Now Reading
Πλέον στην Κυβέρνηση ξέρουν ποιοι είμαστε

Πλέον στην Κυβέρνηση ξέρουν ποιοι είμαστε

  • Αρκεί για να μας υπολογίζουν στα μέτρα στήριξης;
Βουλή

Πριν κάποιες εβδομάδες παρακολούθησα με ενδιαφέρον την πρώτη κλαδική μελέτη για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση που εκπονήθηκε από την ICAP σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η ο οποία μας επιβεβαίωσε πολλές από τις θεωρίες που είχαμε για το επάγγελμα του Ασφαλιστή. Δεν θα σταθώ όμως στα αποτελέσματα της μελέτης. Θα σταθώ σε μια άλλη λεπτομέρεια – απόρροια αν θέλετε της συνολικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια – η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση να μπει στο χάρτη των μεταρρυθμίσεων. Να είναι αναγνωρίσιμη από όλα τα κόμματα και γνωστή για τη δραστηριότητά της. Τουλάχιστον να μη χρειάζεται κάθε φορά να συστηνόμαστε ξανά προκειμένου να καταλάβουν τη δραστηριότητα της διαμεσολάβησης και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος.

Όπως πολύ σωστά είπε ο Δημήτρης Γαβαλάκης στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων «Δέκα χρόνια πριν αγωνιζόμασταν κανένα εξάμηνο για να μας δεχτεί ο υπουργός και συνήθως μας ρώταγε κανένα μισάωρο τι ακριβώς κάνουμε. Μετά από 10 χρόνια ζήσαμε αυτή την εικόνα να έχουμε καλεσμένους υπουργούς και υφυπουργούς με αφορμή απλά μια μελέτη. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό μας το επίτευγμα».

Πραγματικά είναι ευχάριστο αν και υπερβολικό (όλοι το καταλαβαίνουμε) να ακούμε από έναν υπουργό, τον Άδωνι Γεωργιάδη εν προκειμένω, να δηλώνει συνεχώς ότι «μας ζηλεύει που κάνουμε αυτό το επάγγελμα επί κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως επίσης είναι ευχάριστο να ακούμε από τον Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, να δηλώνει ότι ανταποκρίθηκαν στη θεσμική παρέμβαση του κ. Χατζηθεοδοσίου σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση και στην ουσία παράταση στην προσκόμιση των δικαιολογητικών για την επαναπιστοποίηση των ασφαλιστών σχετικά με την ανανέωση της άδειάς τους. Όπως και για το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο Υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, συμπεριέλαβε τελικά τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – μετά από οχλήσεις των σωματείων της Διαμεσολάβησης αλλά και των επαγγελματικών επιμελητηρίων – στα επαγγέλματα που έλαβαν τα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση, αποτέλεσμα της πανδημίας.

See Also
skyscrapers-from-low-angle-view

Το συμπέρασμά μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια αρχίζει και γίνεται πραγματικό lobbying μεταξύ Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και κυβερνήσεων. Επικοινωνία από πρόσωπα τα οποία επικοινωνούν direct με τους αρμόδιους φορείς και πιέζουν με τη θεσμική/συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Δεν εφησυχάζονται στέλνοντας απλά επιστολές. Πραγματικές παρεμβάσεις που οι πολιτικοί σίγουρα παρατηρούν και λαμβάνουν υπόψη τους αλλά και πάλι πράττουν αναλόγως σύμφωνα με την ατζέντα τους. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και εύκολο να νομοθετήσεις ή να δημιουργήσεις πλαίσιο υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα (όταν λέμε υπέρ εννοούμε τουλάχιστον τα φορολογικά κίνητρα) όταν ο κόσμος αντιδρά ακόμα όπως αντέδρασε στην πρόταση του Καμπουράκη “on air” να ασφαλίσουν την κατοικία τους.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top