Now Reading
Τα… κορόιδα της παρέας

Τα… κορόιδα της παρέας

  • Ποιοι είναι, επιτέλους, αυτοί οι ανασφάλιστοι οδηγοί που τους... φοβούνται όλοι

Μα ποιοι είναι, επιτέλους, αυτοί οι ανασφάλιστοι οδηγοί που τους… φοβούνται όλοι. Που δεν τολμά να τους πλησιάσει κανείς, ούτε οι ασφαλιστές, ούτε οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, ούτε τα όργανα της Αστυνομίας. Που επιμένουν να κυκλοφορούν χωρίς σήμα ασφάλισης, εις βάρος όλων μας, εις βάρος του δημοσίου. Είναι να διερωτάται κανείς, γιατί δεν δίδεται λύση. Γιατί όλες οι προσπάθειες εντοπισμού τους αποδείχθηκαν αδιέξοδες. Γιατί για περισσότερο από μια δεκαετία, πολιτεία και αγορά οδηγούνται μονίμως σε αδιέξοδο.

Τα πρώτα χρόνια οι έχοντες το βάρος υλοποίησης του σχετικού project έριχναν την ευθύνη στις πολλές και δαιδαλώδεις βάσεις δεδομένων των εμπλεκομένων φορέων που, όπως διατείνονταν, ήταν αδύνατο να συντονιστούν. Με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε, όμως οι αρμόδιοι ξανακόλλησαν, αυτήν τη φορά στα λάθη και τις διπλοεγγραφές που διαπίστωσαν στα ψηφιακά αρχεία με τα κυκλοφορούντα οχήματα στη χώρα. Λύσεις βρέθηκαν και πάλι, όμως οι αναποδιές δεν είχαν τέλος. Επόμενο εμπόδιο η κοινοποίηση των προστίμων. Ποιος θα τα απέστελλε, πώς και πότε, θα εισπράττονταν; Τα θέματα που τέθηκαν δεν ήταν λίγα, ωστόσο τη διέξοδο έδωσε η τεχνολογία.

Η… αλληλογραφία – επικοινωνία αποφασίσθηκε να γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ, με το γνώριμο για τους φορολογούμενους τρόπο. Προώθηση ειδοποίησης για την πληρωμή προστίμου στα e-mails των ανασφάλιστων κατόχων ΙΧ οχημάτων. Όμως και πάλι τέθηκαν νέα ερωτήματα: Ποιος και πότε θα πατούσε το… κουμπί της αποστολής; Ποιος θα αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη; Νέα εμπλοκή και… σοβαρή μάλιστα. Το πολιτικό – οικονομικό κλίμα την περίοδο των μνημονίων, ιδιαίτερα του τρίτου, ήταν βαρύ και κανείς δεν τολμούσε να επιβαρύνει το πορτοφόλι μερίδας των ασφαλισμένων με έκτακτες κυρώσεις. Παρόλα αυτά, κάποιος «θαρραλέος» πάτησε το κουμπί, δύο φορές μάλιστα.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, ο σχετικός πανικός προκλήθηκε στην αγορά και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι υποχρεώθηκαν να ασφαλιστούν. Συνέχεια όμως δεν υπήρξε, διότι μια τα μνημόνια, μια το προεκλογικό κλίμα, μια οι εκλογές, μια η νέα κυβέρνηση που δεν ήθελε με το… καλημέρα να αρχίσει στραβά την… επικοινωνία με τους πολίτες, το θέμα των ανασφάλιστων μπήκε εκ νέου στο… ράφι. Σε αυτό βοήθησαν και κάποιες νέες δυσλειτουργίες που, όπως λέγεται, εντοπίσθηκαν στο σύστημα. Έτσι, καταφέραμε και επιστρέψαμε στο σημείο «μηδέν». Οι αρμόδιοι έκριναν σκόπιμο να επανεξετάσουν τις διαδικασίες ώστε να τεθεί σε διαφορετικό πλαίσιο το καθεστώς εντοπισμού των οχημάτων χωρίς σήμα ασφάλισης. Ταξίδι προς το άγνωστο και πάλι, με το χρόνο να κυλά.

See Also

Δεν βαριέστε… Ποιο το πρόβλημα; Χρόνος υπάρχει άπλετος, ήρθε και ο κορωνοϊός που τα κόλλησε όλα και κανείς δεν ξέρει πότε, σε αυτήν τη χώρα, θα δοθεί λύσει σε ένα τόσο απλό, κατά τα άλλα, ζήτημα για την ασφαλιστική αγορά. Ας είναι… εμείς οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι – ασφαλισμένοι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ασφάλιστρα και κάποιοι άλλοι, οι μάγκες της παρέας, θα επιμένουν στο… τσαμπέ, επιβαρύνοντας το δημόσιο ταμείο, όπως και τις ασφαλιστικές εταιρείες με απώλειες, σε έσοδα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Και ποιος θα πληρώνει το… μάρμαρο; Μα… εμείς οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι – ασφαλισμένοι, εμείς τα κορόιδα της παρέας…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top