Now Reading
«Οδηγός» της ασφάλισης η τεχνολογία στην αυτοκίνηση

«Οδηγός» της ασφάλισης η τεχνολογία στην αυτοκίνηση

  • Δεδομένα από τη λειτουργία του αυτοκινήτου αλλά και την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, θα συμβάλλουν στη συνεχή εξέλιξη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μας
Μ. Καινούργιος

Στο μέλλον του κλάδου ασφάλισης οχημάτων στην Ελλάδα και τις εξελίξεις της τεχνολογίας αναφέρεται ο Μιχάλης Καινούργιος, F&I Operations Head στην British Providence. Όπως επισημαίνει η καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία θα οδηγήσει σε αλλαγές στην ασφάλιση.

Ποια είναι η ιστορία σας, πότε ιδρύθηκε το γραφείο σας; Ποιο σκοπό αρχικά εξυπηρετούσε και πώς έχει μετασχηματιστεί σήμερα;

Η British Providence, εταιρεία της Toyota Ελλάς και μέλος του παγκόσμιου ομίλου Inchcape plc. ιδρύθηκε το 1994 και διετέλεσε ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους Μεσίτες Ασφαλίσεων στην Ελλάδα. Από το 2019 συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά με την ιδιότητα του Ασφαλιστικού Πράκτορα και Συντονιστή Ασφαλιστικών πρακτόρων. Παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, επιδιώκοντας συνεχώς να προσφέρει πρωτοποριακά, ευέλικτα, ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προγράμματα και υπηρεσίες, καθώς και μοναδική 360ᵒ εμπειρία εξυπηρέτησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποκλειστική σειρά προϊόντων για το δίκτυο συνεργατών της με την επωνυμία “ΤΟΥΟΤΑ Insurance”. Τα προϊόντα Toyota Insurance , εκτός των άλλων κορυφαίων χαρακτηριστικών τους, προσφέρουν καλύψεις χωρίς απαλλαγές, με σημαντικό πλεονέκτημα την επισκευή των οχημάτων υπό το πρίσμα των υψηλότερων εργοστασιακών προτύπων, με χρήση γνήσιων ανταλλακτικών στο δίκτυο επισήμων αντιπροσώπων Toyota στην Ελλάδα. Υπηρεσίες υψηλής αξίας, με την τεχνολογία των οχημάτων να εξελίσσεται συνεχώς και με θετικό αντίκτυπο στην περιουσία κάθε πελάτη μας.

Εξυπηρετείτε ανάγκες μόνο του ομίλου στον οποίο ανήκετε ή έχετε και δίκτυο συνεργατών με υπηρεσίες σε λοιπούς κλάδους και κλάδο Ζωής;

Η British Providence, βλέποντας την ασφάλιση σαν ολότητα, φροντίζει οι πελάτες της να είναι καλυμμένοι από οποιοδήποτε κίνδυνο. Σε συνεργασία με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, σκάφους, νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και αστικής ευθύνης επαγγελματία, με βάση τις αξίες που διέπουν την κουλτούρα της. Στοχεύουμε να μετατρέπουμε τη δυσάρεστη εμπειρία της επέλευσης ενός κινδύνου σε μία ευκαιρία ανταπόδοσης της εμπιστοσύνης των πελατών μας πετυχαίνοντας το βέλτιστο για αυτούς αποτέλεσμα. Βασικό μας μέλημα είναι η παροχή «Άριστης Εξυπηρέτησης», προσωπικής και εξειδικευμένης για τον κάθε πελάτη μας. Χρησιμοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα ώστε να είμαστε άμεσα και έγκαιρα δίπλα στον πελάτη μας, οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί, κάνοντάς τον να νιώθει ασφαλής και μοναδικός. Επιδιώκουμε το επίπεδο υπηρεσιών που απολαμβάνει να ξεπερνάει τις προσδοκίες του. Η British Providence, προσφέρει τα προϊόντα της μέσω ενός δικτύου 100 σημείων λιανικής πώλησης καλύπτοντας όλη την ελληνική επικράτεια. Οι συνεργάτες της τηρούν υψηλά επαγγελματικά πρότυπα και υποστηρίζονται από καταρτισμένα και πιστοποιημένα στελέχη, σύγχρονα προγράμματα και εξ αποστάσεως ασφαλείς συναλλαγές.

