Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

one × 4 =

5 − two =

Απόστολος Παϊπάης: «Το πρόβλημα των εισπράξεων είναι αυτή τη στιγμή υπαρκτό και απειλητικό»

ΜΜε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ο Απόστολος Παϊπαης, Πρόεδρος της «Απ. Παϊπαης Α.Ε. Πράκτορες Ασφαλιστικών Εταιρειών & Συνδεδεμένης Αντιπροσώπευσης Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» με έδρα το Βόλο, μας καταθέτει τις απόψεις του για τον κλάδο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η διαμεσολάβηση θα είναι πολυκαναλική ωστόσο των πρωτεύοντα ρόλο θα τον έχουν οι Πράκτορες, οι Μεσίτες και οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι με σωστή εκπαίδευση θα οδηγούν τους πελάτες τους στην καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ασφάλιση τη δικής τους και της οικογένειάς τους».

Κ. Παϊπαη, σύντομο ιστορικό καριέρας. Ποια ήταν η προηγούμενη απασχόληση; Έχετε υπάρξει «ζωικός»;

Διαθέτω μία εμπειρία 21 χρόνων στο χώρο των ασφαλειών, διότι ξεκίνησα την καριέρα μου αμέσως μετά την αποστράτευση μου από το Πυροβολικό. Ξεκίνησα έχοντας τα εχέγγυα μία μεγάλης και αξιόπιστης ασφαλιστικής Εταιρίας, της Ατλαντικής Ενώσεως. Υπήρξα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα «Ζωικός» κυρίως κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μου με την Ατλαντική. Όταν άλλαξαν τα επιχειρηματικά μου σχέδια και αποφάσισα να ιδρύσω την Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλιστικών Εταιριών, από το 2002, ουσιαστικά, η σύνθεση του χαρτοφυλακίου μου απαρτίζεται από 80% αυτοκίνητο, 20% Λοιπούς κλάδους. Σήμερα είμαι 67 ετών, έγγαμος με τρία παιδιά, μια κόρη, την Ζωγραφιά Παϊπάη, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, στέλεχος μας επί 10 χρόνια και υπεύθυνη Μηχανοργάνωσης και δύο γιούς, τον Βασίλειο Παϊπάη, Dr Διεθνών Σχέσεων και τον Χρήστο Παϊπάη, Προπτυχιακό Φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μελλοντικό στέλεχος της Εταιρείας μας.

Ποιος είναι ο τζίρος και η σύνθεση του χαρτοφυλακίου σας; Το χαρτοφυλάκιο είναι δικό σας, ή είναι «Δέντρο»; Αν είναι «Δέντρο», αναλαμβάνετε το ρίσκο της πίστωσης του πράκτορα που διοχετεύει την εργασία του στις εταιρείες, ή απλά γίνεται η διοχέτευση των εργασιών και απαλλάσσεται των ευθυνών της πίστωσης που την αναλαμβάνει η εταιρεία; Πόσο τοις εκατό είναι δική σας παραγωγή και πόση «Δέντρο»;

Όπως προανέφερα η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας Απ. ΠΑΪΠΑΗΣ Α.Ε. απαρτίζεται από 80% αυτοκίνητο, 20% λοιπούς κλάδους.. Η Εταιρία διαθέτει μία ετήσια παραγωγή της τάξεως των 3 εκ. € περίπου, το χαρτοφυλάκιο είναι «Δέντρο» και αναλαμβάνουμε εμείς το ρίσκο του Πράκτορα που διοχετεύει την εργασία του στις εταιρίες. Αυτό ασφαλώς, με δεδομένες τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, συνιστά ένα μεγάλο ρίσκο για εμάς πλέον, το οποίο μας αναγκάζει να γίνουμε και εμείς με τη σειρά μας πιο απαιτητικοί και πιο αδιάλλακτοι στις οικονομικές μας συναλλαγές με τους συνεργάτες του Δέντρου μας. Το 1/ 4 της παραγωγής μας αποτελεί την προσωπική παραγωγή του πρακτορείου (ήτοι 25%).

Πόσο προσωπικό απασχολείτε; Έχει κάποια ειδίκευση; Πουλάτε συστηματικά σε Νέους Πελάτες; Πώς βρίσκετε πελάτες;

Απόστολος Παϊπάης, Πρόεδρος της «Απ. Παϊπαης Α.Ε. Πράκτοτες Ασφαλιστικών Εταιρειών & Συνδεδεμένης Αντιπροσώπευσης Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών»

Απόστολος Παϊπάης, Πρόεδρος της «Απ. Παϊπαης Α.Ε. Πράκτορες Ασφαλιστικών Εταιρειών & Συνδεδεμένης Αντιπροσώπευσης Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών»

Η Εταιρία μας τη δεδομένη στιγμή απασχολεί 8 άτομα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε απολύσεις, όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, διότι, πιστέψτε με, χρειαζόμαστε όλη την υπαλληλική υποστήριξη την οποία διαθέτουμε. Προτιμούμε να κάνουμε περικοπές σε λειτουργικά έξοδα περισσότερο (εκμεταλλευόμενοι τα νέα τεχνολογικά μέσα) παρά σε προσωπικό.

Το Πρακτορείο, όπως προανέφερα, ειδικεύεται στον κλάδο αυτοκινήτων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενεργούς παρουσίας και των παιδιών μου και ιδιαιτέρως του γαμπρού μου Νικόλαου Μαλακασιώτη, ο οποίος είναι από τους λίγους άρτια καταρτισμένους στον Κλάδο, έχουμε ξεκινήσει ένα «άνοιγμα» στους Λοιπούς κλάδους (κυρίως Περιουσίας, Αστικής Ευθύνης, Ζωής και Σκαφών).

