Now Reading
Το 2021 θα είναι ένα ακόμη έτος προκλήσεων

Το 2021 θα είναι ένα ακόμη έτος προκλήσεων

  • Η ελληνική αγορά παρουσιάζει κάποια σημάδια πίεσης αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τα απαραίτητα τεχνικοοικονομικά μέτρα στα ασφαλιστήριά της

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλη την αγορά. Η δοκιμασία ήταν και συνεχίζει να είναι πολύπλευρη και πολυεπίπεδη. Από αυτά που μας αγγίζουν – και θα ήθελα να τονίσω – είναι η οικονομία και η μείωση του ΑΕΠ της χώρας, ο τζίρος της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η απασχόληση και το διαθέσιμο εισόδημα, οι εργασιακές σχέσεις και η αντοχή των εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις, και οι εργαζόμενοί τους, έπρεπε να προσαρμοστούν σε ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο και η τηλεργασία μπήκε αιφνίδια στη ζωή όλων μας. Τηρουμένων των συνθηκών και παρά τις αντιξοότητες, ως AIG είμαστε ικανοποιημένοι για το 2020.

Υπολογίζουμε ότι η παραγωγή ασφαλίστρων θα έχει μικρή απόσταση από το budget που είχαμε διαμορφώσει στο τέλος του 2019, ενώ η κερδοφορία θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, βελτιωμένη σε σχέση με το budget. Βάλαμε σε λειτουργία ένα καινούργιο μηχανογραφικό σύστημα μαζί με το νέο portal για τους συνεργάτες, αντικαθιστώντας τα παλιά συστήματα, ενώ εργαζόμασταν εξ αποστάσεως με τηλεργασία από τα μέσα Μαρτίου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει. Για το 2021 θα συνεχίσουν οι προκλήσεις μιας και η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά είναι σε αναβρασμό και η ελληνική αγορά επηρεάζεται άμεσα. Σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά παρατηρούμε σημαντικές αυξήσεις σε πολλούς κλάδους και προϊόντα ταυτόχρονα με μείωση χωρητικότητας. Η ελληνική αγορά παρουσιάζει κάποια σημάδια πίεσης αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τα απαραίτητα τεχνικοοικονομικά μέτρα στα ασφαλιστήριά της, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς.

Υπολογίζουμε ότι η παραγωγή ασφαλίστρων θα έχει μικρή απόσταση από το budget που είχαμε διαμορφώσει στο τέλος του 2019

Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο κλάδος Περιουσίας όπου θα έπρεπε να υπάρχουν μεγαλύτερες αυξήσεις ασφαλίστρων και απαλλαγών μιας και το 2020 ήταν μια χρονιά που είχε πολλές φυσικές καταστροφές ανά την επικράτεια. Πριν 20 χρόνια υπήρχε ένα σοβαρό καιρικό φαινόμενο ανά 3-5 χρόνια ενώ τώρα παρατηρούνται 3-5 αντίστοιχα φαινόμενα κάθε χρόνο. Ο κλάδος Αυτοκινήτου, με τα περιστασιακά καλύτερα αποτελέσματα από τη μειωμένη κυκλοφορία συνεπεία lockdown, χρήζει μια – απαραίτητη πια – διόρθωση σε όλες τις παραμέτρους της.

See Also

Όσον αφορά το 2021, ως AIG θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την πετυχημένη στρατηγική μας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα απαιτητικό budget, έχουμε τα απαραίτητα προϊόντα, τους ανθρώπους, την τεχνική κατάρτιση, την ικανότητα και τη δομή να κυνηγήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε σωστά και επαγγελματικά τους κινδύνους, θα αποζημιώνουμε δίκαια και γρήγορα και θα εξυπηρετούμε συνεργάτες και ασφαλισμένους με αμείωτο ρυθμό, προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες και τα απαιτούμενα της εποχής.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top