Now Reading
ΠΟΡΕΙΑ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΠΟΡΕΙΑ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΚΑΙ MANAGER ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στη διαδροµή του στην ασφαλιστική αγορά, τη δηµιουργία της Mylifepartners και το κοινό όραµα µε τους συνεργάτες τους αναφέρεται ο Περικλής Φαραός. Στη συνέντευξή του στο «am» µιλά επίσης για το µοντέλο στήριξης και κινητροδότησης που έχει δηµιουργηθεί αλλά και την επένδυση σε τεχνολογικά εργαλεία που βελτιστοποιούν τις παρεχόµενες υπηρεσίες,

Μιλήστε µας για το γραφείο σας. Το δίκτυο συνεργατών που έχετε δηµιουργήσει και τη φιλοσοφία της MLP.

Η Mylifepartners ιδρύθηκε το 2014, µια εταιρεία ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαµεσολαβητών. Η πορεία µας βέβαια ξεκινά από το 1992 µε πρώτο σταθµό την Ελληνοβρετανική, έπειτα Alpha ασφαλιστική και µετέπειτα ΑΧΑ ασφαλιστική. Η ιδέα ενός ανεξάρτητου ασφαλιστικού γραφείου στην ελεύθερη αγορά, ξεκίνησε όταν η οµάδα µου και εγώ αποφασίσαµε πως θα πρέπει να έχουµε στη διάθεσή µας περισσότερα προϊόντα και εταιρείες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασφαλισµένων µας. Έτσι, λοιπόν, το 2014 βγήκαµε στην ελεύθερη αγορά µε όραµα την ανάπτυξη της εταιρείας µας σε κάθε σηµείο του ελληνικού χάρτη. Σήµερα, το κεντρικό µας γραφείο εδρεύει επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 16 στο Περιστέρι και δραστηριοποιούµαστε πανελλαδικά µε ισχυρή παρουσία στη Σαλαµίνα, την Αίγινα, το Κιάτο , την Κόρινθο, τη Νάξο, το Άργος, το Λουτράκι, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Μετράµε πάνω από τριάντα καταξιωµένους ασφαλιστικούς διαµεσολαβητές µε κοινό όραµα και πίστη στον θεσµό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η φιλοσοφία µας έγκειται στο κοινό όραµα που έχει όλη η οµάδα της Mylifepartners (MLP) να δηµιουργήσουµε επαγγελµατίες ασφαλιστικούς διαµεσολαβητές µε αξίες, σεβασµό στον πελάτη και να χτίσουµε ένα καλύτερο µέλλον στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Έργο όλης της οµάδας µας αποτελούν η οικονοµική προστασία των ασφαλισµένων µας σε κάθε στάδιο της προσωπικής ζωής τους µέσα από ολοκληρωµένες ασφαλιστικές προτάσεις και µέσω µιας δηµιουργίας µακροπρόθεσµων και αληθινών σχέσεων µε τον ασφαλισµένο. Υποστηρίζουµε µέσω της συµβουλευτικής, τους συνανθρώπους µας σε ό,τι έχει να κάνει είτε µε τους ίδιους και την οικογένειά τους, είτε µε την περιουσία τους. Μαζί σχεδιάζουµε το µέλλον και προτείνουµε λύσεις οι οποίες θα µας οδηγήσουν στο να ζούµε ονειρεύοντας, δηµιουργώντας δίχως φόβο και ανασφάλεια. Η επιτυχία όλων των παραπάνω όµως, κρύβεται στη δύναµη µας – τους συνεργάτες µας και στο όραµα µας για διαρκή ανάπτυξη.

