Now Reading
Ασφάλιση Υγείας: Ποτέ δεν είναι αργά

Ασφάλιση Υγείας: Ποτέ δεν είναι αργά

  • Ποτέ δεν είναι αργά για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και τη δυνατότητα για ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν τη λύση της ιδιωτικής ασφάλισης, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη για τη φροντίδα της υγείας τους. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία για να ασφαλιστεί κανείς; Ο γενικός κανόνας: όσο μικρότερη, τόσο το καλύτερο.

Σήμερα, ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αναζητούν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να έχουν τη σιγουριά της κατάλληλης υποστήριξης. Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια εποχή όπου το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, δημιουργώντας νέες ανάγκες στην κοινωνία.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν κάποιος που έχει συμπληρώσει τα 65 του χρόνια θέλει να ξεκινήσει μια ασφάλεια υγείας; Πολλοί είναι, επίσης, εκείνοι που είχαν στο παρελθόν ασφάλιση υγείας, χρειάστηκε να την διακόψουν για οικονομικούς ή άλλους λόγους και τώρα θα επιθυμούσαν να ασφαλιστούν ξανά, γνωρίζοντας ότι είναι πιθανόν να διαχειριστούν στο μέλλον μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι διστάζουν, πιστεύοντας ότι η αίτησή τους θα απορριφθεί λόγω ηλικίας. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης στην αγορά θέτουν ως ανώτατη ηλικία εισόδου τα 65 ή και τα 60 έτη. Ωστόσο, η αγορά προσαρμόζεται διαρκώς στα δεδομένα της εποχής.

Παρά το ότι το εύρος των επιλογών περιορίζεται, υπάρχουν αξιόπιστα προγράμματα, τα οποία διασφαλίζουν δυνατότητα έναρξης ακόμη και μετά τα 70 έτη.

Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα HealthNet της MetLife, το οποίο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, που θέλουν να νιώθουν τη σιγουριά της ιδιωτικής ασφάλισης, με παροχές και – αντίστοιχα – κόστος που ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες.

Το HealthNet είναι ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, στο οποίο μπορούν να ασφαλιστούν άτομα μέχρι και την ηλικία των 79 ετών. Παρέχει κεφάλαιο έως €150.000 ανά έτος, το οποίο καλύπτει το 100% των εξόδων νοσηλείας –που υπερβαίνουν τη συμμετοχή του ασφαλισμένου– σε επιλεγμένα νοσοκομεία του δικτύου της MetLife στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Καλύπτει επίσης, μεταξύ άλλων, δαπάνες για χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση στο νοσοκομείο (One Day Clinic).

See Also

Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το ύψος της συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας, ενώ αν μεσολαβεί και άλλος ασφαλιστικός φορέας, π.χ. φορέας κοινωνικής ασφάλισης ή πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης, το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει μπορεί να είναι ακόμη και μηδενικό. Η κάλυψη ξεκινά μόλις ένα μήνα από την έναρξη του συμβολαίου στην περίπτωση ασθένειας και άμεσα, σε περίπτωση ατυχήματος.

Πέρα, όμως, από τη νοσηλεία, το HealthNet παρέχει πρόσβαση και σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, που βοηθούν στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση κάποιου ιατρικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, παρέχει δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έως €500 ευρώ ετησίως εντός δικτύου, με χρήση παραπεμπτικού του ΕΟΠΥΥ, ενώ εξασφαλίζει πρόσβαση στα προνόμια του Advanced Benefit Club της MetLife. Μέσω του δικτύου ABC υπάρχει η δυνατότητα απευθείας αποζημίωσης της νοσηλείας σε συμβεβλημένα νοσοκομεία, ειδικές τιμές για προληπτικούς ελέγχους (Check-Up), δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών Κέντρων.

Η υγεία είναι το αγαθό που αξίζει να προστατεύουμε, σε όλη μας τη ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και τη δυνατότητα για ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα έξοδα. Με τη σωστή έρευνα αγοράς και την επιλογή αξιόπιστων λύσεων, που σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε τη φροντίδα και τη σιγουριά που χρειαζόμαστε, σε κάθε ηλικία.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top