Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

3 + four =

one × two =

Αλεξάνδρα Ντινοπούλου

Αντασφάλιση είναι η λειτουργία εκχώρησης κινδύνου από την ασφαλιστική εταιρεία σε μια ή περισσότερες αντασφαλιστικές εταιρείες. Με τον τρόπο αυτό, η ασφαλιστική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει κινδύνους των οποίων τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ή το μέγεθος είναι τέτοια που χωρίς αντασφάλεια δεν θα μπορούσε να αναλάβει. Η αντασφάλιση προσφέρει σταθεροποίηση του αποτελέσματος του ασφαλιστή απορροφώντας ζημιές μεγάλης έντασης. Θα ήθελα να τονίσω από την εμπειρία μου ότι η αντασφαλιστική αγορά αποτελεί σπουδαία πηγή τεχνογνωσίας για τον ασφαλιστή.

Η Interamerican ασκεί αντασφαλιστική δραστηριότητα σε όλους τους κύριους επιχειρησιακούς κλάδους. Πέρα από τα στρατηγικά οφέλη σταθεροποίησης αποτελέσματος και την απόκτηση τεχνογνωσίας για νέα προϊόντα, η Interamerican ενεργά έχει ήδη μπει στη διαδικασία προσαρμογής και επανεξέτασης του αντασφαλιστικού προγράμματος κάτω από τους κανόνες του Solvency II, ενώ ιδιαίτερα στο χώρο των φυσικών καταστροφών έχει δαπανήσει πόρους για τη βέλτιστη αντασφαλιστική κάλυψη μέσω της κατανόησης των καταστροφικών μοντέλων και της εφαρμογής σύγχρονων διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να χρειαστεί να παράσχουν μεγάλου εύρους αποζημιώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που ο ρόλος της αντασφάλειας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Οι φυσικές καταστροφές είναι το κατεξοχήν αντικείμενο αντασφάλισης λόγω του ότι τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια υπολογίζονται σε δεκάδες δισεκατομμυρίων. Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύψεις όπως σεισμού, πλημμύρας, χαλαζιού, δίχως την στήριξη της αντασφάλειας.

Οι πελάτες μου είναι εσωτερικοί και εξωτερικοί. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν –και ίσως όχι άστοχα– ότι ένα αντασφαλιστικό τμήμα αποτελεί μια ασφαλιστική εταιρεία σε μικρογραφία. Στην καθημερινότητά μου χρειάζεται να επικοινωνώ με τους συναδέλφους μου σχεδόν από κάθε τμήμα της εταιρείας: από τους κλάδους underwriting, τα τμήματα αποζημιώσεων, την οικονομική διεύθυνση, τη διεύθυνση πωλήσεων.  Παράλληλα, το αντικείμενο απαιτεί τη μόνιμη επικοινωνία με εξωτερικούς συνεργάτες και με αντασφαλιστές από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οι ανάγκες της εταιρίας να καλύπτονται πλήρως από την αντασφαλιστική αγορά.

Ο ρόλος των brokers αντασφαλίσεων είναι κομβικής σημασίας. Η υποστήριξη των διαμεσολαβούντων για αντασφάλεια δεν εξαντλείται στη διαδικασία σύναψης μιας νέας αντασφαλιστικής σύμβασης, ούτε στα διαχειριστικά κομμάτια πληρωμών, αποζημιώσεων, αναγγελιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ιδιαίτερα στο χώρο των μοντέλων καταστροφικών κινδύνων η συμβολή των αντασφαλιστικών διαμεσολαβούντων είναι απαραίτητη και πολύτιμη για κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

Προσωπικά, πιστεύω ότι σε μια εποχή που η αγορά στο σύνολό της δοκιμάζεται εντονότατα, η αντασφάλεια έχει αποτελέσει ένα πραγματικό στήριγμα στη δραστηριότητα κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και έχει βοηθήσει όχι μόνο στη σταθεροποίηση αποτελεσμάτων αλλά και στο να τεθούν στέρεες βάσεις για το ανταγωνιστικό περιβάλλον της επόμενης μέρας.

Το αύριο θα είναι ακόμα πιο δυναμικό και τεχνικό για την αντασφάλιση. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Solvency II φέρνει το χώρο των αντασφαλειών στο προσκήνιο περισσότερο από κάθε φορά. Τώρα πλέον η αποστολή της αντασφάλειας δεν περικλείει μόνο τη μεταφορά κινδύνου, περικλείει και την υποστήριξη στην κεφαλαιακή επάρκεια της ασφαλιστικής εταιρείας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 2 Ψήφοι