Now Reading
Η Ομαδική Ασφάλιση επένδυση στη ζωή και στο επιχειρείν

Η Ομαδική Ασφάλιση επένδυση στη ζωή και στο επιχειρείν

  • Σε υψηλά επίπεδα ο δείκτης διατηρησιμότητας εν μέσω Covid-19
NP Ασφαλιστική

Στο πώς κινήθηκε ο κλάδος των Ομαδικών Ασφαλίσεων στην περίοδο της πανδημίας και το βαθμό στον οποίο επηρεάστηκε από τον Covid-19 αναφέρεται στο «am» ο Ν. Ζάχος, Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στην NP Ασφαλιστική. Την περίοδο αυτή οι επιχειρήσεις με ομαδικά ασφαλιστήρια επικεντρώθηκαν σε καλύψεις κυρίως υγείας, όπως νοσοκομειακών δαπανών, διαγνωστικών εξετάσεων και ημερήσιες αποζημιώσεις.

Το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος για τις επιχειρήσεις. Πώς κινήθηκε η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων;

Το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος για τις επιχειρήσεις γιατί έπρεπε αφενός να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές δυσκολίες της πανδημίας και αφετέρου να αντιμετωπίσουν και τις επιχειρηματικές δυσκολίες από τα 2 μεγάλα lockdowns (Μαρτίου-Απριλίου και Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου). Η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων ήταν φυσικό να πιεστεί ειδικά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είχαν κλείσει για συγκεκριμένα διαστήματα. Ωστόσο, η παραγωγή είχε διατηρησιμότητα σε μεγάλο βαθμό στην επιχειρηματική κοινότητα, επειδή πλέον είναι σαφές ότι οι Ομαδικές Ασφαλίσεις συμβάλλουν στην πρόσθετη προστασία των εργαζομένων , στην αύξηση της αποδοτικότητάς τους και στη δημιουργία καλού κλίματος στην επιχείρηση. Η NP Ασφαλιστική ως εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, διαθέτει 4 βασικά προγράμματα Ομαδικών Ασφαλίσεων.

  1. Ομαδική Ασφάλιση Εργαζομένων για κινδύνους από ατύχημα, με διαχωρισμό σε 3 κατηγορίες (Α, Β, Γ) επαγγελμάτων Το πρόγραμμα έχει στόχο στην ασφάλιση εργαζομένων για κινδύνους από ατύχημα. Το πρόγραμμα καλύπτει θάνατο, μόνιμη ολική ανικανότητα, μόνιμη μερική ανικανότητα με ποσοστό % επί του κεφαλαίου ανάλογα με το βαθμό ανικανότητας, ΙΦΕ, απώλεια εισοδήματος από ατύχημα και ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα. Τα ασφάλιστρα διαφοροποιούνται για επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζόμενους και για επιχειρήσεις με άνω των 10 εργαζομένων.
  2. Ομαδική Ασφάλιση Εκπαιδευτηρίων Το πρόγραμμα καλύπτει το προσωπικό ατύχημα των μαθητών και του διοικητικού προσωπικού βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και φροντιστηρίων και μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών, σχολικών εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια του ολοήμερου σχολείου, πάντα υπό την επίβλεψη των νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών κ.λπ. καθώς και μία ώρα πριν την έναρξη του μαθήματος(κατά τη μετάβαση) και μία ώρα μετά τη λήξη του μαθήματος (κατά την επιστροφή στην κατοικία τους).
  3. Ομαδική Ασφάλιση Κατασκηνώσεων Τα προγράμματα της «NP Ασφαλιστική» Ομαδικής Ασφάλισης Κατασκηνώσεων καλύπτουν το προσωπικό Ατύχημα των κατασκηνωτών κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, για όλες τις δραστηριότητες των ασφαλιζομένων εντός και εκτός κατασκήνωσης, πάντα με την επίβλεψη των δασκάλων, καθηγητών, ομαδαρχών, καθώς και κατά τη μετάβαση και αποχώρησή τους από αυτή.
  4. Ομαδική Ασφάλιση CAMP Τα προγράμματα της «NP Ασφαλιστική» Ομαδικής Ασφάλισης CAMP καλύπτουν το προσωπικό ατύχημα των παιδιών κατά τη διάρκεια των ωρών του CAMP από το πρωί που ξεκινά το πρόγραμμα μέχρι το απόγευμα που τα παιδιά επιστρέφουν στην κατοικία τους. Η διάρκεια κάλυψης είναι μέχρι 30 ημέρες.

