Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, καλωσόρισε όλους στην 22η Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Απριλίου 2014. Στην ομιλία του ανέφερε ότι «ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μία λέξη που κυριαρχεί στην σκέψη όλων μας. Δεν είναι ακόμη ορατή, οι βάσεις όμως έχουν ήδη τεθεί.

Η Ελληνική οικονομία είναι σήμερα σαφέστατα πιο ανταγωνιστική. Αυτή την κρίσιμη ώρα, σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια ο τουρισμός θα είναι και πάλι μπροστάρης. Σας έχουμε παραδώσει ένα καλά δουλεμένο αναπτυξιακό σχέδιο, τον Οδικό Χάρτη 2021 για τον ελληνικό τουρισμό. Περιγράφει με λεπτομέρεια τα είδη τουρισμού που πρέπει να αναπτυχθούν, τις αγορές στόχους και τα συγκεκριμένα κοινά, τους τρόπους προσέλκυσής τους, τις αναγκαίες πολιτικές, τις επενδύσεις, τις υποστηρικτικές υποδομές, αναλυμένες και χωροταξικά κατανεμημένες. Στοχεύει με ορίζοντα το 2021 τα 24 εκατ. αφίξεις, τα 19 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, δηλαδή 9 μονάδες επιπλέον στο σημερινό ΑΕΠ της χώρας και τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Το θέσαμε στη διάθεσή σας, περιμένουμε τις αποφάσεις σας για να το εφαρμόσουμε μαζί.

Η επιτυχής υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου απαιτεί την εφαρμογή σειράς οριζόντιων αλλά και εξειδικευμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων». Επίσης, ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια σταθερά, ο ΣΕΤΕ έθετε στόχους για τον τουρισμό και τους πετύχαινε όλους. Το 2013 είχαν θέσει στόχο 17 εκατ. διεθνών αφίξεων και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων και πέτυχαν ρεκόρ 17,9 εκατ. διεθνών αφίξεων και 12,2 δισ. εσόδων. Για το 2014 ο ΣΕΤΕ έχει ήδη θέσει το στόχο στα 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων και στα 13 δισ. ευρώ εσόδων και πιστεύει ότι «θα καταφέρουμε να τον επιτύχουμε. Ακόμη και να τον ξεπεράσουμε».

kefalogianni_olga

Όλγα Κεφαλογιάννη

Στην ανοιχτή συνεδρίαση της 22ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης παρευρέθησαν ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ο Τουρισμός αποτελεί το 15% της Ελληνικής οικονομίας, με 7% άμεση συνεισφορά και με 8% έμμεση στο ΑΕΠ που σχηματίζεται για τη χώρα μας κάθε χρόνο. Όμως, παρά το γεγονός ότι το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τον Τουρισμό μας, αφού πετύχαμε το ρεκόρ αφίξεων, εμείς δεν εφησυχάζουμε. Ήδη προχωράμε σε ένα ευρύτατο σχέδιο ποιοτικής αναβάθμισης και αναδιάρθρωσης του τουριστικού μας προϊόντος. Οι στόχοι είναι τέσσερις:

1) Να επεκτείνουμε τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

2) Να απευθυνθούμε σε υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες ξένων επισκεπτών. Ανεβάζοντας έτσι τη μέση τουριστική δαπάνη πολύ πάνω από εκεί που είναι σήμερα, δηλαδή πολύ πάνω από τα 146 ευρώ, έναντι 162 στην Τουρκία και 200 στην Ιταλία.

3) Να διεισδύσουμε σε αγορές όπου σήμερα έχουμε χαμηλή συμμετοχή. Δηλαδή πέρα από τη Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, να απευθυνθούμε ακόμα περισσότερο σε αγορές όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, αλλά και μέσα στην Ευρώπη, όπως είναι η Γαλλία και η Ολλανδία.

4 ) Να αναπτύξουμε καθετοποιημένες τουριστικές εκμεταλλεύσεις και την παραθεριστική κατοικία. Αλλά και εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες. Αυτό που χρόνια το αναμηρυκάζαμε, κάθε χρονιά, να το κάνουμε πράξη, δηλαδή ιστορικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, αθλητικός, ιατρικός τουρισμός. Όπως βεβαίως και ο θαλάσσιος τουρισμός και οι μαρίνες… Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, απαιτούνται μια σειρά από διαρθρωτικές παρεμβάσεις που ήδη προωθούμε», είπε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, ανέφερε ότι «Προβλέπεται η ανάπτυξη ποιοτικών υποδομών και η επιτάχυνση των επενδύσεων: Ήδη –και αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ζητούμενο που άλλες χώρες το έχουν ήδη πετύχει– εμείς έπρεπε να εξουδετερώσουμε από την αρχή και συστηματικά γραφειοκρατικούς περιορισμούς και εμπόδια για την ανάπτυξη παράδειγμα καθετοποιημένων μονάδων, για τη δημιουργία συγκροτημάτων παραθεριστικής κατοικίας, για την εκμετάλλευση αδρανών τουριστικών μονάδων και για τη δημιουργία μαρίνων. Η άμεση προοπτική εδώ, είναι να δημιουργηθούν μεγάλα συνεδριακά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και πολλαπλά σημεία για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων. Ξέρουμε πλέον, ότι η κρουαζιέρα μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα την οποία επί χρόνια την είχαμε στην απαγόρευση! Υπό την απειλή τίνων; Στενόμυαλων, μικρόψυχων, συντεχνιακών, ιδεοληπτικών, κομματικών επιδιώξεων, που έπνιγαν την τοπική οικονομία και καταδίκαζαν σε ασφυξία τις τουριστικές προοπτικές της χώρας. Και δώσαμε σκληρή μάχη. Και πιστεύω ότι όλα αυτά τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν. Και προχωράμε σε αυτήν τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της ανάπτυξης».

andreadis_sete_1

Ανδρέας Ανδρεάδης

Τέλος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλα αυτά δεν αφορούν στο μακρινό μέλλον. Στο χώρο του τουρισμού είναι μια κοσμογονία που ήδη έχει αρχίσει! Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ αλλά το 2014 όλα δείχνουν ότι πάμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της ανέφερε ότι «Πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η θετική πορεία που καταγράφεται, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ευνοϊκής συγκυρίας. Είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής κινητοποίησης. Είναι αποτέλεσμα επίμονης, συλλογικής δουλειάς, και προσπάθειας απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού. Είναι ακόμα, επιτυχία που οφείλεται στην εμπειρία και στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Είναι, τελικά, μία ακόμη επιτυχία της Ελλάδας. Δεν επιλέξαμε τη φαινομενικά πιο εύκολη πεπατημένη των προσωρινών παρεμβάσεων και των εφήμερων επιλογών. Δεν ασπαστήκαμε κοντόφθαλμες λογικές “μιας καλής χρονιάς”. Δεν αφεθήκαμε στη ροή των εξελίξεων με ευχολόγια και μετάθεση ευθυνών. Επιλέξαμε το δρόμο των αλλαγών και των στοχευμένων μεταρρυθμίσεων. Αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε προωθώντας τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες».