Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

2 × three =

19 + 16 =

Αληθινές Σημαδιακές Ιστορίες του Κλάδου, διασκεδαστικές αλλά και τραγικές!

Η ιστορία που θα διαβάσετε συνέβη πριν από 14 χρόνια μεταξύ ενός παράγοντα του κλάδου και μιας ασφαλίστριας μικρής εταιρείας, από τις πρώτες που εμφανίστηκαν σε τραπεζικά καταστήματα για να βρίσκουν πελάτες.

HΤράπεζα συγκαταλέγεται μεταξύ των σοβαρών και καλά οργανωμένων Τραπεζών η οποία προσέλκυε τους μεγάλους καταθέτες και διέθετε ένα δυνατό τραπεζικό brand name. Ο παράγοντας σε μια επίσκεψή του στο κατάστημα της Τράπεζας με τον οποίο συνεργάζονταν και είχε και ένα καλό πακέτο μετοχών της ίδιας Τράπεζας, έμαθε ότι μια κυρία (Χ) τον ζητούσε.

Από εκεί και πέρα εξελίσσεται η ιστορία γιατί ο παράγοντας θεώρησε σκόπιμο να γράψει στον πρόεδρο της Τράπεζας για το τι συνέβη, στέλνοντας και μια απομαγνητοφωνημένη συζήτηση που είχε με την κυρία (Χ), εσωκλείοντας και τη σχετική κασέτα για του λόγου το αληθές! Η ιστορία είναι πράγματι διασκεδαστική αλλά και δυσφημιστική για τον κλάδο γιατί δυστυχώς δεν βρήκαμε τρόπο να περιορίσουμε αυτές τις τρομερά επιπόλαιες Πρακτικές: Ο πρόεδρος της Τράπεζας ποτέ δεν απάντησε στην εν λόγω επιστολή. Ούτε ένα τυπικό ευχαριστώ για το ενδιαφέρον του πελάτη του.

Σε άλλες χώρες είναι σίγουρο ότι ο πελάτης θα έπαιρνε μια ευχαριστήρια επιστολή και θα υπόσχονταν να επιληφθεί του θέματος. Ο δικός μας… θύμωσε πάρα πολύ που ένας κοινός θνητός Έλληνας τόλμησε να του γράψει μια παρόμοια επιστολή!

Η επιστολή του παράγοντα έχει ως εξής: Κύριε πρόεδρε, Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί σας εκτιμώ ιδιαίτερα και γιατί δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με τα στελέχη της (Χ) Ασφαλιστικής με την οποία η Τράπεζά σας συνεργάζεται. Εντελώς τυχαία ενεπλάκην σ’ ένα θέμα το οποίο πιστεύω ότι είναι αρκετά σοβαρό και αξίζει την προσοχή σας και την παρέμβασή σας. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το Κατάστημα της Τράπεζάς σας που βρίσκεται στη Λ. Συγγρού…

Η υπάλληλος της Τράπεζάς σας, η οποία σημειωτέον είναι μία εξαιρετική κυρία και με εξυπηρετεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, κάποια στιγμή, εδώ και μερικούς μήνες, ενώ βρισκόμουν στο Κατάστημα, με παρέπεμψε στην κυρία (Χ) της (Χ) Ασφαλιστικής λέγοντάς μου, ότι έχει να μου κάνει ορισμένες προτάσεις. Εκείνη τη μέρα, όμως η κυρία (Χ) είχε μόλις φύγει από το Κατάστημα.

Μετά από δύο, τρία τηλεφωνήματα της κυρίας (Χ) στο γραφείο μου, της μίλησα τελικά, τηλεφωνικώς, και δήλωσε ότι θέλει να μ’ ενημερώσει για τα διάφορα Επενδυτικά Προγράμματα της εταιρείας της. Μου έκανε δηλώσεις οι οποίες κατά τη γνώμη μου ήταν παραπλανητικές, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και οι περισσότερες ήταν συγκεχυμένες.

