Now Reading
Η Ασφάλιση να γίνει συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας

Η Ασφάλιση να γίνει συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας

  • Πολιτεία & ιδιωτικοί φορείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία να καλύψουμε γρήγορα το έλλειμμα που υπάρχει και να γίνουμε πιο Eυρωπαίοι στην ασφάλιση
Γ. Χατζηθεοδοσίου

Βρισκόμαστε στην εκκίνηση μιας νέας εποχής. Άνθρωποι και επιχειρήσεις, έχουν βιώσει, και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τις ανατροπές και όσα αναπάντεχα έφερε η εξέλιξη της πανδημίας. Η επιχειρηματικότητα υπέστη ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων δεκαετιών στη λειτουργία της και σήμερα με νέες σκέψεις, τις σκληρές συνέπειες λόγω Covid-19, και μια αμφίβολη μελλοντική πραγματικότητα καλείται να γυρίσει την πλάτη στο δύσκολο παρελθόν. Με αυτό ως δεδομένο, μπορούμε να πούμε ότι εάν, πριν από ένα χρόνο υπήρχε έστω και κάποια αναστολή ή επιφύλαξη σχετικά με την αναγκαιότητα της ασφάλισης επιχειρήσεων, σήμερα δεν μπορεί να υφίσταται. Η ασφάλιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι πλέον αναγκαιότητα. Είναι απόφαση, πράξη, διαδικασία, επιλογή που πλέον δεν μπορεί να ενέχει κανένα δισταγμό.

Οι άνθρωποι του επιχειρείν πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το μέλλον και των νομικών προσώπων και των εργαζομένων προσμετρώντας στις κινήσεις τους και το σημαντικό παράγοντα του απρόοπτου τον οποίο βίωσε όλη η ανθρωπότητα με αφορμή την πανδημία. Είναι αναγκαίο και καθοριστικό τόσο για την οικονομία όσο και την επιχειρηματικότητα να μεριμνήσουν για την ασφαλή εξέλιξή τους απαλλαγμένες από την αγωνία του απρόοπτου. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε πιο ευρωπαϊκά, πιο σφαιρικά, πιο ανοικτά, πιο σύγχρονα, πιο ορθολογικά σε όλα και η ασφάλιση να γίνει συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας. Εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία πρόκειται με βάση τις ενδείξεις να κινηθεί ανοδικά, να ενταχθεί σε τροχιά ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν μπορεί σε αυτή την προοπτική και τη νέα εποχή, να υπάρχουν ανασφάλιστες ή υποασφαλισμένες δραστηριότητες. Συνεπώς το προσωπικό μου μήνυμα στην αγορά είναι ότι οι επιχειρηματίες κάθε μεγέθους καλούνται να εξελιχθούν στον τομέα της ασφάλισής τους, δηλαδή να προστατεύσουν τις εργασίες τους, τις ιδέες τους, τους κόπους τους και να διασφαλίσουν ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να ανακόψει την εξέλιξή τους.

Χρειάζεται να επικοινωνηθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να συνδέσουν την ύπαρξή τους με την ασφάλισή τους

Πολιτεία και ιδιωτικοί φορείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία να καλύψουμε γρήγορα το έλλειμμα που υπάρχει και να γίνουμε πιο ευρωπαίοι στην ασφάλιση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κάθε επιχείρηση μπορεί να έχει έναν ασφαλιστικό σύμβουλο, έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή για να ασφαλιστεί σωστά. Ότι η ασφάλισή της πρέπει να γίνει με κανόνες, και χωρίς περιορισμένη λογική περικοπών. Η πολιτεία από την πλευρά της πρέπει να στηρίξει τη διαδικασία ασφάλισης επιχειρήσεων δίνοντας κίνητρα, βάζοντας πλαίσιο ηθικής πρακτικής. Ακόμα και οι θεσμικοί φορείς του επιχειρηματικού κόσμου πρέπει να επικοινωνήσουν στα μέλη τους με ορθότητα την ανάγκη ασφάλισης και γιατί όχι να συντελέσουν Συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση, με ιδέες, προτάσεις και έξυπνες λύσεις. Η ασφάλιση της επιχείρησης είναι μια πράξη Μοναδική, Αιτιολογημένη, Χρήσιμη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική όταν παραστεί ανάγκη. Αυτή είναι η πληροφόρηση που χρειάζεται να δοθεί στο επιχειρηματικό κοινό. Να θυμίσουμε ότι η υποασφάλιση μαστίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα με φωτεινές πάντα εξαιρέσεις όπου κάποιοι σκέπτονται πιο μακριά. Όμως, δεν μπορεί να συνεχίσουμε να συζητάμε ακόμα στη χώρα μας το αυτονόητο, όταν στην άλλη Ευρώπη το θέμα έχει λυθεί. Πρέπει να εμπεδωθεί ότι η ασφάλιση είναι η μοναδική βεβαιότητα για κάθε επιχειρηματία. Διασφαλίζει τη λειτουργία, βοηθά στο να ξεπεραστεί κάθε σκόπελος, είναι σύμμαχος της επιχειρηματικότητας. Χρειάζεται να επικοινωνηθεί προς κάθε κατεύθυνση από τον κάθε επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να συνδέσουν την ύπαρξή τους με την ασφάλισή τους. Το κόστος ασφαλειών είναι κόστος επιβίωσης και όχι κόστος επαχθές.

See Also

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ήδη έχει πρωτοστατήσει μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς στην ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα και έχει συμμετάσχει σε ειδικές εκδηλώσεις που έγιναν με επιχειρηματικό κοινό. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να βρισκόμαστε κοντά στην πραγματική οικονομία και αρωγός στην εξέλιξη των επιχειρήσεων προκειμένου να στηρίξουμε την ευημερία των πολιτών και της οικονομίας μας.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top