Η νέα παραγωγή που «δέχεται» η Εταιρία μπορώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια είναι όχι μόνο σταθερή αλλά και ανοδική και αυτό είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε ως Εταιρία, κυρίως μέσω της συνεχούς υποστήριξης, συστηματικής οργάνωσης, επαγγελματικής εξυπηρέτησης, παρακολούθησης και προσαρμογής στις επιταγές των νέων τεχνολογιών και συστημάτων για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των εργασιών μας και της διασφάλισης καταρτισμένου και πιστοποιημένου προσωπικού στον τομέα των ασφαλειών, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στο δίκτυο των συνεργατών τα απαραίτητα «εργαλεία» για την αύξηση των πωλήσεών τους. Πελάτες δεν βρίσκουμε εμείς, αλλά μας βρίσκουν αυτοί ακριβώς διότι «φροντίζουμε» τον συνεργάτη μας και βρισκόμαστε σε διαρκεί επαφή με το πελατολόγιό μας. Όπως ίσως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς το Πρακτορείο δεν χρησιμοποιεί την έντυπη διαφήμιση ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο προβολής (τουλάχιστον έως τώρα) ακριβώς διότι δεν είχαμε την ανάγκη να το κάνουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

Το χαρτοφυλάκιό σας είχε ανοδική πορεία τα τελευταία 10 χρόνια; Σας αφαίρεσε αυτοκίνητα το Anytime;

Έως το 2009 είχαμε μία αλματώδη αύξηση της παραγωγής μας, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό λόγω της διάθεσης της Εταιρίας να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του δίκτυο των συνεργατών της έτσι ώστε η επιλογή να βασίζεται στην αξιοπιστία τους και στην οικονομική τους φερεγγυότητα και όχι στον όγκο του χαρτοφυλακίου τους. Παγκοσμίως η ασφάλιση μέσω διαδικτύου δεν ξεπερνά το 10-15 % του συνόλου των ασφαλίστρων, γι’ αυτό και δεν δαιμονοποιούμε το anytime. Πιστεύουμε ότι είναι ένα κανάλι διαμεσολάβησης το οποίο θα παραμείνει ενεργό και για τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου και εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει συνεργασίες για χρήση του internet για καλύτερη εξυπηρέτηση του δικτύου μας.

Πώς αντιμετωπίζετε το πρόβλημα των εισπράξεων; Πώς αξιολογείτε το μέλλον των μεσαζόντων;

Το πρόβλημα των εισπράξεων είναι αυτή τη στιγμή υπαρκτό όχι μόνο από τους πελάτες αλλά και από τους συνεργάτες. Και μάλιστα κατάπληξη μου προξένησε η Διαβούλευση για τη Διαμεσολάβηση όπου η πρωτασφάλεια πρέπει να ακυρώνεται στην πρώτη εβδομάδα. Οι πελάτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά αγαθά της καθημερινότητας και όχι να σπεύδουν να εξοφλήσουν την ασφάλεια στην πρώτη εβδομάδα από την έκδοση. Αυτό θα προκαλέσει μία απίστευτη έκρηξη των ανασφάλιστων αυτοκινήτων η οποία αποτελεί ήδη μία από τις μεγαλύτερες πληγές στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Πριν από μερικά χρόνια βλέποντας στατιστικές για το μέσω όρο των ασφαλίστρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχε μία ευφορία ότι κάποια στιγμή η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων θα ήταν τέτοια που θα οδηγούσε σε μία κατακόρυφη άνοδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τα τραγικά λάθη και η επιπολαιότητα που έδειξε όλο το «σύστημα» στην περίπτωση της Ασπίδος ήταν μία από τις βασικές αιτίες η οποία πιστεύω ότι οδήγησε στη σημερινή κατάσταση των εξαγορών και της απαξίωσης του ασφαλιστικού προϊόντος.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η διαμεσολάβηση θα είναι πολυκαναλική ωστόσο των πρωτεύοντα ρόλο θα τον έχουν οι Πράκτορες, οι Μεσίτες και οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι με σωστή εκπαίδευση θα οδηγούν τους πελάτες τους στην καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ασφάλιση τη δικής τους και της οικογένειάς τους.

Έχετε καμία πρόταση για το www.insurancedaily.gr, το ηλεκτρονικό newsletter για τις ασφάλειες της Morax; Τι σας αρέσει και τι όχι; Έχετε κάποιο μήνυμα προς τις Εταιρείες και τους Συνάδελφους; Προς την Πολιτεία;

Σε ό,τι αφορά το blog της εταιρίας σας έχω να πω ότι για εμάς, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές πληροφόρησης. Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες και τους συναδέλφους η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να λειτουργούν λιγότερο ανταγωνιστικά και περισσότερο με γνώμονα το καλό των πελατών τους και την βελτίωση της αξιοπιστίας του ασφαλιστικού κλάδου. Η Πολιτεία τέλος, οφείλει να ενσκήψει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πολύτιμο αγαθό της ασφάλισης και να παρέχει κίνητρα για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. Σήμερα περισσότερο από ποτέ κρίνεται επιτακτική η ιδιωτική ασφάλιση από τη στιγμή που η κρατική κοινωνική πρόνοια τείνει να χρεοκοπήσει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι