Now Reading
Σύμμαχος του επιχειρείν η Ιδιωτική Ασφάλιση

Σύμμαχος του επιχειρείν η Ιδιωτική Ασφάλιση

  • Ο ασφαλιστικός κλάδος συνεισφέρει σημαντικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά επηρεάζεται και άμεσα από αυτήν σε περιόδους κρίσης και δυσχέρειας
Τάκης Μιχαλόπουλος

Ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης και κατ’ επέκταση ο ρόλος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον ιδιαιτέρως σημαντικός αφενός για το επιχειρείν και την οικονομία, αλλά κυρίως για την ίδια την κοινωνία. Ειδικότερα σε στιγμές κρίσης, όπως αυτές που διανύουμε από την έλευση της πανδημίας του Covid-19 και σε συνδυασμό με τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας μετά δέκα και πλέον χρόνια οικονομικής ύφεσης, η Ιδιωτική Ασφάλιση και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στέκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη ως πιστός σύμμαχος, προσφέροντας λύσεις για την υγεία και την περίθαλψη, την αποταμίευση και την προστασία της περιουσίας του. Ο Κλάδος μας δίνει πάντα το παρών για να υποστηρίξει πολίτες και επιχειρήσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή ακόμα και όταν το κράτος αδυνατεί. Επίσης, οφείλουμε να πούμε ότι ο Κλάδος μας αντιστάθηκε δυναμικά και περιόρισε σημαντικά τις απώλειές του και κατά την περίοδο της ύφεσης αλλά και κατά το διάστημα της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εάν στηριχθεί και υποστηριχθεί σωστά από την πολιτεία.

Με δεδομένη την άρρηκτη σύνδεση της πορείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποια κρίσιμα δεδομένα: Οι ανατροπές που έφερε η κρίση του κορωνοϊού σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες, οδηγούν πολλά από τα κράτη μέλη της ΕΕ μαζί και τη χώρα μας, να τάσσονται υπέρ της συνέχισης των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, για όσο χρειαστεί, και της παράτασης της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2020 μειώθηκε κατά 3.7% σε σχέση με το 2019. Όπως είναι αναμενόμενο, η μείωση αυτή είχε αντίκτυπο και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Ο Κλάδος μας δίνει πάντα το παρών για να υποστηρίξει πολίτες και επιχειρήσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή ακόμα και όταν το κράτος αδυνατεί

Μετά τη δυναμική παρέμβαση της ΠΟΑΔ και των άλλων επαγγελματικών της φορέων, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στηρίχθηκε από την πολιτεία σε όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης με την υπαγωγή του επαγγέλματος στους πληττόμενους ΚΑΔ, λαμβάνοντας το έκτακτο επίδομα των €800, το δικαίωμα αναστολής εργασίας των εργαζομένων καθώς και ως ένα ικανοποιητικό βαθμό με τη σειρά των επιστρεπτέων προκαταβολών και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

See Also
Ανδρέας Κίτσιος

Ο ρόλος που διαδραματίζει η Ιδιωτική Ασφάλιση στο σύνολό της, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας είναι καταλυτικός αφού πέραν της συμμετοχής της στο ΑΕΠ που ξεπερνάει το 2%, παράλληλα επενδύει στην οικονομία ενισχύοντας την ανάπτυξη. Συνεπώς, ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεισφέρει σημαντικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά επηρεάζεται και άμεσα από αυτήν σε περιόδους κρίσης και δυσχέρειας. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων της χώρας, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αριθμούν περίπου σε 19.3 χιλιάδες, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να ανήκει στην κατηγορία των ασφαλιστικών πρακτόρων. Οπότε, είναι απόλυτα αντιληπτή η ανάγκη για τη συνέχιση της στήριξης σε αυτό το μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων διαμεσολάβησης, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία και το επιχειρείν, συνεισφέροντας στην αύξηση του ΑΕΠ αλλά και καταβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top