Now Reading
Γ. Φουφόπουλος: Η Επιθεώρηση των 60 εκατ. ευρώ

Γ. Φουφόπουλος: Η Επιθεώρηση των 60 εκατ. ευρώ

 • Αποτελούμε άρμα ανάπτυξης όχι μόνο σαν Επιθεώρηση αλλά και σαν γραφείο
Γ. Φουφόπουλος

Η πορεία της Επιθεώρησης του Γιώργου Φουφόπουλου αφηγείται μία ιδιαίτερη ιστορία στην ασφαλιστική αγορά, για το πώς ένα εγχείρημα με όραμα και συλλογικότητα οδηγεί σε μεγέθη μεγάλων επιχειρήσεων.

Αποτελεί την πρώτη Επιθεώρηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τα τελευταία 16 χρόνια και το 2019 πέτυχε αύξηση των μεγεθών της κατά 34% «γράφοντας» παραγωγή 60 εκατ. Ο επικεφαλής της ομάδας, Επιθεωρητής Γιώργος Φουφόπουλος, μιλά σε συνέντευξή του στο ΑΜ:

 • Για τα σχέδιά του για το μέλλον της Επιθεώρησης
 • Τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην Επιθεώρηση από την ΤτΕ
 • Τα τεχνολογικά project στα οποία επενδύει και τις αλλαγές που η καινοτομία φέρνει στην ασφάλιση
 • Την καθοριστική σημασία της ανάλυσης δεδομένων στην εκπόνηση της στρατηγικής της Επιθεώρησης
 • Την στήριξη νεοφυών ομάδων και νέων παιδιών με όραμα

Ποια είναι τα μεγέθη της Επιθεώρησής σας το 2019; Καταγράφετε ανάπτυξη και σε ποιους κλάδους;

Η Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου έχει τη δυναμική και τα μεγέθη μεγάλης επιχείρησης, που καταγράφει σε μακροπρόθεσμη βάση εξελικτική και ανοδική πορεία 30 ετών. Το 2019 ήταν ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για την Επιθεώρηση και την ομάδα μου. Πετύχαμε αύξηση της τάξεως του 34% σε σχέση με το 2018 ενώ η διατηρησιμότητα τριετίας ανέρχεται στο 91,5%. Η πορεία μας επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας και οδηγεί στο σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μας. Η νέα ετήσια παραγωγή μας το χρόνο που πέρασε έφτασε σε επίπεδο των €8.200.000, ρεκόρ για τα δεδομένα του agency στην Ελλάδα και οι εισπράξεις χαρτοφυλακίου προσεγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή αυτή αποτελεί αναμφίβολα απόρροια πολλών παραγόντων: σωστής διάθεσης πόρων και δυνάμεων, ορθής διοίκησης, στοχευμένης πολιτικής, αξιοποίησης της οντότητας της Εθνικής, οικονομιών κλίμακος, κερδοφορίας και βέβαια της συνέπειας και συνέχειας που διακρίνει την Επιθεώρησή μας.

Πόσα χρόνια είστε πρώτη Επιθεώρηση;

Είμαστε στην πρώτη θέση των Επιθεωρήσεων πλέον των 16 ετών συνεχώς. Αποτελέσαμε άρμα ανάπτυξης όχι μόνο σαν Επιθεώρηση αλλά και σαν γραφείο. Το 1994 τα γραφεία της Εθνικής ήταν σε έναν τζίρο της τάξεως των σημερινών 130.000 ευρώ. Βέβαια οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, τα συμβόλαια και τα προϊόντα τότε ήταν περιορισμένα σε αριθμό αλλά και με φθηνότερα ασφάλιστρα. Το 1998 που έγινα Επιθεώρηση στην τελευταία μου χρονιά σαν γραφείο έγραψα παραγωγή ένα δισεκατομμύριο δραχμές, δηλαδή σημερινά τρία εκατομμύρια σε σχέση με τα 130.000 ευρώ.

Φτάνοντας στο 2019 το γραφείο μας περνάει ξανά τα τρία εκατομμύρια – και αυτό δείχνει ότι είμαι ακόμα μάχιμος σε αυτό το επίπεδο. Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1998 που το γραφείο περνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγή. Και τα άλλα μου γραφεία αρίστευσαν, για αυτό και όλα βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Έχω άριστους Διευθυντές και managers και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη.