Στο μέλλον εικάζετε ότι την αστική ευθύνη του οχήματος – ειδικά με τις νέες τεχνολογίες που δημιουργούνται (αυτοκινούμενα οχήματα κ.λπ.) – δεν θα την έχει ο οδηγός αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία;

Ο μετασχηματισμός που ήδη συμβαίνει στον κλάδο του αυτοκινήτου ή ακόμα ευρύτερα στον κλάδο της μετακίνησης θα επηρεάσει καθοριστικά και τον κλάδο της ασφάλισης. Πάντα με τον οδηγό και τις ανάγκες του στο επίκεντρο, τα connected data θα αποτελέσουν τον ιδανικό σύμμαχό μας. Δεδομένα από τη λειτουργία του αυτοκινήτου, αλλά και την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, θα συμβάλλουν στη συνεχή εξέλιξη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μας γύρω από τις πραγματικές καθημερινές του ανάγκες. Εκτιμώ ότι ακόμα και το παραδοσιακό σύστημα Bonus_Malus θα λάβει ίσως και περιβαλλοντικές διαστάσεις στο άμεσο μέλλον, επιβραβεύοντας τον οδηγό, όσο αυξάνει την κίνησή του οικολογικά. Η Toyota Ευρώπης ήδη σήμερα προσφέρει επιβράβευση προς τους οδηγούς ανάλογα με το ποσοστό καθημερινής ηλεκτροκίνησης! Επιπλέον η αλλαγή φιλοσοφίας που οδηγεί από την ιδιοκτησία στη χρήση οχήματος θα επιφέρει νέες υπηρεσίες μετακίνησης όπως το car sharing ή ακόμα και multi modal μοντέλα (χρήση όλων των μέσων). Θα συντελέσει στη σταδιακή μετατόπιση από την ασφάλιση των ιδιωτών σε πιο εμπορικούς πελάτες, καθώς και από το αυτοκίνητο ως μοναδικό μέσο μεταφοράς, σε πολλαπλά μέσα μετακίνησης. Η ασφάλιση «μετακίνησης» θα αλλάξει και η Αστική Ευθύνη προϊόντος θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο με συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα σε σχέση με την κλασική Αστική Ευθύνη. Θα αφορά κυρίως τους παρόχους υπηρεσιών μετακίνησης, οι οποίοι είναι πιθανό να είναι οι ίδιοι οι κατασκευαστές, ειδικά όταν οχήματα με λειτουργία autonomous driving θα αποτελούν μέρος του στόλου. Θα μεγαλώσει η βαρύτητα του χρήστη – οδηγού του οχήματος καθώς και η ουσιαστική χρήση του, έναντι του ιδιοκτήτη – οδηγού. Τα ως άνω προϋποθέτουν προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να υποστηριχθούν οι νέες μορφές μετακίνησης και να επιτραπεί η εμπορική χρήση σε προσωπικά οχήματα.

See Also

Πιστεύετε ότι λόγω της θέσης σας αυτή την ευθύνη και τη διαχείριση θα την έχετε εσείς;

Λόγω της σχέσης μας με την ΤΟΥΟΤΑ Motor Europe γινόμαστε άμεσα κοινωνοί των αλλαγών και μεταφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στην ασφαλιστική αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στο μετασχηματισμό της. Η διαχείριση και η επεξεργασία των Connected Data που ήδη καταγράφονται θα οδηγήσουν σε αλληλεπίδραση με τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να λαμβάνουμε άμεσα αποφάσεις προς όφελος του πελάτη. Θα έχουμε έναν κομβικό ρόλο την επόμενη μέρα καθότι μπορούμε να επεξεργαστούμε το μεγάλο όγκο δεδομένων που συλλέγουμε από τα συνδεδεμένα οχήματα σε πραγματικό χρόνο με ασφάλεια: από το underwriting, κατά την κίνηση του οχήματος, στη σκηνή και τις συνθήκες του ατυχήματος μέχρι και την ολοκλήρωση επισκευής του στα επίσημα συνεργεία.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ασφάλιση οχημάτων στο μέλλον;

Πράγματι, η ασφάλιση οχημάτων στο μέλλον θα αλλάξει. Θα δημιουργηθούν νέες ασφαλιστικές ανάγκες για συνδυαστικές υπηρεσίες βασισμένες στη χρήση του οχήματος – προϊόντα περιορισμένου χρόνου. Θα προκύψουν καινοτόμα προϊόντα για την κάλυψη των νέων αναγκών για τις κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς και για τους προμηθευτές τους, τόσο για θέματα λογισμικού, όσο και για το hardware των συσκευών που θα υποστηρίζουν τις νέες λειτουργίες. Λόγω της συνδεσιμότητας στα Αυτοκινούμενα οχήματα, θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο το Cyber Risk όπως π.χ. το hacking. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα εξακολουθήσουν να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο στη νέα πραγματικότητα. Πάντα θα υπάρχει η ανάγκη ασφάλισης των οχημάτων με παραδοσιακές καλύψεις. Ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα στις νέες συνθήκες και να παρέχουμε τη βέλτιστη βοήθεια στους πελάτες μας. Με αμεσότητα, ταχύτητα, επαγγελματισμό και ευελιξία να παρέχουμε σε πραγματικό χρόνο εξατομικευμένες online υπηρεσίες.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top