Ο συντονισµός, η παρότρυνσή και εκπαίδευση συνεργατών όπως και η στοχοθεσία πώς λειτουργεί στην εταιρείας σας;

Για εµάς το σηµαντικότερο όπλο ενός ασφαλιστικού διαµε-σολαβητή είναι η ικανότητα του να εξελίσσεται συνεχώς και να µπορεί να προσαρµοστεί σε ένα συνεχώς µεταβαλλόµενο οικονοµικό και κοινωνικό περιβάλλον. Με λίγα λόγια αυτό σηµαίνει πως η συνεχής εκπαίδευση, στοχοθεσία και παρότρυνση είναι έννοιες που µαθαίνουµε σε κάθε νέο ασφαλιστικό διαµεσολαβητή που επιθυµεί µια συνεργασία µαζί µας. Η Mylifepartners απαρτίζεται τόσο από µια οµάδα υποστήριξης συνεργατών σε θέµατα back office όσο όµως και από ένα team ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή, µεγαλώνουν τους ασφαλιστικούς διαµεσολαβητές µε καθηµερινό coaching και management, τους εκπαι-δεύουν και τους µαθαίνουν τις πωλησιακές τεχνικές που θα πρέπει να κατέχει κάθε ασφαλιστικός διαµεσολαβητής ο οποίος θέλει να λέγεται επαγγελµατίας και όχι απλός πωλητής. Κάθε χρόνο η Mylifepartners επενδύει τόσο σε τεχνολογικά µέσα όσο και σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον συνεργάτη. Μεγαλώνουµε επαγγελµατίες ασφα-λιστικούς συµβούλους µε αξίες δηµιουργώντας σχέσεις ζωής και φροντίζουµε τόσο οι ίδιοι οι συνεργάτες όσο και τα στελέχη της εταιρείας µας να βρίσκονται πάντα ένα βήµα πριν τις εξελίξεις.

Με ποιες Ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζεστε; Ποια είναι η σχέση που διατηρείτε µαζί τους και µε ποια κριτήρια τις έχετε επιλέξει;

Από τη στιγµή που αποφασίσαµε να βγούµε στην ελεύθερη αγορά γνωρίζαµε πως θα αντιµετωπίσουµε δυσκολία στην απόφαση επιλογής ασφαλιστικών εταιρειών. Όταν όλη η οµάδα σου έχει µάθει να εµπιστεύεται µια συγκεκριµένη εταιρεία και να γνωρίζει άρτια τα προϊόντα της και την πολιτική της, τότε η ξαφνική στροφή σε περισσότερες από µια εταιρείες µοιάζει δύσκολη. Παρόλα αυτά η απόφασή µας ήταν από την αρχή να συνεργαστούµε µε εταιρείες, πολυεθνικές, που θα υποστήριζαν το όραµά µας. Για εµάς οι συνεργασίες µας τόσο µε συνεργάτες ασφαλιστές όσο και µε ασφαλιστικές εταιρείες δεν µένουν µόνο στο οικονοµικό ζήτηµα, δεν αποτε-λούν απλές συµβάσεις, αλλά συνεργασίες ποιοτικές που θα κρατήσουν µακροπρόθεσµα. Οι εταιρείες, λοιπόν, που σήµερα έχουµε συνεργασία είναι οι: Generali, Eurolife, Interasco, Allianz, Ergo, Aig, Interamerican, Ευρωπαική Πίστη, Arag, Groupama, Metlife και Εθνική.

Η πρόσφατη συγχώνευση/εξαγορά της AXA Ασφαλιστική από την Generali Hellas δηµιουργεί κάποιο είδους ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα σε εσάς και τους συνεργάτες σας;

