Now Reading
Στρατηγική αντιμετώπισης του Covid-19

Στρατηγική αντιμετώπισης του Covid-19

  • Ερρίκος Ντυνάν: Ομάδα Διαχείρισης Πανδημίας, η οποία συνεδριάζει καθημερινά, καταγράφει κάθε εξέλιξη της πανδημίας και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ασθενών
protective-suit-afalistikomarketing

Το 2020 είναι ένα έτος – ορόσημο για το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Όχι μόνο γιατί συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, αλλά κι επειδή η ανοδική πορεία του σε όλα τα επίπεδα επισφραγίστηκε με την κορυφαία διεθνή διαπίστευση για νοσηλευτικά κέντρα από τον οργανισμό Joint Commission International (JCI). Συνεπώς, η πλήρης ετοιμότητα και τα υψηλά κριτήρια καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου είχαν δοκιμαστεί πριν ανακύψει η πανδημική κρίση. Στην παρούσα φάση είναι αυτονόητη η συνδρομή μας στην επίσημη Πολιτεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από την υποδοχή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενών με άλλες παθήσεις, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τα αρμόδια Κέντρα αναφοράς στις επιτακτικές ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Από τις πρώτες ημέρες που εφαρμόστηκε το σχετικό ΦΕΚ για τη συνδρομή των ιδιωτικών μονάδων υγείας, οι ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν έχουν υποδεχθεί νοσηλευόμενους του ΕΣΥ, πλην κορωνοϊού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους. Πρέπει να επισημάνω, ωστόσο, ότι από το ξεκίνημα της πανδημίας την περασμένη Άνοιξη και ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, είχαμε θέσει στη διάθεση της Πολιτείας 12 κλίνες ΜΕΘ, καθώς και 53 κλίνες νοσηλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 6ου ορόφου του νοσοκομείου. Και τα δύο τμήματα είναι απομονωμένα και μπορούν να νοσηλεύσουν με απόλυτη ασφάλεια ύποπτα ή και επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19. Με αυτή την κίνηση, το Ερρίκος Ντυνάν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, αλλά συμμετέχει έμπρακτα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Το θέμα της ασφάλειας, όχι μόνο για τον ασθενή, αλλά και για το προσωπικό και κάθε επισκέπτη, προέχει για ένα θεραπευτήριο ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από τη συγκυρία. Στο Ερρίκος Ντυνάν πρόκειται για ζήτημα αδιαπραγμάτευτο και οφείλω να πω ότι αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του. Θέλουμε να είμαστε στην κορυφή σε επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας, και αυτό επικυρώθηκε, άλλωστε, με τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval£) κατά JCI. Σε σχέση με τον κορωνοϊό, μάλιστα, πριν ακόμη καταγραφεί το πρώτο επίσημο κρούσμα στη χώρα μας, αναπροσαρμόσαμε τα υπάρχοντα σχέδια εκτάκτων αναγκών, συγκροτήσαμε την Ομάδα Διαχείρισης Πανδημίας, η οποία συνεδριάζει καθημερινά, καταγράφοντας κάθε εξέλιξη της πανδημίας και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ασθενών, του προσωπικού και των οικογενειών τους. Παράλληλα, εγκαταστήσαμε εγκαίρως την Κινητή Μονάδα στον περίβολο του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών και δημιουργήσαμε ξεχωριστό και απομονωμένο τμήμα νοσηλείας για τα ύποπτα περιστατικά. Εφόσον ανιχνευθεί, βέβαια, κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό, εφαρμόζονται άμεσα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη μεταφορά του ασθενούς στα καθορισμένα Κέντρα αναφοράς. Για το τεστ ανίχνευσης του ιού, εξάλλου, το κόστος έχει υπολογιστεί από το Ερρίκος Ντυνάν περισσότερο στη βάση μιας κοινωνικής πολιτικής και όχι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top