Now Reading
Η Ασφάλιση και η Διαμεσολάβηση στο επιχειρείν και την οικονομία

Η Ασφάλιση και η Διαμεσολάβηση στο επιχειρείν και την οικονομία

  • Αναγκαία η ενίσχυση του 3ou πυλώνα και η φοροαπαλλαγή των πάσης φύσεως ασφαλιστικών συμβολαίων
Θεοδώρα Γουργούλη

Από όποια σκοπιά και αν θελήσουμε να δούμε το θέμα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ένα είναι το συμπέρασμα… Κανένας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός από μόνος του. Μόνο όταν γίνει απολύτως κατανοητό αυτό από όλους μας, θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά επ’ ωφελεία όλων. Το κράτος είχε περιορισμένες δυνατότητες, οι οποίες έγιναν ακόμη πιο περιορισμένες τα μνημονιακά χρόνια και έπειτα τα πρώτα βήματα της οικονομικής ανάπτυξης ήρθε η πανδημία να τα τροχοπεδήσει. Ας δούμε, όμως, την πανδημία όχι μόνο σα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ως προάγγελο λύσεων. Το κρατικό σύστημα υγείας με όλα τα προβλήματά του αντέχει ως σήμερα και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο ανθρώπινο δυναμικό που το επανδρώνει. Όταν, όμως, πιέζεται τόσο, μπορεί μόνο του να προχωρήσει και να υπηρετήσει τους πολίτες;

Η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ΕΔΩ, ενεργή, με έντονη παρουσία και βοήθεια.

  1. Προσφέρει κλίνες εντατικής για όσους χρειάζονται και δεν βρίσκουν, διότι είναι κατειλημμένες από τους ασθενείς με Covid-19.
  2. Προσφέρει εισόδημα σε όσους απέχουν από την εργασία τους, εξαιτίας οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.
  3. Εξασφαλίζει οικογένειες όταν χάνουν τον άνθρωπό τους, που τυγχάνει να είναι και ο οικονομικός στυλοβάτης τους.
  4. Εξασφαλίζει περιουσίες, όταν επέρχονται φυσικές ή άλλες καταστροφές. Ο Ιανός στοίχισε €400-€500 εκατομμύρια. Μόνο τα €30-€40 εκατομμύρια πλήρωσε η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Τα άλλα ποιος; Το εξασθενημένο οικονομικά κράτος (που δεν έχει υιοθετήσει την ασφάλιση ακινήτων!); Ο πολίτης που βάλλεται τώρα από την οικονομική πανδημία του Covid-19;

Ερωτήματα στα οποία οφείλουμε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις.

Χρειαζόμαστε κράτος σοβαρό και ευέλικτο, το οποίο να αναγνωρίζει τις δυνατότητές του, να σέβεται τους πολίτες, να προσφέρει αξιοπρεπή, έγκαιρη περίθαλψη και να τους δίνει κίνητρα, τα οποία θα τους επιτρέπουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του. Σήμερα, τα κίνητρα αυτά είναι πενιχρά (μείωση φορολογίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος). Χρειάζονται μεγάλα σταθερά βήματα μόνιμου χαρακτήρα –όπως η ενίσχυση του τρίτου πυλώνα, η φοροαπαλλαγή των πάσης φύσεως ασφαλιστικών συμβολαίων που θα έρθει να επιβραβεύσει όσους επιλέξουν να προσφέρουν στον εαυτό τους και τις οικογένειές τους συμπληρωματικές καλύψεις, οι οποίες ενεργούν διπλά όταν επέρχεται ο κίνδυνος. Προστατεύουν τον κάτοχο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και παράλληλα προστατεύουν και το κράτος, γιατί το απαλλάσσουν από το οικονομικό κόστος του κινδύνου.

Αντ’ αυτού, σήμερα ο πολίτης που επιλέγει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πιέζοντας πολλές φορές το ήδη μειωμένο εισόδημά του, φορολογείται διπλά γι’ αυτό! ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΟΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ; Η ιδιωτική ασφάλιση ταχύτατα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για τη διαδικτυακή ενημέρωση, διαχείριση πελατών και διαμεσολαβούντων συνεργατών και ΝΑΙ, ένα καλό της πανδημίας είναι η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ μας. ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩ- ΠΟΥΣ ΤΗΣ χωλαίνει… Πράκτορες, Συντονιστές, Μεσίτες είναι το ΑΙΜΑ της και όλοι οφείλουμε να εργαστούμε για την υγιή ανανέωσή του! Ο Διαμεσολαβητής του άμεσου Αύριο θα είναι διαφορετικός… Ήδη αλλάζει… Τα κύρια χαρακτηριστικά του: ΓΝΩΣΗ, ΠΑΘΟΣ, ΗΘΟΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ.

See Also

Μόνο όσοι επενδύσουν σε αυτά θα έχουν μέλλον στο αύριο, γιατί μέσω αυτών θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ρόλου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και αυτή θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης. Κράτος ευέλικτο, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες φερέγγυες που έχουν στους κόλπους τους εξειδικευμένους διαμεσολαβητές με αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, θα οδηγήσουν στη χρυσή τομή της Σύμπραξης Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα και θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην οικονομία, καθότι η Ιδιωτική Ασφάλιση παραμένει βασικός επενδυτής στη χώρα μας και οι διαμεσολαβητές αιμοδότες αυτής.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top