Now Reading
Ο αντίκτυπος της Πανδημίας θα έχει διττό ρόλο

Ο αντίκτυπος της Πανδημίας θα έχει διττό ρόλο

  • Από τη μια έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα στη διεθνή οικονομία από την άλλη, όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φυσικές καταστροφές ευνοούν την ασφαλιστική συνείδηση
atradius_office

Το 2020 εξελίχθηκε σε μια μοναδικά δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, τόσο για το επιχειρείν όσο και για τη ζωή μας. Ο νέος κορωνοϊος Covid-19, που αρχικά εμφανίστηκε σε μια μακρινή γωνιά της Ασίας, πήρε τέτοιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τέτοια ταχύτητα, που τελικά ανακηρύχθηκε σε πανδημία, η οποία άλλαξε άρδην τόσο τις επαγγελματικές μας σταθερές όσο και τις προσωπικές μας συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, οι περισσότερες κυβερνήσεις επέβαλαν lockdown στις οικονομίες τους και παρεμφερή περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση αυτής της πρακτικής. Η Atradius Ελλάδος αντέδρασε άμεσα στο lockdown που επιβλήθηκε. Πρωταρχικό κριτήριο της αντίδρασής μας ήταν η ασφάλεια του προσωπικού, των οικογενειών τους καθώς και εκείνη των συνεργατών και πελατών μας. Εφαρμόσαμε το προβλεπόμενο Business Continuity Plan και περιορίσαμε στο ελάχιστο τη φυσική παρουσία των συναδέλφων μας στο γραφείο, καθώς και τις συναντήσεις με πελάτες και συνεργάτες. Παράλληλα, σε χρόνο ρεκόρ ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε την τηλεργασία, κάτι το οποίο το εξελίξαμε στους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε πλέον κανονικά, επιτυγχάνοντας τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στο γραφείο.

Επιχειρησιακά, λοιπόν, οι εργασίες μας επηρεάστηκαν στο ελάχιστο, αφού χάρη στην προσπάθεια και θέληση των συναδέλφων μας καταφέραμε να προσαρμοστούμε στην κατάσταση, συνεχίζοντας έτσι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κανονικά. Το αντικείμενο της Ασφάλισης Πιστώσεων είναι τέτοιο που η επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας, επηρεάζει άμεσα τη δουλειά μας. Όντας οι Market Leaders σε Ελλάδα και Κύπρο, οφείλαμε να διακρίνουμε και να αξιολογήσουμε το ποιος θα ήταν ο οικονομικός αντίκτυπος της επιδείνωσης της οικονομίας στην καθημερινότητα και το ποιες εταιρείες θα πληγούν. Αυτό το καταφέραμε έγκαιρα και με επιτυχία, χάρη στην εμπειρία μας και στη διεθνή παρουσία του ομίλου Atradius, προστατεύοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τους Ασφαλισμένους μας και αποτρέποντάς τους από το να υποστούν επισφάλειες. Η δε διαχείριση των πιστωτικών μας ορίων ήταν η ομαλότερη δυνατή! Για μια ακόμη φορά, δεν κόψαμε ούτε μειώσαμε τα πιστωτικά μας όρια βίαια και ανεξέλεγκτα. Αντίθετα, αφιερώσαμε πολλές ώρες επικοινωνίας με τους πελάτες μας, προκειμένου να αφουγκραστούμε τις πραγματικές τους πιστωτικές ανάγκες και να βοηθήσουμε όλους ομοιότροπα και δίκαια να ξεπεράσουν αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, παρέχοντάς τους την ασφαλιστική μας κάλυψη.

Η πορεία της αγοράς το 2021

Θεωρώ ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας θα έχει ένα διττό ρόλο. Από τη μια, και επειδή η πανδημία έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα στη διεθνή οικονομία και έχει μειώσει την καταναλωτική δύναμη, θα επιφέρει μείωση ασφαλίστρων, καθώς πολλές εταιρείες θα δυσκολευτούν στην πληρωμή τους. Από την άλλη, όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φυσικές καταστροφές (όπως αυτή η πανδημία), ευνοούν την ασφαλιστική συνείδηση. Είναι άλλωστε στην ανθρώπινη φύση μας, όταν αισθανόμαστε απειλή να αναζητούμε εξασφάλιση και προστασία.

See Also

Η εξέλιξη των μεγεθών της Εταιρείας

Εκτιμώ ότι τα φετινά ασφαλιστικά μας έσοδα, χάρη στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας και χάρη στην εμπιστοσύνη αυτών, θα είναι ίσως και καλύτερα από τα περσινά. Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, η συχνότητα και ο όγκος των ζημιών που έχουμε υποστεί είναι αυξημένος σε σχέση με το 2019, ευτυχώς όμως, όχι σε ανησυχητικά επίπεδα. Συμπερασματικά εκτιμώ ότι θα πετύχουμε μία εξίσου καλή με πέρυσι κερδοφορία. Τέλος, η διατηρησιμότητα του πελατολογίου μας αναμένεται να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, άνω του 96%!

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top