Now Reading
Α. Δαμαλίτης: Πορεία τριών δεκαετιών στην Ασφαλιστική Αγορά

Α. Δαμαλίτης: Πορεία τριών δεκαετιών στην Ασφαλιστική Αγορά

  • Ο Αργύρης Δαµαλίτης είναι Υπεύθυνος Γραφείου Σαλαμίνας της My Life Partners
Αργύρης Δαµαλίτης

Στην πορεία του στην ασφαλιστική αγορά που μετρά τρεις δεκαετίες και τη συνεργασία του με την MLP αναφέρεται σε συνέντευξή του ο Αργύρης Δαμαλίτης. Την συνέχειά του και την εξέλιξη που επιτάσσει η ψηφιακή εποχή εκπροσωπεί ο γιος του Αλέξανδρος Δαμαλίτης που ακολουθεί το επάγγελμα του ασφαλιστή. Ο κ. Δαμαλίτης μιλά για την εμπειρία που έχει αποκομίσει και τα στοιχεία που οδηγούν στο να δημιουργήσει κανείς ένα επιτυχημένο ασφαλιστικό γραφείο.

Πότε ξεκίνησε η πορεία σας στην ασφαλιστική αγορά;

Ξεκίνησα τον Μάρτιο του 1987. Την περίοδο εκείνη ήμουν ιδιοκτήτης επιχείρησης και είχα δώσει αρκετές «αποδοτικές» συστάσεις στο «νέο» στο επάγγελμα του ασφαλιστή κ. Χρήστο Μαριδάκη και αυτό ήταν η αιτία της πίεσης για να ακολουθήσω και εγώ το επάγγελμα. Στην αρχή για το ονειρικό ταξίδι μου στο επάγγελμα και για 20 χρόνια, είχα δίπλα μου τη σύζυγο και στήριγμά μου, καθώς και τον Μιχάλη Τρούλη, με τον οποίο δημιουργήθηκε μία σχέση «πατέρα και γιου». Ακολούθησε ο Βασίλειος Μουντάκης, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και εκτίμησε τις ικανότητες, για αυτό και το 2003 ενέκρινε τη συνεργασία με τον Περικλή Φαραό. Αυτή η εξέλιξη ήταν καθοριστική για τη θετική πορεία μου και επαγγελματική μου εξέλιξη, Με οδήγησε στην κορυφή των βραβεύσεων, στην ανεξαρτητοποίηση και στην εκπροσώπηση πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, άρα στην επιλογή της καλύτερης λύσης για τον πελάτη. Μέσα από ατελείωτες ώρες εκπαιδεύσεων και συνεχή παρακίνηση, μέσα από την τρομερή αγάπη που έχει για την εργασία μας. Είναι χαρά και ευχαρίστηση να είσαι κοντά του.

Υπάρχει επαγγελματική συνέχεια για το γραφείο;

Ναι, η δεύτερη γενιά, η συνέχειά μου που είναι ο γιος μου ο Αλέξανδρος. Δραστηριοποιείται ήδη 5 χρόνια και με κατευθύνει στη νέα ηλεκτρονική εποχή των ασφαλίσεων. Είναι γεμάτος με νέες ιδέες, είναι πολύ κοινωνικός, έχει ξεκάθαρες απόψεις και ηθική σκέψη. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την εξέλιξή του. Το ευχάριστο που συμβαίνει στην MLP είναι ότι τα παιδιά αρκετών συναδέλφων ακολουθούν το επάγγελμα –η Όλγα, ο Νίκος, η Αγγελική, ο Γιάννης– και ο κ. Φαραό είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής/πατέρας.

Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας ασφαλιστής;

Η αγάπη για ότι εκπροσωπεί το επάγγελμά μας, η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αγαπώ αυτό που κάνω πάρα πολύ με γεμίζει, με βελτιώνει σαν άνθρωπο και οικογενειάρχη. Και όταν τα λόγια είναι από την καρδιά, καταλήγουν και στην καρδιά του άλλου. Τα σφάλματα που κάνω είναι εμπειρίες και προσπαθώ να μην τα επαναλαμβάνω. Αυτό με οδηγεί στην «επιτυχία». Η ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ με τους ασφαλισμένους χτίζεται όταν αγαπάς, σέβεσαι, ενδιαφέρεσαι να καλύψεις τις ανάγκες και όταν μιλάς, ενημερώνεις για αυτές.

See Also

Γιατί να ακολουθήσει ένας νέος το επάγγελμα;

Γιατί θα δώσει και θα πάρει πολλά – μα πάρα πολλά – για το δρόμο της ζωής του. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση. Θα εργαστεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και θα είναι στο TOP 10 των επαγγελμάτων. Ο καθένας πρέπει όμως να προσανατολίζεται εκεί που έχει κλίση. Λόγου χάρη, ο γιος μου ο Γιάννης αγαπά πολύ τη φύση και τα σπορ και η εργασία του είναι χειριστής ταχύπλοων σκαφών και καπετάνιος ιστιοπλοϊκών. Ο Αλέξανδρος από την Β’ Λυκείου στα τεστ επαγγελματικής κατάρτισης είχε άνω του 90% στην κατεύθυνση οικονομικά και ανθρώπινες σχέσεις και κατευθύνθηκε στο επάγγελμα των ασφαλίσεων. Αυτό το θεωρώ ευλογία και για τα παιδιά μου και για μένα που λατρεύω το επάγγελμά μου.

Γιατί να συνεργαστεί κάποιος με την MLP;

Ο ασφαλιστικός σύμβουλός έχει στο κέντρο τον άνθρωπο. Ασχολείται με τις ανάγκες και την προστασία του… Η MLP έχει αντίστοιχα στο κέντρο το συνεργάτη της. Ο κ. Φαραό είναι ο ηγέτης – ο φίλος – αυτός που διαχειρίζεται και φιλτράρει μέχρι και τις εγκυκλίους, τα e-mail, ώστε ανάλογα σε ποιον ασφαλιστή απευθύνεται να είναι ανάλογη και η τοποθέτησή του, γιατί ο στόχος είναι να είσαι πάντα πρώτος. Επιπλέον το διοικητικό δυναμικό, είναι μια ομάδα ανθρώπων που με χαμόγελο, τεχνογνωσία, υπερβάλλων ζήλο είναι δίπλα σου να σου λύσουν οποιοδήποτε ασφαλιστικό θέμα.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top