Now Reading
10 «ΕΥΧΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ 2022

10 «ΕΥΧΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ 2022

  • Τι προσμένουν τα στελέχη του κλάδου από τη φετινή χρονιά

1. Η χρονιά να «τρέξει» για την αγορά με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κυβέρνηση και αναλυτές θεωρούν ότι η οικονομία θα κινηθεί και φέτος εντόνως ανοδικά, οπότε η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει ανάλογη πορεία.

2. Η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της περί θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής ασφάλισης των κατοικιών έναντι του κινδύνου των φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για μέτρο από το οποίο όλοι θα βγουν ωφελημένοι: Το δημόσιο, η αγορά κι οι ασφαλισμένοι.

3. Το ΥΠΟΙΚ να εξασφαλίσει στον κλάδο νέα φορολογικά κίνητρα ώστε να ενταθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να απολαύσουν τις παροχές της ιδιωτικής ασφάλισης.

4. Η ασφαλιστική αγορά να επενδύσει με ταχύτερους ρυθμούς στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας περισσότερα, αλλά και ελκυστικότερα, προϊόντα με τοποθετήσεις κεφαλαίων σε πράσινα έργα υποδομών ή σε εταιρείες που είναι κλιματικά ουδέτερες.

5. Η πολυετής περιπέτεια των ασφαλισμένων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο Ασπίς Πρόνοια να λάβει τέλος. Πρόκειται για μια πολυπληθή ομάδα κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που αναμένουν υπομονετικά να αποζημιωθούν.

Ήδη έχουν λάβει κάποιες σεβαστές προκαταβολές και το 2022 είναι πιθανό η περιπέτειά τους να λάβει τέλος, εφόσον αποφασιστεί η χορήγηση δανείου στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

6. Το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων να οδηγηθεί ακόμη πιο κοντά στην πλήρη εξυγίανσή του. Η τελευταία διοίκηση του φορέα κατέβαλε αξιοθαύμαστες προσπάθειες να περιοριστεί το ταμειακό άνοιγμα και όπως όλα δείχνουν, αν όχι φέτος, το αργότερο το 2023 το Επικουρικό Κεφάλαιο θα σφύζει από οικονομική υγεία.

7. Να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων, ώστε αφενός η αγορά να μηδενίσει τα διαφυγόντα έσοδα, αφετέρου οι ασφαλισμένοι κάτοχοι ΙΧ οχημάτων να μην οδηγούνται σε περιπέτειες όταν εμπλέκονται σε τροχαία με οδηγούς δίχως σήμα ασφάλισης.

See Also

8. Η ασφαλιστική αγορά να καλλιεργήσει σε μεγαλύτερο βαθμό την ασφαλιστική συνείδηση στον Έλληνα πολίτη, αναβαθμίζοντας έτσι τον κοινωνικό της ρόλο, που σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές τον έχει κερδίσει, αλλά στην Ελλάδα όχι.

9. Να λάβει τέλος ο πολυετής πόλεμος ασφαλίστρων στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων ώστε η αγορά να διαμορφώσει τα τιμολόγιά της σε επίπεδα ικανά να καλύψουν τα κόστη πρόσκτησης, αλλά και τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις. Τα χτυπήματα κάτω από τη… μέση ή η πολιτική του πτωχευτικού ασφαλίστρου θα πρέπει να εγκαταλειφθούν…

10. Να λήξει η επίσης πολυετής περιπέτεια με τις ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, που τελευταία αφορούν μόνο τις ΕΠΥ. Ο εν λόγω τομέας θα πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει, παράγοντας μόνο υγιή έσοδα. Η… τακτική μεταφορά έκτακτων υποχρεώσεων στο Επικουρικό Κεφάλαιο μόνο προβλήματα προκαλεί στη λειτουργία του κλάδου, αλλά και στη γενικότερη εικόνα του στους ασφαλισμένους.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top