Η Επιθεώρηση βρίσκεται στην κορυφή της Εθνικής για 16 χρόνια και βαδίζει στο 17ο έτος. Αξίζει να σκεφτεί κανείς την αξία που έχει το έργο που παράγουμε, καθώς για τόσα χρόνια δεν έχει διακοπεί ούτε ένα δευτερόλεπτο η δέσμευσή μας προς την Εθνική. Αν κάποιος θέλει να ξανακάνει αυτό το εγχείρημα αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να ακολουθήσει πορεία 30 ετών πρωτοπορίας. Χρόνος, παραγωγικότητα μέγεθος, επάνδρωση, στελέχωση, συνέχεια, απόδοση και δημιουργία υπεραξίας στην ΕΘΝΙΚΗ και κορυφαίους συνεργάτες.

Η Επιθεώρησή μας κατέχει το 42% της παραγωγής των Επιθεωρήσεων του 2019

Η αύξηση στην οποία αναφερθήκατε σε ποιους κλάδους καταγράφεται;

Κυρίως στον κλάδο Ζώης, ωστόσο έχουμε άριστες επιδόσεις και στους γενικούς κλάδους. Λίγο πριν κλείσει ο χρόνος είναι η Πρώτη Επιθεώρηση σε συγκράτηση και αύξηση χαρτοφυλακίου στις Γενικές Ασφαλίσεις. Οι άνθρωποι που την απαρτίζουν έχουν κάνει το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε και στο χώρο των Γενικών Ασφαλίσεων να είμαστε πρώτοι.

 • Πρώτοι στην παραγωγή Κλάδου Ζωής: €8.200.000
 • Πρώτοι στο Χαρτοφυλάκιο Γενικών Ασφαλίσεων
 • Πρώτοι στην αύξηση από το 2018, 34%
 • Πρώτοι στη Διατηρησιμότητα του 2019, 91,5%
 • Πρώτοι σε όλες τις βαθμίδες: Επιθεωρητή, Διευθυντή Γραφείου, Αναπληρωτή Διευθυντή, Συντονιστή Ομάδας, Ασφαλιστικού Πράκτορα
 • Πρώτοι στην αύξηση συμβολαίων Υγείας
 • Πρώτοι στην αύξηση συμβολαίων Σύνταξης
 • Πρώτοι στην είσπραξη χαρτοφυλακίου, 60 εκατ.
 • Πρώτοι στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου και αμοιβών

Πώς διαμορφώνεται σε αναλογίες το χαρτοφυλάκιό σας;

Ο κλάδος Ζωής 80% –κλασικά νοσοκομειακά προϊόντα, αποταμιευτικά / συνταξιοδοτικά, κεφάλαια εξασφάλισης θανάτων και ανικανοτήτων– κατέχει το 10% και οι Γενικές Ασφαλίσεις είναι στο 10%. Στις Γενικές Ασφαλίσεις ο Κλάδος Αυτοκινήτων πάει πάρα πολύ καλά. Παρόλα αυτά ο κλάδος Αστικής Ευθύνης καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση που είχαμε από πέρυσι και προσεγγίζει το 35%. Σταδιακά θα δούμε μεγάλη ανάπτυξη στις αστικές ευθύνες, καθώς οι διενέξεις μεταξύ των πολιτών, δημοσίου και εταιρειών θα λύνονται μέσω ασφαλιστικών συμβάσεων για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των συμφερόντων τους. Και οι ομαδικές ασφαλίσεις άρχισαν να έχουν αναπτυξιακή πορεία.

Πρόσφατα η Εθνική Ασφαλιστική σάς εκχώρησε ένα κτίριο επί της Συγγρού. Έχετε ήδη μεταφερθεί και τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για την Επιθεώρηση;

Όντως πρόσφατα μεταφερθήκαμε στο νέο μας κτίριο το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού και της οδού Κράτητος. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο είναι πενταώροφο, έχει αίθουσα εκδηλώσεων και είναι πλήρως ανακαινισμένο.

Για την Επιθεώρηση η εξέλιξη αυτή είναι αφενός πολύ θετική γιατί συμβάλλει στην ορθότερη οργάνωση, διοίκηση και συντονισμό μας και αφετέρου έρχεται να αποτυπώσει τη βούληση της Εταιρείας να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο της πρώτης της σε παραγωγικά αποτελέσματα Επιθεώρησης.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Κωνσταντά μας τιμά. Σε μία εποχή που είθισται οι εταιρείες να αναθέτουν τις δαπάνες στα δίκτυά τους, η Εθνική Ασφαλιστική φέρνει εγγύτερα τους ανθρώπους του δικτύου της και τους στηρίζει, αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μία φορά τη συνεργατοκεντρική της κουλτούρα.

