Now Reading
Η συλλογικότητα τονώνει την ασφαλιστική συνείδηση

Η συλλογικότητα τονώνει την ασφαλιστική συνείδηση

  • Σε υψηλά επίπεδα ο δείκτης διατηρησιμότητας εν μέσω Covid-19
Interlife

Το 2020 ήταν πράγματι ένα πολύ δύσκολο έτος, με σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Το οικονομικό κόστος που καταβάλλεται για τη μείωση του ποσοστού εξάπλωσης της πανδημίας είναι τεράστιο, ενώ η μείωση της απασχόλησης είναι πιο γρήγορη από ποτέ. Και φυσικά εφόσον η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη, κανείς δεν μπορεί ακόμα να ισχυριστεί ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στο business as usual. Εν μέσω αυτής της κρίσης σαφώς και δεν έμειναν ανεπηρέαστοι οι κλάδοι της ιδιωτικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των Ομαδικών Ασφαλίσεων, δεδομένου ότι η ασφαλιστική αγορά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Όμως, για άλλη μια φορά η ελληνική ασφαλιστική αγορά απέδειξε πόσο ανθεκτική είναι στις κρίσεις, ενώ με τις επιτυχημένες αντιδράσεις της στόχευσε άμεσα στον περιορισμό των όποιων απωλειών εξαιτίας της πανδημίας.

Γενικότερα όμως, η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρουσιάζει σοβαρότατη επιδείνωση λόγω της πανδημίας. Η απαισιοδοξία έχει κλιμακωθεί έντονα, ενώ όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών διατυπώνει αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τα προσωπικά τους οικονομικά. Γεγονός, απόλυτα κατανοητό διότι όταν οι άνθρωποι ακούνε ότι μια μολυσματική νόσος εξαπλώνεται ευρέως και ταχύτατα, αλλάζουν την συμπεριφορά τους. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η πανδημία αύξησε τόσο το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ασφαλιστήρια υγείας όσο και τη συνειδητοποίηση πόσο αναγκαία είναι αυτά. Αντίστοιχα διαπιστώνουμε πως αυξήθηκε και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις, εστιάζοντας κυρίως σε παροχές υγείας και προστασίας προς τους εργαζόμενους. Είναι σαφές πως τα Ομαδικά Προγράμματα αναδεικνύουν την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν επιπλέον θετικό αντίκτυπο στην επιχείρηση που τον καιρό της κρίσης και της πανδημίας ασφαλίζει τους εργαζομένους της σε ομαδικό πρόγραμμα. Γενικότερα, οι Ομαδικές Ασφαλίσεις είναι ένας νέος σχετικά θεσμός για την ελληνική ασφαλιστική αγορά που ουσιαστικά μετράει λίγες δεκαετίες ευρείας αποδοχής και ανάπτυξης. Τα προγράμματα των Ομαδικών Ασφαλίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή περίπου από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60, γρήγορα αποδείχθηκαν ότι είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κίνητρο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας αλλά και για την προσέλκυση νέων στελεχών από τις επιχειρήσεις.

Μέσω ενός προγράμματος Ομαδικής Ασφάλισης ο εργαζόμενος σήμερα αισθάνεται πιο ασφαλής και πιο προστατευμένος από απρόβλεπτα γεγονότα

Σήμερα, και μάλιστα την ώρα που το σύνολο της κοινωνίας προσπαθεί να ανακάμψει από το αιφνίδιο ξέσπασμα της πανδημίας, τα ομαδικά προγράμματα αποτελούν έναν τομέα που αναδεικνύει την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης και παράλληλα αναδεικνύονται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των εταιρειών που στοχεύουν στη δημιουργία ενός ικανοποιημένου και αποδοτικού ανθρώπινου δυναμικού. Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις, κόντρα σε αυτήν τη συγκυρία της πανδημίας, κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ενώ η αποδοχή τους αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του συγκεκριμένου κλάδου στην INTERLIFE Ασφαλιστική. Με δεδομένη λοιπόν τη σημερινή κοινωνική και οικονομική δομή της χώρας μας οι Ομαδικές Ασφαλίσεις μπορούν να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Αφενός μεν καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνει η κοινωνική ασφάλιση στην περίθαλψη των εργαζομένων, να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπειά τους και να ανυψώσουν το ηθικό τους, αφετέρου δε, εξυπηρετούν ταυτόχρονα και άμεσα ένα κοινωνικό σκοπό, διότι συνδέονται με το σημαντικότερο συντελεστή επιτυχίας της επιχειρηματικής δράσης, τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και κατ΄ επέκταση την κοινωνία. Έτσι, μέσω ενός προγράμματος Ομαδικής Ασφάλισης ο εργαζόμενος σήμερα αισθάνεται πιο ασφαλής και πιο προστατευμένος από ενδεχόμενα απρόβλεπτα γεγονότα που θα προκληθούν εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας. Επιπλέον τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του αποκτούν ουσιαστικές παροχές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ασφάλισης.

See Also

Παράλληλα η επιχείρηση επενδύει στο σημαντικότερο κεφάλαιο ανάπτυξής της, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της προς τους εργαζομένους της. Διότι σήμερα οι σύγχρονες επιχειρήσεις κατανοούν απόλυτα πως ένα πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης σημαίνει ικανοποίηση των εργαζομένων, ενώ για την ίδια την επιχείρηση σημαίνει καλύτερο εργασιακό κλίμα και ως εκ τούτου, αυξημένη αφοσίωση και παραγωγικότητα. Εμείς, στην INTERLIFE Ασφαλιστική με την πολυετή τεχνογνωσία μας και σε αυτό τον τομέα, έχουμε τη δυνατότητα και την ευελιξία να σχεδιάσουμε και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top