Η συγχώνευση της ΑΧΑ ασφαλιστικής µε την Generali η αλήθεια είναι ότι από την µία µας δηµιουργεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα µιας και η συνεργασία µας µετράει πολλά χρόνια µε άριστη γνώση διαδικασιών και προϊόντων. Η AXA ασφαλιστική ( Ελληνοβρετανική και Alpha ασφαλιστική πριν) ήταν για όλη µου την οµάδα η εταιρία εκείνη που µας έµαθε το επάγγελµα και µας βοήθησε να γίνουµε αυτό που σήµερα είµαστε. Παρόλες τις δυσκολίες που υπήρξαν µόλις αποχωρήσαµε από το agencyτης ΑΧΑ καταφέραµε να κρατήσουµε την συνεργασία αυτή ψηλά και να µην βρεθούµε εκτεθειµένοι απέναντι στους ασφαλισµένους µας. Το 2014 η Generali ήταν η αµέσως επόµενη εταιρία που εµπιστευτήκαµε στον κλάδο ζωής και στους λοιπούς κλάδους. Οι Συνεργάτες µας µέσα από τις πωλήσεις στην Generali απέκτησαν τεχνογνωσία και γρήγορα αυξήσαµε σηµαντικά τα νούµερα µας. Σήµερα το µεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου µας βρίσκεται µέσα στις δύο αυτές εταιρίες που πλέον και επίσηµα έγιναν ένα. Γνωρίζουµε όλοι πως όταν δύο διαφορετικές εταιρίες συγχωνεύονται η επιτυχής ολοκλήρωση τη διαδικασίας αυτής πορεύεται µαζί µε κάποιες δυσκολίες και κάποια λάθη. Αυτό που εγώ προσωπικά εύχοµαι είναι να πετύχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα αυτή η εξαγορά και να παραµείνουν ευχαριστηµένοι οι ασφαλισµένοι και οι ασφαλιστικοί διαµεσολαβητές.

See Also

Έτσι λοιπόν, η δυναµική µας φυσικά πλέον είναι µεγάλη µε την συγχώνευση αυτή, όµως, εδώ και αρκετά χρόνια συνεργαζόµαστε άριστα και µε την Eurolife FFH Ασφαλιστική και θέλουµε η συνεργασία αυτή να είναι συνεχώς αναπτυσσόµενη. Η Eurolife είναι µια εταιρία µε προϊόντα που µπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασφαλισµένων τόσο στον κλάδο ζωής µέσα από προγράµµατα υγείας, προστασίας, επένδυσης όσο και στους λοιπούς κλάδους και το αυτοκίνητο.

Τέλος, κατά τη γνώµη σας πιο είναι το µέλλον της Ασφαλιστικής ∆ιαµεσολάβησης στην χώρα µας; Ειδικά στους κλάδους ζωής, υγείας & σύνταξης που απ΄ όσο γνωρίζω ειδικεύεστε;

Η ασφαλιστική διαµεσολάβηση και γενικώς ο κλάδος της ιδιωτικής σφαλιστής είµαι σίγουρος πως έχει ένα λαµπρό µέλλον στην χώρα µας. Η Ελλάδα σε σχέση µε άλλες προηγµένες χώρες άργησε να συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίος είναι ο θεσµός της ασφάλισης για τον συνάνθρωπο µας και για την περιουσία του και θεωρώ πως η δουλειά µας είναι ακριβώς αυτή.. Να ενηµερώσουµε και να µεταλαµπαδεύσουµε σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά την σηµαντικότητα του να νιώθει κάποιος ασφαλής µέσα από ασφαλιστικά προγράµµατα σε τοµείς όπως η ζωή, η υγεία, η σύνταξη και η περιουσία του καθενός.

Μέσω της συµβουλευτικής έχουµε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και εργαζόµαστε καθηµερινά για να πετύχουµε να παρέχουµε οικονοµική προστασία στους ανθρώπους για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο µέλλον.

Κλείνοντας πιστεύω µετά από 30 χρόνια εµπειρίας, ότι η επιλογή µου το 1992 να ξεκινήσω την επαγγελµατική µου σταδιοδροµία στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης ήταν επιτυχής και νιώθω ευλογηµένος για το επάγγελµα µου και για τους συνεργάτες µου. Σήµερα βέβαια θα έλεγα ότι είναι η κατάλληλη στιγµή για να ξεκινήσουν την σταδιοδροµία στο επάγγελµα του ασφαλιστικού διαµεσολαβητή και Manager νέοι άνθρωποι.

Άνθρωποι µε Πίστη, Όραµα και Αφοσίωση..

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top