Υπάρχουν project που αφορούν τον τουρισμό και τη ναυτιλία τα οποία τρέχουν και στα οποία συμμετέχουμε με τη συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Κωνσταντά καθώς και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Ηρακλή Δασκαλόπουλου

Τι πρέπει να αλλάξει στο agency;

Agency είναι ένα ευφυές, ιδανικό, αυτοτελές, τίμιο, αναπτυξιακό, παραγωγικό, λειτουργικό σύστημα πωλήσεων, συγκεκριμένου κόστους, διαρκούς στήριξης της εταιρείας με κερδοφόρα αποτελέσματα κάτω από αυστηρά συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας.

Παράλληλα είναι ένας θεσμός που εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία και την οικονομία. Σήμερα οι ανάγκες και το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή οδηγούν το agency στην «έξυπνη» τεχνολογία. Ο άνθρωπος θα είναι πάντα ο ιθύνων νους πίσω από την τεχνολογία και σε μία εποχή που όλα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Πρέπει να αξιοποιεί ψηφιακά εργαλεία και συστήματα, να αναλύει δεδομένα, να επικοινωνεί μαζικά με τους πελάτες και να διεκπεραιώνει τις ασφαλιστικές εργασίες άμεσα. Έτσι μεγεθύνεται και η παραγωγικότητα και σχεδιάζεται πιο εύκολα στοχευμένη επικοινωνία και εξειδικεύονται οι υπηρεσίες. Οι πιο οργανωμένες μορφές που θα έχουν διαθέσει κεφάλαια για αυτόν το μετασχηματισμό θα μπορούν να εγγυηθούν πωλήσεις και εδώ τον πρώτο λόγο θα έχουν οι καθετοποιημένες μονάδες πώλησης και υποστήριξης των προϊόντων.

Είμαστε στην Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση;

Είμαστε στην αρχή, καθώς αφενός εξερχόμαστε από μία ύφεση και αφετέρου υπήρξε μία περίοδος κανονιστικών αλλαγών που ουσιαστικά αποθάρρυνε την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων.

Ταυτόχρονα με οποιαδήποτε αλλαγή ως προς το agency θα πρέπει να επανεξετάσουμε σαν αγορά και το ζήτημα των νεοεισερχόμενων στον Κλάδο. Πρέπει να σταματήσει πια η υπερβολική ζήτηση εγγυήσεων από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο άνθρωπος που ξεκινάει την καριέρα του δεν έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε το χρόνο για να περιμένει πότε θα αναπτύξει χαρτοφυλάκιο για να πληρωθεί.

Ο θεσμός του δόκιμου ασφαλιστικού συμβούλου πρέπει να διατηρηθεί και να έχει μία μικρή αμοιβή προκειμένου να συντηρείται. Διαφορετικά μιλάμε για έναν άνθρωπο που είτε δεν έχει ανάγκη απολαβών είτε η αγορά είναι η τελευταία του ελπίδα. Λύσεις ανάγκης δηλαδή δεν βγάζουν δυνατούς επαγγελματίες στις πωλήσεις.

Προέρχεστε από το χώρο της στατιστικής ανάλυσης. Τι ρόλο παίζει στην εκπόνηση της στρατηγικής σας η ανάλυση δεδομένων;

Εγώ έχω ένα δικό μου εργαλείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια –πάνω από 20– με το οποίο παρακολουθώ τις κινήσεις των συνεργατών και ταυτόχρονα μετράω τις μεταβολές στην αγορά, τη ζήτηση, την εποχικότητα, τη διαβάθμιση των εισοδημάτων κ.ο.κ. Μέσα από το σύστημα αυτό είμαστε σε θέση να καθοδηγούμε το συνεργάτη να καλύπτει ολιστικά κάθε πελάτη. Η ανάλυση δεδομένων οδηγεί στη γρήγορη εξαγωγή συμπερασμάτων και κατ’ επέκταση σε εύστοχες επιλογές. Δεν είναι τυχαίο που το 2019 φτάσαμε τους 10.000 νέους πελάτες. Με τυχαίες κινήσεις δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε τα μεγέθη αυτά. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις μας που δεν μπορούν να αντιγραφούν είναι η στρατηγική μας στο σύστημα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Το σύστημα αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο και μας δίνει το δικαίωμα να υπογράφουμε με την εταιρεία μας μία σύμβαση στην αρχή κάθε χρόνου που να εγγυάται πλέον των 10.000 νέων πελατών – μέγεθος αδιανόητο. Δηλαδή είναι σαν να γεμίζουμε ένα γήπεδο με νέους πελάτες.

