Now Reading
Τα deals του 21 στην Ασφαλιστική Αγορά

Τα deals του 21 στην Ασφαλιστική Αγορά

  • Μεγάλα ή μικρά αλλάζουν το χάρτη του Κλάδου και δημιουργούν νέα δεδομένα

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Η ανακοίνωση του deal AXA-Generali δεν μας ήρθε ουρανοκατέβατη αλλά η αλήθεια είναι ότι την περιμέναμε μετά τις γιορτές. Μετά την αλλαγή του χρόνου. Επιβεβαίωση στις υποψίες μας για την ολοκλήρωση του deal ήταν το Δ.Σ. της Αlpha Βank στις 17 Δεκεμβρίου όπου ένα από τα θέματα προς συζήτηση, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες μας ήταν και η προσφορά της Generali για το bancassurance με την Τράπεζα.

Ποιες είναι όμως οι υπόλοιπες ανοιχτές M&A εκκρεμότητες και hot εξελίξεις στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά; Πρώτη και σημαντικότερη είναι η εξέλιξη στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου όλοι περιμένουμε το επόμενο Δ.Σ. της Τράπεζας προκειμένου να μάθουμε αν θα επικυρωθεί η συμφωνία με το fund της CVC. Ίσως μέχρι να φτάσει στα χέρια σας αυτό το περιοδικό το deal να έχει κλείσει όμως γι’ αυτό έχουμε και το insurancedaily.gr για τις ειδήσεις που ταξιδεύουν γρήγορα. Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι επίσης η εξαγορά της Inter Partner Assistance από την Hellas Direct που λογικά θα τρέξει μέσα στη χρονιά. Ανοιχτή μένει ακόμα και η θέση στο bancassurance της Optima Bank για το ποια Ασφαλιστική Εταιρεία θα συνεργαστεί μαζί τους και για το αν θα αναλάβει τη διαμεσολάβηση κάποιο μεγάλο γνωστό γραφείο. Για το αν υπάρχει πωλητήριο και σε άλλες Ασφαλιστικές Εταιρείες οι δικές μας πηγές δεν μιλάνε για καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Φήμες και εικασίες υπάρχουν πολλές, όμως εδώ δεν κάνουμε κουτσομπολιό. Σημαντική και πολύ ευχάριστη είδηση είναι η έγκριση εισαγωγής στα τέλη του περασμένου έτους της INTERLIFE Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια κίνηση που δείχνει την καλή και σταθερή οικονομική κατάσταση μιας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Μεγάλη κινητικότητα μπορεί κανείς να εντοπίσει στα μεγάλα διαμεσολαβητικά γραφεία. H Ηowden Matrix αφού το 2019 εξαγόρασε την Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλίσεων, το 2020 προχώρησε και σε στρατηγική συνεργασία με την Eurobrokers.

See Also

Την ίδια χρονιά η Cromar, Μεσιτική –εταιρεία με εξειδίκευση στην τοποθέτηση κινδύνων στη διεθνή ασφαλιστική αγορά– ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της INFOTRUST, γνωστού μεγάλου διαμεσολαβητικού γραφείου, ενώ όποιοι γνωρίζουν καλά την αγορά μιλούν για ακόμα δυο μεγάλα σχήματα που ετοιμάζονται να επενδύσουν περισσότερο στην αγορά αυξάνοντας ρυθμούς. Τις προσεχείς ημέρες η Pricefox θα ξεκινήσει τη δική της τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια που σημαίνει ακόμα περισσότερη δωρεάν διαφήμιση του Κλάδου στο ευρύτερο κοινό και ας βασίζεται (λογικά) στο φτηνό ασφάλιστρο. Το 2021 προβλέπεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Buckle up everybody και καλή μας χρονιά

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top