Now Reading
Εργασίες από τους παρόχους υπηρεσιών κινητικότητας

Εργασίες από τους παρόχους υπηρεσιών κινητικότητας

  • Θα δημιουργήσουν πιο σταθερές και μόνιμες σχέσεις µε τις ασφαλιστικές εταιρείες
Συμεών Μπέτσας

Στις προοπτικές στις ασφαλίσεις οχημάτων, τα τεχνολογικά εργαλεία και τη διεύρυνση εργασιών μέσα από τους παρόχους κινητικότητας αναφέρεται ο Συμεών Μπέτσας, Marketing & Sales Manager στη Leasys Hellas MAE – FCA Bank GmbH. Όπως επισημαίνει, οι καλύψεις και ο τρόπος που αυτές παρέχονται θα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες ενώ θα καθορίζονται από διαφορετικούς παράγοντες από τους σημερινούς.

Με ποια ή ποιες Ασφαλιστικές Εταιρείες συνεργάζεστε για την ασφάλιση των οχημάτων που πουλάτε ή χρηματοδοτείτε και γιατί; Ποιες ανάγκες σας καλύπτουν;

Η Εταιρεία μας τα τελευταία 4 χρόνια διατηρεί σταθερή συνεργασία με την Allianz Hellas, κυρίως για την εξατομίκευση που διαθέτει στο σχεδιασμό των προσφερόμενων ασφαλιστικών προϊόντων σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, αξιοπιστίας, αλλά και την προσιτή τιμολογιακή πολιτική, καταφέρνει να αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για τον τελικό καταναλωτή.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων συνδέονται άμεσα και με την πορεία του κλάδου Ασφάλισης Οχημάτων. Πώς προβλέπετε να κινηθεί η αγορά νέων ή χρηματοδοτούμενων οχημάτων το 2021 και πώς κινήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε;

Σε γενικές γραμμές το 2020 αποτέλεσε ομολογουμένως ένα δύσκολο έτος για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου έκλεισε με μια σημαντική κάμψη για την αγορά αυτοκινήτου της τάξεως του 33% από τις αρχικές προβλέψεις για την τοπική αγορά, κάτι βέβαια που ήταν αναμενόμενο μετά την έξαρση της πανδημίας καθώς επλήγησαν σημαντικοί τομείς της οικονομίας παράλληλα με την επιβολή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας όπου αυτομάτως συνεπάγεται και περιορισμό των μέσων κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση των συναφών υπηρεσιών χρηματοδότησης και ασφάλισης. Σε τοπικό επίπεδο σημαντικό πλήγμα δέχθηκε και ένας από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός, όπου λόγω της συνεχόμενης ανοδικής του πορείας τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε ένα σταθερά αυξανόμενο κανάλι πωλήσεων για όλους τους κατασκευαστές μέσω της αύξησης του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Διατηρώντας την αισιοδοξία μας προσβλέπουμε σε ένα πιο αποδοτικό έτος έχοντας κάποια ενθαρρυντικά σημάδια όπως είναι, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, οι νέες μορφές κινητικότητας που θα δημιουργηθούν σχετιζόμενες με την παράλληλη αύξηση της κυκλοφορίας νέων, ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τέλος ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού σχετικά με την ανάσχεση της πανδημίας. Αυτά πιστεύουμε ότι αποτελούν τα βασικά στοιχεία που για το 2021 θα συντελέσουν ώστε να υπάρξει θετικό πρόσημο στην αγορά αυτοκινήτου.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα νέα trends στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας και πώς πιστεύετε θα εξελιχθεί η σχέση σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες όταν ηλεκτρικά & αυτοκινούμενα οχήματα κατακλύσουν την αγορά;

Με μια σύντομη ματιά στα 3ετή-5ετή ή και 10ετή προγράμματα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την πλήρη απεξάρτηση από τους κινητήρες ορυκτών καυσίμων ή ICE (Internal Combustion Engines ή Κινητήρες εσωτερικής καύσης) και την αντικατάστασή τους από ηλεκτροκινητήρες ή BEV (Battery Electric Vehicle ή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα), ενώ σαφώς ραγδαία εξέλιξη υπάρχει και στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών , πχ, 5G, κ.λπ., και τηλεματικής κάτι που επίσης θα δώσει ώθηση στην εξέλιξη προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα θα υπάρξει και η ανάπτυξη νέων «εργαλείων» χρήσης των παραπάνω προϊόντων μεταμορφώνοντας έτσι το αυτοκίνητο σε υπηρεσία και μειώνοντας παράλληλα το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός αυτοκινήτου με την μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Ήδη συνδρομητικά προγράμματα υπηρεσιών κινητικότητας καθώς και σχήματα car sharing, έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια σε γειτονικές μας αγορές.

See Also

Για να μπορούν όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες όπως και οι σχετικές υπηρεσίες να παραμείνουν φιλικές προς το περιβάλλον, να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια, προς όφελος ενός χρήστη και γενικά να είναι βιώσιμες, αυτές θα καθορίζονται από ένα νέο νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο είναι σαφές ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Είναι δε σαφές ότι στο μέλλον όλοι οι «πάροχοι υπηρεσιών κινητικότητας» θα δημιουργήσουν πιο σταθερές και μόνιμες σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς οι ασφαλιστικές ανάγκες, οι καλύψεις και ο τρόπος που αυτές παρέχονται θα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες ενώ θα καθορίζονται από διαφορετικούς παράγοντες από τους σημερινούς.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top