Στον κλάδο ζωής αναλογεί το 80% του χαρτοφυλακίου

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μετά από 5 χρόνια;

Πάει καιρός που τα πράγματα δεν τα υπολογίζω με τα χρόνια. Προσπαθώ κάθε μέρα και κάθε μήνα να έχει να μας δώσει κάτι περισσότερο από αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Στις νεότερες ηλικίες η διαδικασία είναι επαναληπτική και αργά επιταχυνόμενη. Όσο μεγαλώνουμε και συσσωρεύονται τα μεγέθη, το κασέ του καθενός μας αλλάζει. Σκεφτείτε ότι πριν από χρόνια δεν είχαμε ούτε έναν πελάτη και δεν μπορούσαμε να απευθυνθούμε πουθενά.

Σήμερα μέσα σε μία ώρα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με 100.000 πελάτες και να τους πολλαπλασιάσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στην πορεία μας στην αγορά πρέπει να έχουμε μία αρχή: να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για το μέλλον και όπως άνοιξε ο δικός μας δρόμος για την επιχειρηματικότητα να ανοίξει ο δρόμος για τους πολυάριθμους επόμενους επαγγελματίες. Η Επιθεώρησή μας κατέχει το 42% της παραγωγής των Επιθεωρήσεων του 2019 και οφείλει να έχει καθοδηγητικό ρόλο μέσα στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά και ταυτόχρονα να εξελιχθεί και να ανοίξει το δρόμο για τη μετάβαση σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Πρόσφατα σας επισκέφθηκε κλιμάκιο της ελεγκτικής αρχής, της ΤτΕ. Θέλετε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό;

Η εποπτική αρχή επέλεξε την Επιθεώρησή μου για να διενεργήσει τον πρώτο έλεγχο σε πρακτορειακό δίκτυο. Πρόκειται για μία διαδικασία, που είναι εξαιρετικά θετική, γιατί η αγορά πρέπει να ελέγχεται, να συνομιλεί με την εποπτική αρχή και να βελτιώνει τη λειτουργία της. Είχαμε την τιμή, ενδεχομένως λόγω του μεγέθους μας σαν χαρτοφυλάκιο, να μας επιλέξουν πρώτους.

Τι ζήτησε η εποπτική αρχή στον έλεγχο που έκανε;

See Also
Ι. Τζανάκος

Ό,τι αφορά στον τρόπο που λειτουργούμε –όπως την πιστοποίηση των συνεργατών μας, την ανανέωση των αδειών, την εκπαίδευση, τα έντυπα πληροφόρησης, τη συλλογή και τη χρήση δεδομένων των πελατών, την πληροφόρηση των ασφαλισμένων, την είσπραξη ασφαλίστρων, τις αποζημιώσεις και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Οι άνθρωποι της ελεγκτικής αρχής έλαβαν ό,τι πληροφορία μας ζήτησαν και είδαν ότι λειτουργούμε βάσει όσων ορίζει ο νόμος και το κανονιστικό πλαίσιο. Και αυτό οφείλει κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες τους στην αγορά να ακολουθεί. Σε σχόλιο που έγινε από έναν ελεγκτή αναφέρθηκε ότι η Επιθεώρηση εμφανίζει πρότυπη συμπεριφορά ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ζήτησα μάλιστα από τους ελεγκτές μια έγγραφη αποτύπωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενήργησαν, που να λέει ότι έγινε ο έλεγχος και ήταν όλα σύννομα.

Συνεργάζεστε με νεοφυείς εταιρείες;

Πιστεύω πολύ στους startupers και παρακολουθώ την πορεία και την εξέλιξη διαφόρων ομάδων. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ιδέες τους, την τεχνολογία και τα συστήματα που δημιουργούν και να τα συνδυάσουμε με την τεράστια δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό μας. Δεν πρέπει να υπάρχει ενοχή για την εμπορική δραστηριότητα. Θεωρώ ότι οι ασφαλιστές είναι επιχειρηματίες και στη βάση αυτή πρέπει να επενδύουν, να σχεδιάζουν και να υιοθετούν μοντέλα.

Η Ασφαλιστική Αγορά λόγω του ρόλου της θα αποτελέσει το συντονιστή & εγγυητή της μετάβασης της οικονομίας από τη λογική των αποταμιεύσεων στη λογική μιας πιο δυναμικής τοποθέτησης των χρημάτων σε επενδυτικές τοποθετήσεις με εγγύηση κεφαλαίων και αποδόσεων

Σε διεθνές επίπεδο βλέπουμε πολλές αλλαγές στην αγορά όπως τεχνητή νοημοσύνη, wearables και chatbot. Θα υπάρξουν σύντομα αλλαγές και στην εγχώρια αγορά θεωρείτε;

