Now Reading
Γ. Αβράμης: Ή ακολουθούμε τον ανταγωνισμό ή βγαίνουμε εκτός αγοράς

Γ. Αβράμης: Ή ακολουθούμε τον ανταγωνισμό ή βγαίνουμε εκτός αγοράς

  • Συνέντευξη του Γιώργου Αβράµη, Ασφαλιστικού Πράκτορα, συνεργάτη της My Life Partners
Γιώργος Αβράμης

To Ασφαλιστικό γραφείο Γεωργιάδου Π. – Αβράμης Γ. ΟΕ είναι ένα ανεξάρτητο Ασφαλιστικό γραφείο με έδρα την Πάτρα που πρόσφατα εισήλθε στο δίκτυο συνεργατών της My Life Partners και του Περικλή Φαραό. Ένα δίκτυο διαμεσολάβησης επαγγελματιών που επιζητούν την εκπαίδευση, το επιστημονικό management και την back office υποστήριξη στις πωλήσεις τους. Με αφορμή αυτή τη νέα συνεργασία επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του γραφείου, κ. Γιώργο Αβράμη και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τον ανταγωνισμό και τη συνεχή εξέλιξη του επαγγελματία διαμεσολαβητή.

Από πότε δραστηριοποιήστε στην Ασφαλιστική Αγορά και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Στο χώρο ξεκίνησα το 2007 όταν ήμουν 20 ετών και σπούδαζα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και ταυτόχρονα εργαζόμουν σε ένα Ασφαλιστικό Γραφείο της Πάτρας για να βγάζω τα έξοδά μου. Το 2012 γνώρισα την κ. Γεωργιάδου, ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια με εμπειρία 5 ετών και έχοντας κοινό όραμα και αγάπη για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε αυτό το επαγγελματικό ταξίδι και να Ιδρύσουμε την Εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΑ∆ΟΥ Π. – ΑΒΡΑΜΗΣ Γ. ΟΕ, το δικό μας ανεξάρτητο Ασφαλιστικό Πρακτορείο. Ο λόγος που με κέρδισε ο χώρος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, πέραν του ότι είναι πολύ ενδιαφέρον κλάδος είναι ότι για να ασκήσεις αυτό το επάγγελμα χρειάζονται στοιχεία που ήταν κοντά στο χαρακτήρα μου – όπως ειλικρίνεια, σεβασμός και η αγάπη για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η Αγορά της Πάτρας έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό; Πώς θα χαρακτηρίζατε τους ασφαλισμένους σας και τους εν δυνάμει πελάτες σας; Από την άποψη ασφαλιστικής συνείδησης, αναγκών και αντιμετώπισης στις υπηρεσίες που τους προσφέρετε;

Η αγορά της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα της Πάτρας είναι μια μεγάλη αγορά, καθώς μιλάμε για την τρίτη μεγαλύτερη Πόλη της Ελλάδος με μεγάλο ανταγωνισμό και πολλούς διαμεσολαβητές. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, λειτουργεί θετικά στο θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης διότι για να διατηρήσεις και να αυξήσεις τις εργασίες σου αναγκάζεσαι να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Αν δεν το κάνεις, είσαι εκτός «παιχνιδιού»… Δυστυχώς η ασφαλιστική συνείδηση των πελατών στην Ελλάδα γενικότερα, μέχρι πρότινος βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, και σημαντικοί παράγοντες για το φαινόμενο αυτό είναι σίγουρα η κακή κατάσταση της οικονομίας της χωράς τα τελευταία χρονιά, όπως επίσης και μέρος ευθύνης έχουμε και όλοι οι επαγγελματίες του Κλάδου που υποχρέωσή μας είναι να αναδεικνύουμε τα ασφαλιστικά προϊόντα και την αξία τους με βάση πάντα τις ανάγκες του πελάτη! Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια βελτίωση στην ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να προστατέψουν είτε τον ίδιο τους τον εαυτό και την οικογένειά τους είτε την περιουσία τους. Παράλληλα οι καταναλωτές δείχνουν να αναγνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και το πόσο σπουδαίο είναι να έχει κάποιος δίπλα του έναν επαγγελματία να τον συμβουλεύει και να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές του ανάγκες.

