Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

sixteen − eleven =

eleven − three =

Η ηγεσία είναι μία δύσκολη δουλειά γεμάτη προκλήσεις. Είναι όμως και ευχάριστη και γεμάτη «ωραία» πράγματα που μπορείς να κάνεις.

1.Βρίσκουν και χρηματοδοτούν απίθανα projects: Οι ηγέτες βρίσκουν απίθανα projects. Όταν οι ηγέτες είναι ανοιχτοί στο να ακούν τους ανθρώπους που εργάζονται στον ίδιο οργανισμό (συνήθως βαθιά μέσα σε έναν οργανισμό), μπορούν συχνά να βρίσκουν ιδέες που τους δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργούν κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο ή κάτι που κάνει τη διαφορά για τους πελάτες τους. Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα του να είσαι ηγέτης είναι ότι εσύ είσαι αυτός που κόβει τις επιταγές και ταυτόχρονα αυτός που αποφασίζει τη διάθεση των διαθέσιμων πόρων για τη χρηματοδότηση αυτών των φοβερών ιδεών.

* Ως ηγέτης πρέπει να περνάς το χρόνο σου «ακονίζοντας» τη φαντασία σου και αποφασίζοντας για το πώς θα είναι το μέλλον.*

2.Φτιάχνουν ηγέτες: Δεν υπάρχουν πολλά πιο… cool πράγματα από το να χτίσεις την επόμενη γενιά ηγετών. Ως ηγέτης μπορείς να συμβάλλεις στην πρόσληψη μελλοντικών ηγετών. Και όταν εντοπίσεις ένα ταλέντο, μπορείς να του δώσεις αυξημένες ευθύνες για να τον βοηθήσεις να εξελιχθεί στον ηγέτη που η εταιρεία σου χρειάζεται. Είναι η κληρονομιά που αφήνεις.

3.Βοηθούν τους άλλους να αναπτυχθούν: Ένας ηγέτης δεν κάνει απλώς τη διαφορά στη ζωή των μελλοντικών ηγετών. Αν είναι στα καλύτερά του, ασχολείται με το να βοηθήσει τα άτομα των οποίων ηγείται να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι μία ενέργεια που διαχωρίζει τον πραγματικό ηγέτη από τον manager (και ένας καλός ηγέτης είναι σχεδόν πάντα και καλός manager).

4.Εστιάζουν στο μέλλον: Τα περισσότερα από αυτά που κάνεις στα επαγγελματικά σου αφορούν στο εδώ και το τώρα. Συχνά υπάρχουν επείγοντα ζητήματα που απαιτούν την προσοχή σου. Όμως ένα από τα πιο cool πράγματα του να είσαι ηγέτης είναι να μπορείς να εστιάζεις στο μέλλον. Ως ηγέτης πρέπει να περνάς το χρόνο σου «ακονίζοντας» τη φαντασία σου και αποφασίζοντας για το πώς θα είναι το μέλλον. Εστιάζεις την προσοχή σου στη γενικότερη στρατηγική.

5.Τα βάζουν με το κατεστημένο: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε έναν οργανισμό που θα κάνουν ό,τι είναι στο χέρι τους για να προστατεύσουν το ισχύον καθεστώς, που σε μεγάλο ποσοστό αξίζει να προστατευτεί. Όμως χρειάζεται ένας ηγέτης να αποφασίσει να κάνει την αλλαγή και να αλλάξει τα καθιερωμένα. Οι ηγέτες δεν κάνουν αλλαγές απλά για να αλλάξουν κάτι. Προωθούν τις αλλαγές που πρέπει για να βοηθήσουν τον κόσμο και τον οργανισμό του οποίου ηγούνται και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Υπάρχει κάτι πιο φοβερό;

*Ο Anthony Iannarino είναι διεθνής ομιλητής, συγγραφέας και «γκουρού» των πωλήσεων.