Τις αναφέρω, όπως ειπώθηκαν για να τις λάβετε υπόψη σας και να προστατέψετε το πελατολόγιό σας και τη φήμη της Τράπεζάς σας. Η κυρία (Χ) δήλωσε, ότι μπορεί να μου εξασφαλίσει επιτόκιο 14,6% σ’ ένα «Παιδικό Αποταμιευτικό» (Την εποχή εκείνη το ανώτατο Τραπεζικό επιτόκιο ήταν 9%). Δήλωσε επίσης, ότι μπορεί να μου προσφέρει συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας, απεριορίστου κεφαλαίου!

Όταν τη ρώτησα, αν μπορεί να κάνει ανάλυση Ασφαλιστικών και Επενδυτικών Αναγκών, το γνωστό “Financial Planning”, μου απάντησε πως μπορεί και ότι έχει τα έντυπα στο Κατάστημά της στον Πειραιά. Απ’ ό,τι προσωπικά γνωρίζω η (Χ) Ασφαλιστική δεν διέθετε, ούτε διαθέτει πρόγραμμα Ανάλυσης Ασφαλιστικών και Επενδυτικών Αναγκών, τουλάχιστον στο επιστημονικό επίπεδο που απαιτούν οι καιροί. Παρόμοιο πρόγραμμα διαθέτουν δύο μόνο απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσει η επιστολή μου, αλλά από την άλλη πλευρά είμαι σίγουρος, ότι εσείς τουλάχιστον θα εκτιμήσετε την προσπάθειά μου να φανώ χρήσιμος.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ (Χ) ΤΗΣ (Χ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Π: Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η Ασφάλεια Ζωής.

Κυρία (Χ): Για τα παιδιά…

Π: Για τα παιδιά. Αλλά με ενδιαφέρει και ένα πρόγραμμα για τους Φόρους Κληρονομιάς που είπατε γιατί έχω κάτι Αμοιβαία Κεφάλαια.

Κυρία (Χ): Όχι δεν είναι Αμοιβαία.

Π: Αυτό για να καταλάβω το πακέτο που λέτε, είναι ένα συμβόλαιο που μου δίνει μέσα ένα επενδυτικό πρόγραμμα και ασφάλεια Ζωής και εισόδημα αν μείνω άρρωστος;

Κυρία (Χ): Ναι, ναι, μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε θέλετε.

Π: Στο ίδιο συμβόλαιο;

Κυρία (Χ): Στο ίδιο συμβόλαιο. Ξεκινώντας με ένα απλό επενδυτικό τώρα. Και αργότερα, σιγά σιγά, προσθέτετε ό,τι θέλετε.

Π: Και ο Φόρος Κληρονομιάς;

Κυρία (Χ): Ο Φόρος Κληρονομιάς είναι ένα πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά στα 18 και στα 20 ένα ποσό για να πληρώσουν τους Φόρους Κληρονομιάς για να μην αναγκαστεί το παιδί να πουλήσει κάποια περιουσία για να πληρώσει τους φόρους.

Π: Συγγνώμη γιατί μπερδεύτηκα. Οι Φόροι Κληρονομιάς καταβάλλονται μόνο όταν πεθάνω. Τι δουλειά έχουν τα παιδιά;

Κυρία (Χ): Μπράβο! Εάν συμβεί σ’ εσάς οτιδήποτε και πρέπει τα παιδιά σας να κληρονομήσουν την περιουσία σας για να μην αναγκαστούν τα παιδιά και πουλήσουν κάτι για να πληρώσουν την εφορία, θα τους δώσει η εταιρεία ένα ποσό, αυτό που θα ορίσετε εσείς, για να πληρώσουν τους φόρους. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα είναι!

Π: Εγώ πώς θα το ορίσω αυτό; Κάνετε κάποια μελέτη εσείς;

Κυρία (Χ): Ναι. Αυτό ανάλογα με το τι, με την περιουσία που έχετε και που δηλώνετε στην εφορία, δηλαδή αν δηλώνετε 10.000.000 από ακίνητα.

Π: Μισό λεπτό. Από εισόδημα εννοείτε;

Κυρία (Χ): Όχι, όχι από ακίνητα.

Π: Εγώ δεν δηλώνω στην εφορία ακίνητα. Α! Φόρο για τα ακίνητα εννοείτε. Εγώ έχω μία πολύπλευρη περιουσία από ακίνητα, από μετοχές, από επιχείρηση. Εσείς μπορείτε να κάνετε αυτήν τη μελέτη και να μου πείτε ότι μπορεί το συμβόλαιο αυτό να το τακτοποιήσει;

Κυρία (Χ): Εσείς θα μου πείτε την εταιρεία που έχετε. Το κόστος της εταιρείας. Πόσο κοστίζει αυτή η εταιρεία σας τέλος πάντων.

Π: Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί η επιχείρηση είμαι εγώ. Αν εγώ πάθω τίποτα, μάλλον δεν αξίζει η επιχείρησή μου. Επομένως τι να λέμε…

Κυρία (Χ): Σωστά, σ’ αυτό έχετε δίκιο. Τα παιδιά είναι μικρά ακόμα.

Π: Τα οικόπεδα πώς θα εκτιμηθούν;

Κυρία (Χ): Θα εκτιμηθούν βάσει της αντικειμενικής αξίας.

Π: Και άμα είναι χωράφι που δεν έχει αντικειμενική αξία; Υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε υπεύθυνα να μου κάνει μια μελέτη;

Κυρία (Χ): Όχι, όχι. Εσείς θα εκτιμήσετε το χωράφι, ας πούμε 10 δρχ. Το πρόγραμμα θα βγει, το ασφάλιστρο θα βγει βάσει των 10 δρχ. Αν θέλετε να πληρώνετε το χρόνο την αναπροσαρμογή, θα την πληρώνετε.

Π: Αναπροσαρμογή; Τι δουλειά έχουν οι αναπροσαρμογές.

Κυρία (Χ): Η αναπροσαρμογή έχει το λόγο ότι οι 10 δρχ. οι σημερινές, 10 δρχ. θα είναι και τότε!

Π: Είμαι λίγο μπερδεμένος. Η αναπροσαρμογή θα αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό;

Κυρία (Χ): Κάτι τέτοιο. Και τα παιδιά θα πάρουν αυτές τις 10 δρχ. Λέμε ένα ποσό.

Π: Λίγο μπερδεμένα μου τα λέτε. Μπορείτε αύριο να έρθετε; Έχω δύο γιους. Μ’ ενδιαφέρει και το επενδυτικό γιατί έχετε πολύ καλά… Πιστεύω πάρα πολύ στην Τράπεζα. Έχω Αμοιβαία Κεφάλαιά της. Έχω και μερικά σε άλλα μετοχικά που θέλω να τα μεταφέρω σε σας. Έχετε κανένα συμβόλαιο, από αυτό που λέμε που είναι Ασφάλεια Ζωής με επενδυτικό σε Αμοιβαία Κεφάλαια της Τράπεζας;

Κυρία (Χ): Για τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Τράπεζας όχι ακόμα. Έχουμε, αλλά από τέλος του μηνός και μετά, γιατί εγώ θα σας πω για το απλό επενδυτικό, αλλά μπορείτε στην Τράπεζα και να το κάνετε αυτό απευθείας. Να βάλετε Αμοιβαίο.

Π: Μα το έκανα ήδη αυτό. Δεν μου λέτε, αυτό το επενδυτικό τι είναι;

Κυρία (Χ): Είναι ένα πρόγραμμα που σε μια 25ετία μπορεί να δώσει στα παιδιά ένα ποσό εφάπαξ για εξασφάλιση επαγγελματική, αλλά μπορεί και πριν λήξει το συμβόλαιο στα 18 του το παιδί να πάρει ένα ποσό μέχρι το 70% του κεφαλαίου που υπάρχει στο συμβόλαιο.

