Now Reading
Η εκπαίδευση δεν είναι μονόπρακτο αλλά έργο διά βίου μάθησης

Η εκπαίδευση δεν είναι μονόπρακτο αλλά έργο διά βίου μάθησης

  • Η αξία που προσθέτει η εκπαίδευση σχετίζεται με τη δυνατότητα της αγοράς να διαπλάθει άριστους επαγγελματικούς χαρακτήρες, επιδεκτικούς στην αλλαγή, εξωστρεφείς και καινοτομικούς
Νίκος Δ. Σωφρονάς

Η εκπαίδευση αλλάζει την ασφαλιστική αγορά… καθώς αποτελεί νευραλγικής σημασίας «μοχλό» ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της – Διοικητικών Στελεχών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μας – από κοινού. Προσθέτει στην τεχνογνωσία τους, την επικαιροποιεί, την εκσυγχρονίζει περαιτέρω και δημιουργεί αξία υπέρ όλων των παραγόντων της αγοράς μας, των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και των ανθρώπινων πόρων τους. Βεβαίως, η αξία που προσθέτει η εκπαίδευση στους συντελεστές της αγορά μας, σχετίζεται με τη δυνατότητά της να διαπλάθει άριστους επαγγελματικούς χαρακτήρες, επιδεκτικούς στην αλλαγή, εξωστρεφείς και καινοτομικούς, ικανούς να αναγνωρίζουν τις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας, να υπερβαίνουν τις δυσκολίες της και να καθιστούν την αγορά μας «οδηγό» των εξελίξεων και λύτη πολλών εκ των προβλημάτων της κοινωνίας μας. Αυτό προϋποθέτει διαρκείς επενδύσεις στην εκπαίδευση και αντίληψή της όχι ως μονόπρακτου έργου, αλλά ως συνεχούς έργου διά βίου μάθησης.

Η ψηφιακή εποχή… μπορεί να είναι ήδη πίσω μας, καθώς η 4η βιομηχανική επανάσταση ή ψηφιακή ευρίσκεται σε αποδρομή και οι νέες εκθετικές τεχνολογίες οδηγούν προς την 5η. Εάν κάτι καλό μπορεί να μείνει στο νου μας, όταν η «θύελλα» της πανδημίας έχει πια τελειώσει αυτό σχετίζεται με την αποδεδειγμένη ικανότητα προσαρμογής μας στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και στη δυνατότητά μας να αξιοποιούμε αποτελεσματικά τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μοντέλα εργασίας επιχειρείν και εκπαίδευσης. Τα μοντέλα αυτά αποδεικνύεται ότι μας καθιστούν ακόμη πιο αποδοτικούς αφού εκμηδενίζουν απώλειες σε χρόνο και κόπο και συντελούν, επομένως, στην περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητάς μας αλλά και των δυνατοτήτων εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσής μας, εξ αποστάσεως.

Η εμπειρία του Ινστιτούτου μας είναι καταλυτική επί του σημείου αυτού. Το εκπαιδευτικό μας κοινό αυξήθηκε κατά 50% το έτος 2020, έτος υγειονομικής κρίσης, έναντι του προηγούμενου έτους. Σε αυτό συνετέλεσαν οι ψηφιακές τεχνολογίες που παρείχαν στους συναδέλφους μας άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στο Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα, χωρίς γεωγραφικούς ή χρονικούς περιορισμούς.

Ο ρόλος του ΕΙΑΣ σήμερα… είναι εξαιρετικά σημαντικός αφού το Εκπαιδευτικό του Πρόγραμμα παρέχει όλες εκείνες τις γνώσεις και εμπειρίες που προάγουν την τεχνογνωσία των συναδέλφων μας, ενισχύουν περαιτέρω την απόδοση της εργασίας τους και διευκολύνουν την επίτευξη των στρατηγικών στόχων τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των δικτύων πωλήσεών τους.

See Also
agenda

Καθώς το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά του επιμελείται του συνόλου των Κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας και ασφαλιστικής τεχνικής, εκτείνεται στη σύγχρονη διοίκηση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, ενώ επιμελείται της ανάπτυξης των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) των στελεχών μας, παρέχει πλούσιες παραστάσεις και εφαρμοσμένη τεχνογνωσία που προσθέτουν αξία και αποτέλεσμα στη σχέση της ασφαλιστικής αγοράς με την κοινωνία μας. Σε αυτή την έννοια, συμβάλει ώστε τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά οφέλη να δημιουργούν κοινωνικό όφελος, κάτι που είναι πραγματικά καίριο και επιθυμητό.

Στο μέλλον πιστεύω πως το στελεχιακό δυναμικό και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μας… θα συναντήσουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες προόδου, αφού ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης ενισχύεται διαρκώς και οι εφαρμογές του πολλαπλασιάζονται. Ενδεικτικά, η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού μας, η νέα ενεργειακή οικονομία, η κλιματική αλλαγή και τα ασύμμετρα καιρικά και φυσικά φαινόμενα δημιουργούν νέα πεδία ανάπτυξης ασφαλιστικού ενδιαφέροντος και καθιστούν, πολλά υποσχόμενη την επαγγελματική διαδρομή μας. Οι υπηρεσίες μας, κατά την επόμενη ημέρα θα είναι πραγματικά περιζήτητες και περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top