Ήδη υιοθετούμε με ταχύτατους ρυθμούς νέες τεχνολογίες. Στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας όποιος δεν εξελίσσεται «πεθαίνει». Το πρόβλημα ωστόσο στην Ελλάδα έγκειται στο ότι η καινοτομία «χάνεται» στην εφαρμογή. Έχουμε δηλαδή ανθρώπους με πρωτοποριακές ιδέες αλλά επειδή δεν συμβάλλουμε στην υλοποίησή τους, συνήθως οι ιδέες αυτές υλοποιούνται στο εξωτερικό και εν συνεχεία «εισάγονται» στην Ελλάδα. Επειδή δεν επενδύουμε όταν πρέπει αγοράζουμε πανάκριβα τα εν λόγω συστήματα για να τα αξιοποιήσουμε. Δεν πρέπει να πληρώνουμε πανάκριβα το χαβιάρι αλλά να μάθουμε πώς να το παρασκευάζουμε.

Οι παραδοσιακοί παίκτες εφεξής ενώνονται με ομάδες που έχουν καινοτόμα συστήματα και τα διαθέτουν στην αγορά. Έτσι από την καρδιά μιας εταιρείας μεταδίδεται περιφερειακά η νέα κουλτούρα και η τεχνογνωσία σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό. Οι ευφυείς επιχειρήσεις δεν έχουν λόγο να φτιάξουν από το μηδέν συστήματα που ήδη υπάρχουν στην αγορά γιατί έτσι χάνεται χρόνος.

Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει θέση, υπάρχει μόνο σχέση και το τι αποκόμισε κανείς από αυτήν. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν project που αφορούν τον τουρισμό και τη ναυτιλία τα οποία τρέχουν και στα οποία συμμετέχουμε με τη συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Κωνσταντά καθώς και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Δασκαλόπουλου.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτήν τη στιγμή, μόνο ότι έχουμε να δούμε τρομερές μεταβολές και ότι σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία θα βρούμε μία καλή διέξοδο. Βέβαια όλα τα ανωτέρω δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την υποστήριξη των εργαζομένων της Εθνικής και της άκρως επιτυχημένης και κορυφαίας διοίκησης της Εταιρείας μας με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Κωνσταντά και Πρόεδρο τον κ. Σαρδελή.

Πιστεύετε γενικά στους νέους; Συμβάλλετε στην υλοποίηση νέων ιδεών;

Πιστεύω ότι οι νέες ιδέες θα αλλάξουν τον κόσμο και την αγορά μας για αυτό και προσπαθώ να χρηματοδοτώ πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων. Πέρυσι χρηματοδότησα μία ομάδα μαθητών ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου Γείτονα που πήρε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό της NASA και βγήκε όγδοη. Ο διαγωνισμός είχε θέμα την επισκευή και διόρθωση δορυφόρων από τη γη.

Είμαι πολύ περήφανος για την πορεία των παιδιών. Οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα και ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν δυνατότητες και όραμα.

Η Ασφαλιστική Αγορά λόγω του ρόλου της θα αποτελέσει το Συντονιστή και εγγυητή της μετάβασης της οικονομίας από τη λογική των αποταμιεύσεων στη λογική μιας πιο δυναμικής τοποθέτησης των χρημάτων σε επενδυτικές τοποθετήσεις με εγγύηση κεφαλαίων και αποδόσεων. Το ζητούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η συσσώρευση κεφαλαίων από πολλούς μικρούς αποταμιευτές σε μεγάλα funds που θα προορίζονται για μεγάλες επενδύσεις, μετασχηματισμούς και εκμετάλλευσης των παγκοσμίων πόρων. Η ζωή αλλάζει γρήγορα σε όλα και ο ασφαλιστικός χώρος πρέπει να ηγηθεί και να εγγυηθεί τον παγκόσμιο μετασχηματισμό. Πρέπει να μαζέψουμε μεγάλα κεφάλαια στην Εταιρεία μας για να παίξει και σπουδαίο παράγοντα επενδύσεων στη χώρα μας.

Η ασφαλιστική αγορά πρέπει όχι μόνο να συσσωρεύει κεφάλαια αλλά πρέπει να ξέρει και τι θα τα κάνει για επενδύσεις μακράς πνοής. Για να φέρνεις σπουδαία αποτελέσματα θα πρέπει να παίρνεις και ρίσκα γι’ αυτό και ένα μέρος των προγραμμάτων μας θα πρέπει πλέον να συμπεριλαμβάνει και ένα αντίστοιχο μέρος ρίσκου προκειμένου να διατηρούμε την ελπίδα αποπληθωρισμού και απόδοσης.

Να συνεχίσουμε λοιπόν με θάρρος, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση για ένα αναπτυξιακό μέλλον.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top