Π: Ένα αποταμιευτικό είναι αυτό σπουδών. Κυρία (Χ): Καθαρά. Καθαρά. Π: Ασφάλεια Ζωής έχει αυτό;

Κυρία (Χ): Ναι είναι και ασφάλεια Ζωής.

Π: Και είναι καλύτερο από την τράπεζα; Η απόδοση;

Κυρία (Χ): Καλύτερο. Εννοούμε ότι έχει ένα εγγυημένο επιτόκιο, το μικρότερο δηλαδή 4,5%.

Π: Τι να το κάνω τώρα αυτό εγώ;

Κυρία (Χ): Μισό λεπτό να σας εξηγήσω. Αν το ελάχιστο επιτόκιο πέσει στο 2% ή στο 1, 1/2%, εμείς μέσα στα ποσά των παιδιών, το πρόγραμμα θα είναι το 4,5%.

Π: Εγγυάται ελάχιστο 4,5%, ασχέτως αν τα επιτόκια πέσουν κάτω από το 4,5%;

Κυρία (Χ): Ναι, ναι, ναι. Άσχετα αν είναι 7% ή 8% θα είναι 7%, 8%. Αν είναι πάνω από 4,5% θα είναι όσο είναι.

Π: Δεν κατάλαβα, τι θα πει άμα είναι πάνω από 4,5%.

Κυρία (Χ): Αν το επιτόκιο είναι 8%, όπως είναι σήμερα.

Π: Της τραπέζης εννοείτε;

Κυρία (Χ): Της τραπέζης.

Π: Θα μου δώσετε 8% εσείς;

Κυρία (Χ): Θα σας δώσουμε 8%.

Π: Συγγνώμη, δηλαδή δίνετε το επιτόκιο που δίνει η Τράπεζα;

Κυρία (Χ): Το επιτόκιο που δίνει η τράπεζα συν τις αποδόσεις της εταιρείας.

Π: Συν τις αποδόσεις της εταιρείας; Ποιες αποδόσεις;

Κυρία (Χ): Τις αποδόσεις. Η εταιρεία επενδύει σε ομόλογα, σε ακίνητα. Εμείς φέτο θα δώσουμε 14,5%, όπως και πέρυσι.

Π: Τι; 14,5%;

Κυρία (Χ): Θα δώσουμε στο Χρηματιστήριο, στο Σταθερού.

Π: Δεν κατάλαβα. Θα δώσετε 14% επιτόκιο. Σε τι; Σ’ αυτά τα αποταμιευτικά των παιδιών;

Κυρία (Χ): Στα αποταμιευτικά ναι.

Π: 14% θα δώσετε; Αφού…

Κυρία (Χ): Φέτος.

Π: Φέτος; Μάλιστα.

Κυρία (Χ): Ενώ του χρόνου μπορεί να μην είναι 14% δεν το ξέρω έτσι;

Π: Δεν κατάλαβα. Όταν λέτε… φέτος, τι εννοείτε;

Κυρία (Χ): Φέτος. Τα χρήματα που θα είναι ένα συμβόλαιο, φέτος, θα τοκίζονται με ένα επιτόκιο 14,5%.

Π: Αυτό που θα κάνω μ’ εσάς. Το καινούργιο συμβόλαιο;

Κυρία (Χ): Το καινούργιο συμβόλαιο ή αυτά που ήδη υπάρχουν.

Π: Μισό λεπτό με μπερδέψατε τώρα. Το καινούργιο θα είναι με 14% ή τα παλιά που έχουν λήξει.

Κυρία (Χ): Και τα παλιά… Και τα παλιά!

Π: Και τα παλιά; Και αυτό το εγγυημένο 4,5% τι είναι;

Κυρία (Χ): Το εγγυημένο παίζει το ρόλο, ότι είναι και το ελάχιστο εγγυημένο επιτόκιο. Το ελάχιστο!

