Now Reading
Το 70% των εργαζομένων ανησυχούν για τη διαχείριση ενός ατυχήματος

Το 70% των εργαζομένων ανησυχούν για τη διαχείριση ενός ατυχήματος

  • Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η παροχή ασφαλιστικών καλύψεων από τον εργοδότη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική τους ασφάλεια και σε μια ζωή με λιγότερο άγχος

Το 2019 ήταν μια ακόμη εποικοδομητική χρονιά για τη MetLife, στην οποία πετύχαμε το σύνολο των επιχειρησιακών μας στόχων. Ειδικά στις Ομαδικές Ασφαλίσεις, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των προηγούμενων ετών, με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να σημειώνουν αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2018.

Η επίδοση αυτή παγιώνει την ηγετική μας θέση στο χώρο των Ομαδικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η MetLife εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα επιλογή των εργοδοτών.

Για το 2020 έχουμε θέσει εξίσου υψηλότερους στόχους και δημιουργούμε ήδη τις προϋποθέσεις για την επίτευξή τους. Επιδίωξή μας είναι να πετύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής μας, σε μια περίοδο όπου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στην ομαδική ασφάλιση, στην προσπάθεια να προσελκύσουν ικανούς εργαζόμενους, να ενισχύσουν τη δέσμευση και την παραγωγικότητα των ανθρώπων τους.

Η έξυπνη επένδυση
Όπως έχουν δείξει έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανησυχούν για το πώς θα μπορέσουν να καλύψουν μια έκτακτη οικονομική ανάγκη, ή πώς θα εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα στη συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα τάσεων ομαδικής ασφάλισης, EBTS της MetLife στην Ελλάδα, σχεδόν 7 στους 10 εργαζόμενους εκφράζουν αγωνία για την περίπτωση που θα τους συμβεί κάποιο ατύχημα και 6 στους 10 για το πώς θα ανταποκριθούν, αν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στους ίδιους ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Σε αυτό το πλαίσιο, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η παροχή ασφαλιστικών καλύψεων από τον εργοδότη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική τους ασφάλεια και σε μια ζωή με λιγότερο άγχος απέναντι στο απρόσμενο.

Ένα καλό Ομαδικό Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να δείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται και προστατεύει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της, προσφέροντάς τους τη σιγουριά ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους θα έχουν οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή στη ζωή τους. Κι αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κερδίσουν την αφοσίωσή τους, να ενισχύσουν τη δέσμευση και την παραγωγικότητά τους. Η έρευνα τάσεων στην Ελλάδα έδειξε ότι όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη.

Ένα καλό Ομαδικό Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να δείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται και προστατεύει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της

Επομένως, για τις επιχειρήσεις η Ομαδική Ασφάλιση αποτελεί μια έξυπνη επένδυση, η οποία βοηθά στην προσέλκυση ικανών εργαζομένων, αλλά και στη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού κλίματος, στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, στην αύξηση της αφοσίωσης και της παραγωγικότητας του ανθρώπινου δυναμικού.

Αξιοποιείται το cross selling μέσω των Ομαδικών Ασφαλίσεων
Στη MetLife αξιοποιούμε την πρακτική του cross selling σε κάθε Ομαδικό Πρόγραμμα που διαχειριζόμαστε. Στόχος για εμάς είναι να προτείνουμε το βέλτιστο συνδυασμό Ομαδικών και Ατομικών Προγραμμάτων, ώστε οι παροχές και οι καλύψεις να λειτουργούν συμπληρωματικά, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου: συνδυάζοντας για παράδειγμα ένα Ομαδικό Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης με ένα Ατομικό Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης ή ένα Ατομικό Πρόγραμμα Ζωής ή Σύνταξης, ο ασφαλισμένος μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματικότερη προστασία απέναντι στο απρόοπτο, αλλά και περισσότερη σιγουριά για την οικονομική του κατάσταση στο μέλλον.

Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση & Ομαδικά Προγράμματα
Θεωρώ ότι ο κλάδος αναμένει στην παρούσα φάση την ψήφιση και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στα ασφαλιστικά. Η αξιολόγηση και η ενδεχόμενη αναθεώρηση ή προσαρμογή των στρατηγικών θα ακολουθήσει.

Το θετικό, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι αναγνωρίζονται πλέον όλο και περισσότερο η σημασία και τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης, ως συμπληρωματική λύση στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο η ιδιωτική ασφάλιση λειτουργεί ως σημαντικός εταίρος των κρατών, για τη διαμόρφωση ασφαλιστικής κουλτούρας και αποταμιευτικής συνείδησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμαστε να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας και στην Ελλάδα, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις υφιστάμενες προκλήσεις και για το ρόλο που μπορεί να αναλάβει η ιδιωτική ασφάλιση στην αντιμετώπισή τους.

Εστιάζουμε στις παροχές ρίσκου
Στη MetLife σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας με βάση την εμπειρία 55 ετών στην αγορά της Ομαδικής Ασφάλισης, την καθημερινή επαφή με τους πελάτες μας, αλλά και τη γνώση που διαθέτουμε μέσα από την αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το παγκόσμιο δίκτυο της MetLife.

Όλα αυτά μας βοηθούν να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη και ακριβή εικόνα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και να αναπτύσσουμε ευέλικτες λύσεις και επιλογές, που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες κάθε επιχείρησης και των εργαζομένων της.

Στόχος μας για φέτος είναι να εστιάσουμε στις παροχές ρίσκου, όπως είναι οι Ασφάλειες Ζωής και Ατυχημάτων, αλλά και στις καλύψεις σοβαρών ασθενειών και στις οδοντιατρικές. Θα αναφέρω ενδεικτικά το Dental Plus, το μοναδικό μέχρι στιγμής πρόγραμμα στην ελληνική αγορά για την οδοντιατρική φροντίδα που παρέχεται σε ασφαλισμένους τόσο ατομικών, όσο και ομαδικών προγραμμάτων.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top