Άλλαξε η πανδημική κρίση, πιστεύετε, την κουλτούρα των πολιτών για την ιδιωτική ασφάλιση;

Tα στοιχεία Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2020 που ανακοίνωσε η ΕΑΕΕ δείχνουν ότι οι ασφαλισμένοι παρέμειναν πιστοί στην ιδιωτική ασφάλιση παρά το γεγονός ότι πολλά εισοδήματα κατά τη διάρκεια του 2020 συρρικνώθηκαν. Αυτό μας αναπτερώνει την ελπίδα, ότι οι πολίτες εκτιμούν τις υπηρεσίες της ιδιωτικής ασφάλισης και εκτιμούμε ότι όταν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα θα υπάρξει αύξηση της παραγωγής στις ασφαλιστικές εταιρείες. Γενικότερα, κάθε κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία για τον ασφαλιστικό κλάδο να αποδείξει ότι μπορεί να προστατεύσει την περιουσία, το εισόδημα, την υγεία των ασφαλισμένων της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Για το 2021 εκτιμούμε ότι η πορεία της ασφαλιστικής αγοράς θα εξαρτηθεί από τις υγειονομικές και οικονομικές εξελίξεις. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί τα καταφέραμε να διατηρήσουμε τη δυναμική των προηγούμενων ετών κατά το 2020 και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά και στοχευμένα το 2021.

Σε τι βαθμό εν μέσω πανδημίας, οι εργοδότες ζητούν Ομαδικά Προγράμματα Ασφάλισης για τους εργαζομένους τους;

Η πανδημία έφερε μεγάλες εργασιακές και επιχειρηματικές ανακατατάξεις. Πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο εστίασης δεν λειτούργησαν, ο τουρισμός (σε κάθε μορφή του) υποχώρησε πάνω από 80% σε σχέση με το 2019, το λιανικό εμπόριο κτυπήθηκε έντονα και άλλοι πολλοί επιχειρηματικοί κλάδοι βιώνουν μέχρι σήμερα αντίξοες συνθήκες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλά Ομαδικά Ασφαλιστήρια αυτών των κλάδων διακόπηκαν. Υπήρχαν όμως και άλλες περιπτώσεις που οι εργοδότες και τα στελέχη των επιχειρήσεων προχώρησαν σε Ομαδικές Ασφαλίσεις Υγείας προκειμένου να «θωρακίσουν» τους εργαζομένους τους μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο. Οι καλύψεις που ενδιαφέρουν είναι οι νοσοκομειακές δαπάνες, οι καλύψεις διαγνωστικών εξετάσεων και οι ημερήσιες αποζημιώσεις.

See Also

Τι σημαίνει στην πράξη για τον εργαζόμενο να έχει ένα Ομαδικό Πρόγραμμα Υγείας;

Σημαίνει ότι η επιχείρηση ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και την υγεία του και ταυτόχρονα την οικονομική του εξασφάλιση. Ο εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί με λιγότερη ανησυχία για το οποιοδήποτε απρόβλεπτο μπορεί να του συμβεί κατά τη διάρκεια της εργασίας του και να είναι αποδοτικότερος στη δουλειά του, καθώς τα Ομαδικά μας Προγράμματα του εξασφαλίζουν ότι μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του και της οικογένειάς του για το διάστημα που δεν θα μπορεί να εργαστεί. Η Ομαδική Ασφάλιση Υγείας δεν είναι απλώς ένα ασφαλιστικό προϊόν. Είναι μία επένδυση στη ζωή και στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top