Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Amicapp: Δήλωση ατυχήματος σε 5 λεπτά

Στα μέσα του χρόνου θα έχει υλοποιηθεί πλήρως το εγχείρημα της Αmicapp, που αφορά στην επί τόπου δήλωση ατυχήματος στις ασφαλιστικές εταιρείες με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Στόχος της ομάδας πλέον είναι η εξέλιξη της εφαρμογής και σε άλλα επίπεδα όπως η ανανέωση συμβολαίων και ο εντοπισμός συνεργείων σε χάρτη με βάση την τοποθεσία του ατυχήματος.

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το σχεδιασμό της Amicapp και σε ποια ζητήματα επιχειρείτε να δώσετε λύση;

Το βασικό πρόβλημα που φιλοδοξεί να δώσει λύση η Amicapp, είναι η ισχύουσα χρονοβόρα και απαρχαιωμένη διαδικασία καταγραφής και αναφοράς ενός τροχαίου ατυχήματος από τους οδηγούς προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν ένα μέλος της ομάδας βίωσε ένα τροχαίο ατύχημα (ως συνοδηγός) και παρακολούθησε από κοντά τα απαραίτητα στάδια καταγραφής που ακολουθούν σήμερα οι εμπλεκόμενοι σε ένα ατύχημα. Η «άτυχη» αυτή στιγμή στάθηκε αφορμή για το ξεκίνημα της Amicapp. Άμεσα συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχει εναλλακτικός τρόπος καταγραφής ενός ατυχήματος και αυτός θα πρέπει να βρίσκεται στη smartphone συσκευή κάθε χρήστη/ οδηγού. Ως τελειόφοιτοι του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών ξεκινήσαμε το 2014 από κοινού το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εφαρμογής για συσκευές Android και iOS. H Amicapp δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να κατα- γράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέσω της smartphone συσκευής του και να τα υποβάλει ηλεκτρονικά στις ασφαλιστικές εταιρείες απευθείας από τον τόπο του ατυχήματος μέσα σε πέντε λεπτά. Μέσω απλών και ευδιάκριτων βημάτων γίνεται:

  • Καταγραφή στοιχείων εμπλεκομένων (Οδηγοί, μάρτυρες, τραυματίες)
  • Εντοπισμός τοποθεσίας ατυχήματος πάνω στο χάρτη μέσω GPS
  • Συμπλήρωση συνθηκών ατυχήματος • Καταγραφή επιπρόσθετου υλικού (φωτογραφίες, ηχογράφηση μαρτυριών κ.ά.)
  • Άμεση αποστολή στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μελλοντικός στόχος είναι ο χρήστης να μη μένει μόνο στην καταγραφή του τροχαίου ατυχήματος, αλλά να χρησιμοποιεί την Amicapp ως ένα ευρύτερο κανάλι επικοινωνίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Νέες λειτουργίες, όπως η αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του χρήστη μέσω της εφαρμογής ή ο εντοπισμός συνεργαζόμενων συνεργείων κοντά στο σημείο του ατυχήματος είναι κάποια από τα σημεία που δουλεύουμε αυτή την περίοδο ως ομάδα. Φυσικά τα πλεονεκτήματα που φιλοδοξούμε να φέρει η Amicapp δεν σταματούν μόνο στην πλευρά των χρηστών-οδηγών. Αντίστοιχα, κάθε ασφαλιστική εταιρεία μπορεί μέσω της Amicapp να δέχεται και να αξιοποιεί άμεσα τα στοιχεία κάθε συμβάντος σε ηλεκτρονική μορφή, να έχει πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία και να χρησιμοποιεί την Amicapp ως έναν ευρύτερο δίαυλο omni-channel επικοινωνίας με τους πελάτες της. Τέλος, η Amicapp συγκεντρώνοντας και αξιοποιώντας, μεγάλο όγκο συμβάντων θα μπορούσε να συνεισφέρει στο κομμάτι πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων των Ινστιτούτων Οδικής Ασφάλειας και της τροχαίας, δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη υψηλής επικινδυνότητας και ευαισθητοποιώντας τους αρμόδιους φορείς.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή ως προς την υλοποίησή της; Υπάρχουν χρήστες;

Η ομάδα της Amicapp από το 2014 έως το 2015 έχοντας υλοποιήσει το MVP πιλοτικό προϊόν της και έχοντας ελάχιστη εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο, των τροχαίων ατυχημάτων, συγκέντρωσε μέσα από προσωπική έρευνα, από τη συμμετοχή της σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας, προσεγγίζοντας ασφαλιστικές εταιρείες, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών αλλά και Ινστιτούτα Οδικής Ασφάλειας feedback και ανέλυσε τα απαραίτητα insights της αγοράς. Το 2016 ήταν για την Amicapp μία χρονιά ανασυγκρότησης και “Pivoting” πάνω στην ιδέα. Η ομάδα της Amicapp αυτήν τη στιγμή δουλεύει πάνω στο τελικό της προϊόν το οποίο θα έχει διαθέσιμο έως τα μέσα του 2017. Στόχος είναι η εφαρμογή να δοκιμαστεί και να αξιοποιηθεί αρχικά από ασφαλιστικές εταιρείες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία αποκτώντας έτσι τους πρώτους χρήστες, ενώ μελλοντικά στο ευρύ κοινό από το σύνολο του ασφαλιστικού κλάδου. Επίσης, φιλοδοξούμε να λάβουμε την πρώτη μας χρηματοδότηση και να διευρύνουμε την ομάδα μας.

Έχετε προσεγγίσει ασφαλιστικές εταιρείες για να τους παρουσιάσετε την ιδέα σας; Πώς αποκρίνονται;

Στο διάστημα που δραστηριοποιούμαστε έχουμε προσεγγίσει ορισμένες από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες του χώρου, όπως και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, ακούγοντας ενθαρρυντικά σχόλια. Ωστόσο το τελευταίο έτος η ομάδα μας έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη βελτίωση και αναπροσαρμογή της υπηρεσίας που θα προσφέρει. Το 2017 θα ανοίξει ένας νέος κύκλος επικοινωνιών με τον ασφαλιστικό κλάδο.

Πείτε μας δυο λόγια για την ομάδα σας και τους φορείς που σας στηρίζουν;

Εμπνευστές και δημιουργοί της εφαρμογής Amicapp είμαστε ο Μάρκος Καράλης , o Γιάννης Χαρκιολάκης και ο Γιάννης Βάμβουκας, απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Η υλοποίηση του οράματος ξεκίνησε το 2014, ως μια απλή ιδέα. Με την αφιέρωση πολύτιμου προσωπικού χρόνου, η απλή αυτή ιδέα πήρε τη μορφή μιας νεοφυούς επιχείρησης. Φυσικά η ομάδα της Amicapp το διάστημα αυτό δεν ήταν μόνη, καθώς από τα πρώτα της βήματα δέχτηκε την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση από διάφορους φορείς και ανθρώπους του ασφαλιστικού χώρου (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, International Life, Εθνική Ασφαλιστική κ.ά.), των επιχειρήσεων, του startup Οικοσυστήματος (Innovathens, Venture Garden, ΘέΑ Θερμοκοιτίδα Νεοφυών επιχειρήσεων, MIT Enterprise Forum, Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας, Μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Αθηνών) και Ινστιτούτων Οδικής Ασφάλειας (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»). Θα θέλαμε λοιπόν να τους ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά, γιατί χωρίς τη δική τους βοήθεια η Amicapp δεν θα τα είχε καταφέρει.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι