Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

360 View: Όταν περιμένεις το μέλλον έρχεται νωρίτερα

Οι νέες τεχνολογίες από την εικονική πραγματικότητα μέχρι την αυτονομία στις μεταφορές.

Ο κόσμος όπως τον ξέραμε μεταβάλλεται τόσο ως προς το πλαίσιο όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Κι αυτό γιατί οι αλλαγές που γίνονται σε όλους τους τομείς μέσα από τις νέες τεχνολογίες είναι ολιστικές και δημιουργούν καινούργια δεδομένα για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Ταυτόχρονα αναδύονται νέα διλήμματα, ηθικά και νομικά, αλλά και ευκαιρίες για επιχειρηματικά άλματα, που δομούνται μόνο πάνω στα γερά θεμέλια της εξειδίκευσης και του στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον που όσο μακριά και αν φαίνεται, στο τέλος πάντα έρχεται νωρίτερα…

Η νέα πραγματικότητα είναι εδώ –και αν και εν μέρει οργουελική λόγω της διασύνδεσης των πραγμάτων και των υπηρεσιών– έχει πολλά να προσφέρει στην ανθρωπότητα από τη χρήση των drones σε ένα καταστροφικό φαινόμενο και τη σύγκληση στο ανθρώπινο οπτικό πεδίο της εικονικής – πραγματικής πραγματικότητας, μέχρι και τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Το ζήτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό που έρχεται και που πολύ σύντομα θα αλλάξει άρδην τον κόσμο γύρω μας. Πόσο έτοιμοι είμαστε σαν πολιτεία, σαν καταναλωτές και σαν επιχειρηματίες να διαχειριστούμε το νέο και να ακολουθήσουμε την τροχιά του και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των διαχειριστών κινδύνου και της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην εξέλιξη που υφίσταται.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ό,τι συμβαίνει λόγω της φύσης του αντικειμένου της, που συνίσταται στην κάλυψη των ανθρώπων και της περιουσίας τους κατά την έλευση ενός κινδύνου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν ο κόσμος μεταβάλλεται, αλλάζουν και οι ανάγκες και εξ ορισμού όλα αυτά καταλήγουν στον επαναπροσδιορισμό και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επομένως από την ορθή στάθμιση των παραγόντων που εισέρχονται στην καθημερινότητά μας και του ρίσκου που ενέχουν μέχρι την προϊοντική της προετοιμασία, η ασφαλιστική αγορά έχει πολλά βήματα ακόμα να κάνει για να πραγματοποιήσει το δικό της άλμα στη μετα-τεχνολογική εποχή. Όσοι βρεθούν πριν από τις εξελίξεις θα είναι και αυτοί που θα δρέψουν καρπούς. Όσοι περιμένουν την αλλαγή για να αλλάξουν θα έπονται των εξελίξεων.

360 view facts: Οι τεχνολογίες που αλλάζουν τον κόσμο

Τεχνολογικοί όμιλοι, επιστήμονες και start-ups αναπτύσσουν συνεχώς καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας. Είκοσι χρόνια μετά οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές από τα drones και τη συχνότητα χρήσης τους μέχρι τις εξελίξεις στην ιατρική και την αυτονομία στις μεταφορές.

 

Βιοεκτυπωτές οργάνων και μελών

3d_printerΑνθρώπινα μέλη, μύες και όργανα που δημιουργούνται κατά παραγγελία κατάφεραν να δημιουργήσουν με τρισδιάστατο εκτυπωτή ερευνητές στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής μεταμοσχεύσεις έχουν γίνει με επιτυχία σε ζώα αλλά σύμφωνα με τον ερευνητή καθηγητή Martin Birchall στο University College of London θα περάσει μία δεκαετία μέχρι η τεχνολογία αυτή να μπορέσει να εφαρμοστεί σε ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική βοήθεια για να αποκαταστήσουν ένα πρόβλημα δυσλειτουργίας στην καρδιά ή που έχουν υποστεί αλλοιώσεις σε κάποιο μέρος του σώματός τους από ατύχημα. Πάντως πολλά ενδέχεται να αλλάξουν σε επίπεδο κόστους παροχής ιατρικών υπηρεσιών αλλά και στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, εάν η τεχνολογία αυτή εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα μελλοντικά.

 

Κινηματογραφική εικονική πραγματικότητα

virtual_reality

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η μετεξέλιξη του Pokemon Go, μόνο που μοιάζει τόσο πραγματικό που μπορεί να γίνει και αληθινό. Αναφερόμαστε στη σύγκληση της πραγματικής και της εικονικής πραγματικότητας μέσα από τους φακούς γυαλιών, που τοποθετούν στο πραγματικό οπτικό πεδίο εικόνες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Φανταστείτε λόγου χάρη να ξεπηδάει από το δάπεδο ενός γηπέδου ένα θαλάσσιο κήτος ή να προχωράτε στο δρόμο και να δείτε ένα αεροσκάφος να πέφτει ή ένα UFO. Στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας εστιάζεται πλέον ο ανταγωνισμός κορυφαίων εταιρειών όπως η Apple, η Google, η Microsoft, η Sony, η HTC, το facebook κ.ά. Πρόσφατα η Google επένδυσε μαζί με άλλα funds 540 εκατ. στην εταιρεία Magic Leap, για την προετοιμασία γυαλιών ή κράνους κινηματογραφικής εικονικής πραγματικότητας, ενώ η Intel παρουσίασε το κράνος «συγχωνευμένης πραγματικότητας» που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αγγίζει εικονικά στοιχεία με τα χέρια του.

 

Αυτοκινούμενα οχήματα

car_autonomous_google

Από την Google που ξεκίνησε το λανσάρισμα της τεχνολογίας των οχημάτων χωρίς οδηγό μέχρι την Uber με τα αυτοκινούμενα ταξί, είναι πλέον γνωστό ότι μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια στην παγκόσμια αγορά θα έχουν επικρατήσει τα οχήματα που κινούνται από μόνα τους. Στην ουσία τη δουλειά του οδηγού θα αναλαμβάνει ένας υπολογιστής, ενώ έχουν σχεδιαστεί για τα πιο ακριβά γούστα και μοντέλα με προσωπικό ηλεκτρονικό βοηθό, που κρατά ατζέντα ραντεβού και έρχεται στην πόρτα του σπιτιού για να παραλάβει τον ιδιοκτήτη. Στη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ κυκλοφορούν πιλοτικά και τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό, ενώ θυμίζουμε ότι και στα Τρίκαλα έτρεξε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα City Mobil με το αυτοκινούμενο λεωφορείο. Το νομικό κενό που θα προκύψει από τα αυτοκινούμενα οχήματα είναι ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος: Αυτός που έχει την ιδιοκτησία του οχήματος ή η κατασκευάστρια εταιρεία;

 

Πλοία χωρίς κυβερνήτη

Και η εικόνα των πλοίων αναμένεται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια. Με πλοία αυτοκινούμενα οι εταιρείες αναμένουν να μειώσουν κόστη μισθών, σχεδιασμού του σκάφους, προμηθειών, εξαερισμού, φωτισμού και άλλων. Όπως αναφέρει ο κ. Oscar Levander αντιπρόεδρος του τμήματος καινοτομίας στη Rolls Royce «Αυτό θα συμβαίνει, οπότε το ερώτημα δεν είναι εάν αλλά πότε».

 

Drones

drone

Η βιομηχανία των μη επανδρωμέμων αεροσκαφών αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σταδιακά θα αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό εμπορικά. Ήδη στο εξωτερικό υπάρχουν ταχυφαγεία που διανέμουν φαγητό με drones ενώ μεγάλοι όμιλοι μπαίνουν στο παιχνίδι των μεταφορών εμπορευμάτων με τέτοια σκάφη. Τα μη επανδρωμένα σκάφη χρησιμοποιούνται επίσης στην καταγραφή εικόνων μετά από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές καθώς και διασώσεις.