Π: Α! Κατάλαβα. Δηλαδή θα μου δώσετε 14% στο συμβόλαιο που θα κάνω για το παιδί μου, αλλά το ελάχιστο θα είναι 4%!

Κυρία (Χ): Δεν θα πέσει κάτω από 4,5%.

Π: Κι αν η τράπεζα, τα επιτόκια των τραπεζών πέσουν κάτω από 4%, 2%, 1%;

Κυρία (Χ): Εμείς θα σας δώσουμε 4,5%.

Π: Μάλιστα. Άρα συμφέρει αυτό καλύτερα. Ποια τράπεζα σήμερα δίνει 14%, δίνουν δε δίνουν 8%-9%. Τα επιτόκια πέφτουν. Πώς θα δώσετε εσείς 14%;

Κυρία (Χ): Ναι θα πέσει. Δεν κατάλαβα;

Π: Όταν τα επιτόκια πέφτουν, τώρα και έχουν φτάσει 9% τα Διαχείρισης Διαθεσίμων…

Κυρία (Χ): Διαθεσίμων, ναι…

Π: Εσείς πώς θα μου δώσετε 14%;

Κυρία (Χ): Εμείς κάναμε καλές, πέρυσι, καλές επενδύσεις. Και μας ανακοίνωσαν πρώτη του Γενάρη, ότι παρόλο που είναι αρχές του χρόνου ακόμα, όσο καλά και να μην πάει η κατάσταση, θα δώσουμε όσο και πέρυσι.

Π: Όσο και πέρυσι;

Κυρία (Χ): Όσο και πέρυσι!

Π: Δηλαδή πόσο;

Κυρία (Χ): 14,6%!

Π: 14,6%. Δεν μου λέτε κυρία (Χ). Αυτό είναι το παιδικό. Αν εγώ θέλω Ασφάλεια Ζωής γιατί είμαι μεγάλος και έχω μικρά παιδιά; Θα κάνω άλλο συμβόλαιο;

Κυρία (Χ): Ναι, ναι άλλο συμβόλαιο!

Π: Δεν μπορούμε σ’ αυτό το ίδιο να κάνουμε παιδικό και να κάνουμε…

Κυρία (Χ): Όχι, όχι, όχι, όχι. Γιατί είναι καθαρά για τα παιδιά σας.

Π: Έχετε ασφάλεια Ζωής απλή ενός έτους που μου έχουν πει…

Κυρία (Χ): Ενός έτους;

Π: Δηλαδή κάθε χρόνο να ανανεώνεται αυτή η ασφάλεια!

Κυρία (Χ): Μα κάθε χρόνο ούτως ή άλλως ανανεώνεται…

Π: Έχετε απλή ενός έτους δηλαδή;

Κυρία (Χ): Ναι. Ν’ ανανεώνεται δηλαδή… Τι εννοείται;

Π: Εγώ θέλω να πάρω μια Ασφάλεια Ζωής απλή ενός έτους για 50.000.000 ή 100.000.000 η πιο φτηνή που υπάρχει, είναι αυτή η ασφάλεια που μου είπανε.

Κυρία (Χ): Ναι μπορούμε να το δούμε και αυτό!

Π: Μάλιστα.

Κυρία (Χ): Βέβαια δεν ξέρω. Εσείς πηγαίνετε στην Τράπεζα;

Π: Ε! πως δεν πηγαίνω, αφού είμαι πελάτης. Από εκεί παίρνω Αμοιβαία Κεφάλαια.

Κυρία (Χ): Εγώ είμαι εκεί. Καθημερινώς, εκτός από Δευτέρα και Πέμπτη που μαζεύω όλη τη δουλειά της τράπεζας και την πάω στο γραφείο και την ξεκαθαρίζω.

