χρόνια για να συμβούν. Η τεχνολογία έγινε ο μεγαλύτερος σύμμαχος όλων μας, αποδεικνύοντας ότι η χρήση και η εφαρμογή της έχουν μακροπρόθεσμο όφελος. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αντιληφθούν τη σχέση της με την ανάπτυξη και την οικονομία, αλλά και τον άνθρωπο, θα είναι οι game changers της επόμενης ημέρας. Η πανδημία ώθησε πολλές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τα σχέδιά τους, να επισπεύσουν τις προτεραιότητές τους και να διαμορφώσουν εκ νέου τις στρατηγικές τους, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να μπαίνει σταθερά στην πρώτη θέση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

Στη Eurolife FFH, επενδύοντας διαχρονικά στην ψηφιακή μας αναβάθμιση, συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε το δυναμικό μοντέλο ανάπτυξης που έχουμε υιοθετήσει και το οποίο μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε σε νέες απαιτήσεις. Μόνο το 2019 επενδύσαμε €2,6 εκατ. σε έργα υποδομής και το 2020 συνεχίσαμε την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ψηφιακών εργαλείων, αναπροσαρμόζοντας και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τα υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες μας. Η χρονιά που φεύγει ήταν μια ισχυρή δοκιμασία, είχαμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, αλλά καταφέραμε να βγούμε νικητές, χάρη στη συστηματική δουλειά των ανθρώπων και των συνεργατών μας. Παράλληλα, συνεχίσαμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας. Μέσα από δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, ανταποκριθήκαμε και συνεισφέραμε άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν.

Η ιδιωτική ασφάλιση, ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

Απ’ όλη αυτή την κρίση, η ασφαλιστική αγορά πήρε πολύτιμα μαθήματα και πλέον προχωρά μπροστά και εκσυγχρονίζεται. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε τα μαθήματα αυτά και να τα προσαρμόσουμε στον τρόπο που λειτουργούμε. Αυτό που έχει μεγάλη αξία για εμάς, ήταν ότι μέσα από την όλη κατάσταση, οι πολίτες αντιλήφθηκαν ακόμα περισσότερο το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και όσα μπορεί να τους προσφέρει ο Κλάδος μας. Το 2020 είναι βέβαιο πως θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια, σημαδεύοντας την οικονομία και το 2021. Εφόσον τη νέα χρονιά η ελληνική οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αισιόδοξοι ότι ανάλογη πορεία θα σημειώσει και η ασφαλιστική αγορά, καθώς η πορεία του Κλάδου είναι συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας της χώρας. Η ιδιωτική ασφάλιση, ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και να συμβάλλει στην επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων.

See Also

Η αναγνώριση της ανάγκης να ασφαλιστούν οι Έλληνες από την Πολιτεία και η προώθηση ανάλογων κινήτρων είναι που θα καθορίσουν τις επόμενες εξελίξεις. Μετά από τόσα χρόνια και τόσες διαφορετικές κυβερνήσεις, η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει ακόμα σε ένα μεικτό μοντέλο συνεργασίας, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο Κλάδος μας μπορεί να αναλάβει σημαντικό μέρος του κινδύνου που αντιμετωπίζει σήμερα ο ανασφάλιστος Έλληνας πολίτης. Η πανδημία είναι μια ευκαιρία για εμάς να αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ για τα δύσκολα και ότι έχουμε τις λύσεις για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις των αρνητικών και αναπάντεχων γεγονότων της ζωής μας.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top