Now Reading
Ασφαλιστική Αγορά 2020 in a nutshell

Ασφαλιστική Αγορά 2020 in a nutshell

  • Τι έγινε και δεν έγινε τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας
Businessman holding an hour glass, signifies the importance of being on time

Αν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που δεν θέλει να περάσει, να τελειώσει επιτέλους αυτή η χρονιά να σηκώσει το χέρι του. Που δεν επηρεάστηκε από την πανδημία, που δούλεψε κανονικά και που ένιωσε ότι… «δεν χάθηκε και ο κόσμος». Το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας δεν μπορούμε να πούμε ότι «μπήκε με το δεξί». Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον περασμένο Ιανουάριο ότι η καθημερινότητά μας θα άλλαζε από τη μια μέρα στην άλλη και πως από τον Μάρτιο και μετά θα έπρεπε να υιοθετήσουμε έτσι απότομα νέες συνήθειες. Να φοράμε μάσκα κάθε μέρα, να τσεκάρουμε πριν φύγουμε από το σπίτι ότι πήραμε κλειδιά, πορτοφόλι, αντισηπτικό και ότι στείλαμε sms για να βγούμε. Τι άσχημο συναίσθημα να σου στερούν την ελευθερία. Για το καλό μας – για αυτό δεν υπάρχει αμφισβήτηση – όμως και πάλι το συναίσθημα δεν αλλάζει. Ένας μόνιμος κόμπος στο στομάχι. Σκεφτείτε να μην είχαμε την τεχνολογία στο πλευρό μας. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Η Αγορά μας όμως, πώς ανταποκρίθηκε σε αυτό το «αναπάντεχο» γεγονός; Πώς κινήθηκε και κινείται σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά; Αρχικά να πούμε ότι οι δύσκολες καταστάσεις είναι η ειδικότητα της Αγοράς μας. Αν γενικολογήσουμε η ασφαλιστική αγορά ασκεί risk management. Αυτό σημαίνει ότι καταστάσεις σαν αυτή που ζούμε είναι η ειδικότητά της. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα παρουσίαζε μείωση στη συνολική παραγωγή της. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ η συνολική παραγωγή εννεαμήνου στον κλάδο Ζωής λόγω πανδημίας έκανε βουτιά -24.1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ οι Γενικοί Κλάδοι υποχώρησαν -15% για την ίδια περίοδο. Μόνες λαμπρές εξαιρέσεις στη γενικευμένη υποχώρηση της παραγωγής οι ασφαλίσεις Ασθενειών, Ατυχημάτων & Βοήθειας (ασφάλιση Υγείας) οι οποίες αυξήθηκαν 9.5%, 9.1% και 11.5% αντίστοιχα. Οι Γενικές Αστικές Ευθύνες (+13.4%), η ασφάλιση Πιστώσεων (+15.4%) και οι διάφορες χρηματοοικονομικές απώλειες (+7.9%).

Παράλληλα το ενδιαφέρον της αγοράς μας ως προς την ενημέρωσή του επικεντρώθηκε:

  1. στις οδηγίες για το lockdown που δημοσιεύσαμε τον Νοέμβριο οι οποίες διαβάστηκαν από 12.794 αναγνώστες,
  2. ποιοι είναι οι 9 ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης (12.317 unique page views),
  3. το χρηστικό άρθρο «Γιατί αξίζει να έχεις ιδιωτική ασφάλιση σήμερα» με 9.945 μοναδικούς αναγνώστες,
  4. «Οι οδηγίες του 1520 για την μετακίνηση των ασφαλιστών από νομό σε νομό» με 9.798 μοναδικούς αναγνώστες και
  5. με την πρώτη πεντάδα να ολοκληρώνεται με το άρθρο «Ανασφάλιστος ο οδηγός της Corvette που εγκατέλειψε τον 25χρονο στη Γλυφάδα» (8.892 unique page views).

Μια περίεργη χρονιά που σίγουρα θα θυμόμαστε για χρόνια και που τα απόνερά της θα επηρεάσουν σε όλα τα επίπεδα τη μελλοντική μας δραστηριότητα, επαγγελματική αλλά και προσωπική.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top