Π: Μάλιστα. Σ’ αυτό το συμβόλαιο που θέλω εγώ, έχω πάρει και μια ασφάλεια για το σπίτι μου, αλλά αυτή είχε ένα περιθώριο 20.000.000 νομίζω. Βάζει κάποιο πλαφόν.

Κυρία (Χ): Όχι, εμείς δεν έχουμε πλαφόν!

Π: Το σπίτι μου κάνει 100.000.000.

Κυρία (Χ): Όχι δεν έχουμε πλαφόν.

Π: Δεν έχετε. Δηλαδή θα μπορέσω να ασφαλίσω εγώ το σπίτι μου για 100.000.000;

Κυρία (Χ): Φυσικά και μπορείτε.

Π: Και περιεχόμενο και κτίριο;

Κυρία (Χ): 100.000.000 σύνολο;

Π: Ναι, περίπου.

Κυρία (Χ): Φυσικά και μπορείτε. Και είναι ένα πακέτο που δεν το έχει άλλη εταιρεία.

Π: Τι λέτε. Είναι της νέας εταιρείας, έτσι;

Κυρία (Χ): Ναι. Της (Χ) Ασφαλιστικής. Είναι φωτιά, κλοπή, διαρροή σωληνώσεων. Είναι μονοκατοικία;

Π: Όχι οροφοδιαμέρισμα.

Κυρία (Χ) : Ωραία. Έχει και διαρροή σωληνώσεων…

Π: Αυτό είναι το ίδιο συμβόλαιο που μου είπατε πριν;

Κυρία (Χ): Ναι σ’ ένα συμβόλαιο πάνω είναι όλα.

Π: Τι λέτε; Ζωή και σπίτι και…

Κυρία (Χ): Όχι, όχι, όχι, όχι. Το σπίτι είναι ξέχωρο συμβόλαιο.Εννοώ σ’ ένα συμβόλαιο είναι και η κλοπή και η φωτιά και η διαρροή σωληνώσεων, πτώση δέντρων κλαδιών, έχει τα πάντα, έξοδα μετακόμισης…

Π: Εντάξει κυρία… (Χ). Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέτε. Όταν δίνετε 14% και εγώ ψάχνω για να πάρω ένα ποντάκι στην τράπεζα, από εννιά, εννιά και πέντε. Είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον. Γιατί η Τράπεζα είναι μια αξιόπιστη εταιρεία.

Κυρία (Χ): Και… εμείς είμαστε… (λέει το όνομα της Ασφαλιστικής, που ήταν μία από τις μικρότερες)!

Π: (επαναλαμβάνει το όνομα); Μα αυτή δεν συγχωνεύτηκε… Πάει αυτή…

Κυρία (Χ): Είμαστε … (επαναλαμβάνει το όνομα της Ασφαλιστικής)

Π: Ήσασταν. Τώρα είστε η… (αναφέρει το άνομα της νέας Ασφαλιστικής που ήταν ομώνυμο της Τράπεζας).

Κυρία (Χ): Τώρα είμαστε … Ασφαλιστική.

Π: Μιλάτε για λογαριασμό της Τράπεζας;

Κυρία (Χ): Βέβαια, τώρα πλέον ναι.

Π: Μάλιστα, εσείς πρέπει να είστε από τις μεγάλες ασφαλίστριες για να σας βάλουν στο Κατάστημα.

Κυρία (Χ): Εντάξει, ο χρόνος θα το δείξει.

Π: Έχετε καιρό που είστε ασφαλίστρια;

Κυρία (Χ): Τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά. Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία αν είσαι μεγάλη ή μικρή. Τη δουλειά σου να κάνεις καλά και… ειλικρίνεια. Έτσι δεν είναι;

Π: Ε! βέβαια.

Κυρία (Χ): Τα κριτήρια της τράπεζας αυτά ήταν!

Π: Βέβαια. Εσείς έχετε σπουδάσει τίποτα ασφάλειες;

Κυρία (Χ): Εγώ είχα σπουδάσει, αν σας πω, καμία σχέση με τις ασφάλειες. Μηχανολογικό σχέδιο!