Γ. Αβράμης, Π. Γεωργιάδου και Π. Φαραός
Γ. Αβράμης, Π. Γεωργιάδου και Π. Φαραός

Η δυναμική του γραφείου σας ποια είναι; Δραστηριοποιήστε μόνο στην πόλη της Πάτρας ή γενικότερα στο νομό; Συνεργάζεστε και με εξωτερικούς συνεργάτες;

Η ομάδα μας G&A insurance αποτελείται από 10 συνεργάτες, από τους οποίους οι 4 είμαστε αποκλειστικά Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και 6 για την πωλησιακή μας υποστήριξη. Στεγαζόμαστε σε ένα διώροφο κτίριο στην οδό Κορίνθου & Βορείου Ηπείρου 160 στην Πάτρα. Προτεραιότητά μας είναι να είμαστε πάντα δίπλα στον άνθρωπο με σεβασμό, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Από το 2012 έως και σήμερα μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, άπειρες ώρες μελέτης και αγάπη για αυτό που κάνουμε έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε εργασίες σε όλους τους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης και έχουμε επιτύχει να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ευχαριστημένων ασφαλισμένων οι οποίοι μας εμπιστεύονται επαγγελματικά και προσωπικά. Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους ως γραφείο για την ανάδειξή μας στον Κλάδο και για αυτόν το λόγο και συνεχίζουμε δυναμικά για να εξελιχθούμε ως επαγγελματίες. Κάτι το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι μας έχουν εμπιστευθεί προέρχονται όχι μόνο από την περιοχή της Πάτρας, αλλά πανελλαδικά σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

See Also

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την MLP. Γιατί αποφασίσατε να συνεργαστείτε με το συγκεκριμένο γραφείο;

Με τον κ. Φαραό γνωριστήκαμε το 2019 και χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες συζήτησης για να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο ο οποίος είναι άκρως επαγγελματίας, φιλόδοξος, αυθεντικός με απίστευτες γνώσεις τόσο σε ασφαλιστικά θέματα όσο σε γενικότερα έξω από αυτά. Μόλις μας ανέλυσε το πλάνο του, το όραμά του, τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας του, δεν αργήσαμε να έρθουμε σε μια στρατηγική συνεργασία των δύο γραφείων, με σκοπό την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την εξειδίκευσή μας ακόμα και στους πιο απαιτητικούς κλάδους όπως είναι οι Ζωής, Αποταμίευσης, Επένδυσης. Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία μεταξύ μας και αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης & management σε θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας.

Κατά τη γνώμη σας ποιες είναι οι ανάγκες ενός σύγχρονου ασφαλιστικού γραφείου; Πώς μπορεί ένα γραφείο να παραμείνει παραγωγικό; Έχουν αλλάξει οι συνήθειες και οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων σας;

Όσο περνούν τα χρόνια, οι ανάγκες των πελατών διαφοροποιούνται, τα ασφαλιστικά προϊόντα προσαρμόζονται σε αυτές, η τεχνολογία «τρέχει» απίστευτα, οι πολιτικές αλλάζουν και οι εξελίξεις είναι γρήγορες. Ένα σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο είναι πλέον απαραίτητο να αντιλαμβάνεται έγκαιρα όλα τα παραπάνω, να μελετά και να αναδεικνύει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του, να βρίσκει λύσεις και να είναι δίπλα τους σε κάθε φάση της ζωής τους. Ως επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουμε ως κύριο εργαλείο της δουλειάς μας τη συμβουλευτική προσέγγιση και όχι την απλή προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων. Η σχέση μεταξύ ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και ασφαλισμένου πρέπει να διακατέχεται από εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σεβασμό. Ο ρόλος μας για τον ασφαλισμένο είναι πολύτιμος και ιδιαίτερα σημαντικός καθώς μας εμπιστεύεται την διαχείριση θεμάτων που αφορούν τη ζωή του, το μέλλον του και την περιουσία του. Μόλις συνειδητοποιήσουμε όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πόσο σπουδαίο είναι το επάγγελμά μας τότε η ασφαλιστική αγορά θα αποκτήσει ακόμη πιο λαμπρό μέλλον!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top