Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

nine + eleven =

four × one =

9+1 λόγοι για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Όταν η φαντασία οργιάζει.

Δεν είναι μόνον οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους που αυξάνουν την παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου, αλλά και η προσοχή που δείχνει κάθε εταιρεία στους υφισταμένους της.
Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες φωτογραφίες με φουτουριστικά γραφεία, με εγκαταστάσεις πινγκ πονγκ ή μπιλιάρδα ή ακόμη και κρεβάτια ηρεμίας για τους εργαζομένους, πάντα εν ώρα εργασίας! Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες τεχνικές και κίνητρα που σκαρφίζονται οι managers για να απογειώνουν την παραγωγικότητα.

Η HubSpot κάνει rotation στις ειδικότητες!

Η HubSpot επιτρέπει στους εργαζομένους της να γίνουν μέλη ομάδων κι άλλων αρμοδιοτήτων πέρα από τις δικές τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει ο συνιδρυτής του HubSpot, Dharmesh Shah, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν κι άλλα κομμάτια της δουλειάς, βελτιώνοντας το ενδιαφέρον και το πεδίο γνώσεων τους και με αυτό τον τρόπο επωφελούνται όλοι.

Η Microsoft χρησιμοποιεί το γραφείο του Bill Gates για έμπνευση

Η Microsoft έχει μετατρέψει το παλιό γραφείο του Bill Gates σε έναν χώρο που ονομάζει «Το γκαράζ». Ο χώρος αυτός είναι γεμάτος με κάθε είδος τεχνολογικό «παιχνίδι» που μπορεί κανείς να φανταστεί κι έτσι οι υπάλληλοι πηγαίνουν στο συγκεκριμένο γραφείο όταν θέλουν να διασκεδάσουν με τεχνολογικά gadgets. Κάποιες φορές πάλι, ολόκληρες ομάδες της Εταιρείας περνούν μέρες στο «Γκαράζ» για να εμπνευστούν και να πρωτοπορήσουν.

Η 3M προσφέρει 15% του χρόνου της

Η εταιρεία 3M εφάρμοσε το μέτρο πολύ πριν την Google. Το 1974, μάλιστα, ένας επιστήμονας της 3M, ο Art Fry, εκμεταλλευόμενος το 15% του χρόνου, προσπαθούσε να βάλει κολλητική ταινία στο πίσω μέρος ενός χαρτιού, ώστε να στέκεται όταν θέλει να ειδοποιήσει κάποιον. Αυτή η προσπάθεια δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο, αυτό που σήμερα ονομάζουμε χαρτάκια «Post It».

Στη NETAPP οι καλύτεροι πάνε σε μαγικά νησιά

Η Εταιρεία αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ, προσφέρει πολλά μπόνους στους εργαζομένους της. Υπάρχουν, για παράδειγμα μπόνους για νέες πατέντες, από 4.000 έως 12.000 δολάρια. Και όσοι αποδίδουν τα μέγιστα δικαιούνται μερικές ημέρες ξεκούρασης με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε διάφορα θέρετρα ανά την υφήλιο.

Η Google χαρίζει το 20% του χρόνου εργασίας για κάτι δημιουργικό

Στην Google οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν το 20% του χρόνου της εργασίας τους ανά βδομάδα σε μια άλλη δημιουργική απασχόληση, πέραν των καθηκόντων τους! Το πιο διάσημο παράδειγμα αποτελέσματος αυτού του 20% είναι και το Gmail. Επίσης καλεί διάσημους ανθρώπους να δίνουν διαλέξεις. Αποκαλεί αυτό το πρόγραμμα @Google Talks και οι καλεσμένοι ποικίλλουν, σε μια γκάμα που περιλαμβάνει από διασημότητες, μέχρι συγγραφείς, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Έτσι κρατούν τους εργαζομένους τους σε καλή κατάσταση, αναπτύσσεται η σκέψη τους και η κριτική τους ικανότητα.

Στην AUTODESK εργάζεσαι από το σπίτι

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής σχεδιαστικού λογισμικού δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων της, παράλληλα με τις υψηλές αμοιβές που δίνει. Οι εργαζόμενοι έχουν ελαστικό ωράριο και μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, εκτός από λιγοστές θέσεις που απαιτούν παρουσία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι δικαιούνται έξι εβδομάδες αδείας με αποδοχές, ενώ σε ετήσια βάση δίδονται 300 δολάρια σε κάθε εργαζόμενο για συνδρομή σε γυμναστήριο, αγορά εξοπλισμού για σωματική άσκηση στο σπίτι ή μασάζ.

Στη Σουηδία εργάζονται λιγότερο

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια χώρα, από τις πολλές που διαφέρουν σε σχέση με την Ελλάδα του Μεσαίωνα! Στη Σουηδία, οι επιχειρήσεις υιοθετούν την εξάωρη απασχόληση κρατώντας το πενθήμερο με τον ίδιο μισθό! Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Σουηδοί managers, οι υπάλληλοι έτσι είναι πιο παραγωγικοί και πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία τους! Και ενώ η σουηδική νομοθεσία προβλέπει ετήσιες διακοπές 25 εργάσιμων ημερών, πολλές επιχειρήσεις δίνουν στους εργαζομένους τους επιπλέον 48 ημέρες πληρωμένης άδειας (λοχείας ή πατρότητας) για να τις μοιράσουν ανάλογα με τις οικογενειακές τους ανάγκες. Όσο για τα γραφεία, μετά τις 5 το απόγευμα είναι απολύτως άδεια – τα δημοσιογραφικά, ασφαλώς εξαιρούνται.

Η CΙSCO πληρώνει το στρατιωτικό

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια εξασφαλίζει στους εργαζομένους της, εκτός από υψηλές απολαβές και το δικαίωμα αγοράς μετοχών της εταιρείας με έκπτωση 15%. Αν ένας υπάλληλος κληθεί στο στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του, η Cisco καλύπτει τη μισθολογική διαφορά και εξασφαλίζει τη συνέχιση των διαφόρων παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που ισχύουν ακόμη και για τα προστατευόμενα μέλη. Και όσοι έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες, μπορούν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Στην ATLANTIC HEALTH φέρνεις και το σκυλάκι σου

Σε αυτή την εταιρεία διαχείρισης νοσοκομείων, όσοι φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη στο 1.000-Hour Club, όπου μπορούν να εργάζονται για χίλιες ώρες ετησίως χωρίς να επηρεάζεται η λήψη της σύνταξής τους. Επιπλέον, προσφέρεται δωρεάν φροντίδα για το παιδί, επιδοτούμενη σίτιση, και εκπτώσεις σε γυμναστήρια. Οι εργαζόμενοι, τέλος, μπορούν ελεύθερα να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά.

Η IBM διοργανώνει τεράστιες συγκεντρώσεις

Η IBM οργανώνει συγκεντρώσεις, ξεφαντώματα, που είναι σαν γιορτές που εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το πιο ξακουστό γλέντι ήταν μάλλον εκείνο που είχε γίνει το 2006, ονόματι «Innovation Jam» και ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ. Η ΙΒΜ συγκέντρωσε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους από 104 χώρες και 67 εταιρείες, που ανακάλυψαν δέκα καινούργιες ιδέες στις οποίες η ΙΒΜ επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια. Ιδέες όπως το 3D ίντερνετ και το έξυπνο σύστημα ιατροφαρμακευτικής πληρωμής.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 1 Ψήφος