Π: Τι λέτε. Μηχανολογικό σχέδιο!

Κυρία (Χ): Ακριβώς. Δεν ασχολήθηκα όμως με το σχέδιο…

Π: Σε ποια σχολή σπουδάσατε;

Κυρία (Χ): Στον Πειραιά, σε μια ιδιωτική σχολή.

Π: Μάλιστα. Κυρία (Χ): Και τώρα, βέβαια έχουμε τρελαθεί στα σεμινάρια. Σεμινάρια, σεμινάρια

Π: Τι είδους σεμινάρια;

Κυρία (Χ): Για όλα τα θέματα. Επενδυτικά, χρηματοοικονομικά, τα πάντα, τα πάντα.

Π: Εντάξει. Δηλαδή θα γίνετε πολυσύμβουλος.

Κυρία (Χ): Δεν πρέπει;

Π: Ε! Πρέπει, πρέπει. Και πώς θα αντιμετωπίσετε το θέμα της ειδίκευσης που το καθένα από τα αντικείμενα αυτά, απαιτεί πανεπιστημιακές γνώσεις;

Κυρία (Χ): Εάν σας πω ότι είμαι 8 χρόνια, 7 χρόνια στα 8 τώρα τον Μάρτη και διαβάζω θα το πιστέψετε;

Π: Οκτώ χρόνια ασφαλίστρια είστε;

Κυρία (Χ): Ναι!

Π: Τι λέτε; Στην… (αναφέρει το όνομα της ασφαλιστικής)!

Κυρία (Χ): Καθαρά!

Π: Μπράβο, μπράβο.

Κυρία (Χ): Δεν γίνεται διαφορετικά. Ή θα το ξέρεις το αντικείμενο ή το παρατάς!

Π: Έχετε κανένα πτυχίο ανωτάτης σχολής;

Κυρία (Χ): Ναι.

Π: Τι πτυχίο;

Κυρία (Χ): Πάντειο! Π: Α! Έχετε πάει Πάντειο. Και Πάντειο και Μηχανολογικό Σχέδιο; Τι λέτε; Μήπως μπορώ αύριο να σας δω στο γραφείο μου να τα δω πιο συγκεκριμένα αυτά στο χαρτί;

Κυρία (Χ): Πού είναι το γραφείο σας;

Π: Είναι στην….

Κυρία (Χ): Το τηλέφωνο;

Π: Το ίδιο.

Κυρία (Χ): Θα σας κάνω εγώ ένα τηλέφωνο αύριο. Έχω μια πελάτισσα στο Ιατρικό Κέντρο και πρέπει να πάω να τη δω.

Π: Εγώ μετά τις 11.30 θα είμαι στο γραφείο μου (Σάββατο).

Κυρία (Χ): Εντάξει. Π: Τηλεφωνείστε να βρεθούμε. Φέρτε και τίποτα μπροσούρες αν έχετε.

Κυρία (Χ): Αλλάξανε όλα τα φυλλάδια της … Φύγανε όλα. Δεν δίνουμε πλέον. Δεν έχω δυστυχώς μα περιμένω τα καινούργια.

Π: Μπορείτε να κάνετε και αυτό που λέμε το Financial Planning. Δηλαδή Οικονομική Ανάλυση Αναγκών;

Κυρία (Χ): Θα το κάνουμε και αυτό… Ναι φυσικά…

Π: Έχετε τα έντυπα αυτά της μελέτης που γίνεται;

Κυρία (Χ): Ναι, ναι. Θα πρέπει όμως να τα πάρω από το γραφείο μου στον Πειραιά. Θα σας πάρω εγώ τηλέφωνο αύριο να τα πούμε..

Π: Εντάξει κυρία (Χ). Σας χαιρετώ.

Κυρία (Χ): Γεια σας.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 1 Ψήφος