Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

«Αρχίστε να χαίρεστε τη ζωή σας»

Σε αυτή τη ζωή, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει, μόνο οι επιτυχημένοι όμως το παραδέχονται. Οι περισσότεροι, θεωρούμε ότι μας κατευθύνει το περιβάλλον μας, η δεδομένη οικονομική μας κατάσταση, ο συνεταίρος μας, ο προϊστάμενος ή η δουλειά μας. Πολλοί νιώθουμε ότι δεν έχουμε τα όπλα που χρειάζεται ώστε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Ολοι οι εξωτερικοί παράγοντες μοιάζουν να μας υπερφαλαγγίζουν σε τέτοιο σημείο, ώστε κάθε προσπάθεια δείχνει καταδικασμένη από την αρχή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει στον ουρανό ένας άγγελος με ένα μαγικό ραβδάκι το οποίο απονέμει την επιτυχία. Καθένας από μας πρέπει να δουλέψει για να δρέψει την προσωπική ευτυχία και επιτυχία του.

Διότι αν μας ρωτήσει κάποιος τι έχουμε κάνει πραγματικά για να φτάσουμε στο σκοπό μας, αποκαλύπτεται είτε πως δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα επειδή δεν θα έφερνε αποτέλεσμα, είτε πως χάσαμε το κουράγιο μας μετά την πρώτη (και συχνά αδύναμη) προσπάθεια και παραδοθήκαμε, ενώ μπορεί να μη συναντήσαμε καν από το περιβάλλον μας την αντίσταση που περιμέναμε. Ίσως η αλλαγή είναι πράγμα τρομακτικό και, παρά το ότι η τωρινή σας κατάσταση είναι δυσάρεστη, οι άνθρωποι προτιμάμε να μην προχωράμε σε άγνωστο έδαφος ώστε να μη διακινδυνεύσουμε να πληγωθούμε. Μοιάζει λίγο με το δόντι που παύει να πονάει μόλις βρεθούμε στον προθάλαμο του οδοντιάτρου. Ξαφνικά αισθανόμαστε ότι δεν είναι και τόσο τρομερά τα πράγματα και πως δεν πρέπει να χαραμίσουμε το χρόνο του γιατρού μας: πιθανό να μην υπάρχει καν πρόβλημα. Αν πάλι έχουμε να συζητήσουμε δύσκολη περίπτωση με το συνάδελφό μας, είναι περίεργο, αλλά πολύ συχνά ξεκινάμε την αρχειοθέτηση και όλες τις άλλες δουλειές που περίμεναν μήνες να τις κάνουμε, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε τη συζήτηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αλλαγές στη ζωή μας. Τις φοβόμαστε και προσπαθούμε να τις αποφύγουμε, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα θα ήταν θετικά. Μας αρέσει ο προορισμός του ταξιδιού, όχι όμως και το ίδιο το ταξίδι: Θεέ μου, λέμε, κάνε να χάσω βάρος, μην το κάνεις όμως δύσκολο. Αλλαγή της ζωής προς το καλύτερο σημαίνει καινούρια πράγματα. Αυτό μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, είναι όμως πολύ ευεργετικό και τελικά διαμορφώνει ένα άτομο με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι, μετά από λίγο γίνεται ευκολότερη η προσέγγιση δυσάρεστων καταστάσεων, απλά και μόνο επειδή καταναλώνετε λιγότερο χρόνο αγωνιώντας και περισσότερο χρόνο δρώντας. Αρχίζετε να αναζητάτε λύσεις στα προβλήματα αντί να τα αποφεύγετε.

* Μας αρέσει ο προορισμός του ταξιδιού, όχι όμως και το ίδιο το ταξίδι: Θεέ μου, λέμε, κάνε να χάσω βάρος, μην το κάνεις όμως δύσκολο. *

Η αναβολή δεν τα λύνει, απλώς προσθέτει και το πρόβλημα του χρόνου. Δεν έχει νόημα να αναβάλλετε την προσπάθεια επιδίωξης της ευτυχίας. Όταν ήσασταν στο σχολείο λέγατε, «θα είμαι πανευτυχής όταν θα τελειώσω το σχολείο». Μετά τελειώσατε το σχολείο και είπατε, «θα είμαι ευτυχής μόλις βρω δουλειά». Μόλις βρίσκετε τη δουλειά εξαρτάτε το πρόβλημά σας από τη σύζυγο ή το σύζυγο, από το σπίτι, από το μεγάλωμα των παιδιών. Πριν καλά καλά το καταλάβετε, έχετε γεράσει και αντιλαμβάνεστε πως έχετε αφήσει πίσω τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι χαραμίζουν τη ζωή τους περιμένοντας «τη μεγάλη ευτυχία» και παραβλέπουν μικρότερες ευτυχισμένες στιγμές που συναντούν στο δρόμο τους. Μην επιτρέψετε να συμβεί και σ’ εσάς. Αρχίστε τώρα να χαίρεστε τη ζωή. Μόλις αρχίσετε να ζείτε το εδώ και το τώρα, και όχι το τότε ή το μέλλον, θα ανακαλύψετε σωρεία ευχάριστων περιστατικών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αναζητήσετε και θα τα βρείτε παντού. Η προσδοκία της τύχης σήμερα, θα φέρει την τύχη. Προσπαθήστε το, φέρνει αποτελέσματα.

Στο δρόμο μας προς μια καλύτερη ζωή, ο μεγαλύτερος εχθρός (μετά τον εαυτό μας) είναι ίσως η συνήθεια. Συνηθίζουμε τόσο πολύ να κάνουμε κάτι με ορισμένο τρόπο, να σκεφτόμαστε σύμφωνα με ορισμένες προδιαγραφές, να ενεργούμε τόσο αυτόματα σε συγκεκριμένες περιστάσεις, ώστε δημιουργείται η εντύπωση πως το μυαλό μας λειτουργεί σαν αυτόματος πιλότος. Γι’ αυτό φαίνεται τόσο αδύνατη η αλλαγή. Κι όσο η συνήθεια είναι κάτι συγκεκριμένο, όπως όταν θέλουμε να κόψουμε το τσιγάρο ή να αφαιρέσουμε τις άχρηστες τροφές από τη διατροφή μας, μπορούμε απλά να φανταστούμε ότι είναι κάτι πραγματοποιήσιμο. Αντίθετα, όμως, όταν πρόκειται για συνήθειες όπως η ανησυχία και η οργή, φαίνεται πως η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό μας, επειδή πιστεύουμε ότι οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να κόψουμε τη συνήθεια να ανησυχούμε όταν ο σύζυγος ή η σύζυγος αργεί ν α γυρίσει σπίτι. Νιώθουμε πως δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για ένα κακό γεύμα σ’ ένα ακριβό εστιατόριο. Αντίθετα λέμε, «είναι πολύ απλό, δεν θα ξανάρθω», και μετά γυρίζουμε σπίτι γεμάτοι οργή. Άφθονες είναι οι προφάσεις για την αποφυγή της αλλαγής: «Ανησυχώ γιατί νοιάζομαι πολύ», ή «δεν παραπονιέμαι, γιατί είναι αγένεια». Ανοησίες! Σκεφτείτε το. Δεν θα καταφέρετε τίποτα ανησυχώντας. Αν ο σύζυγός σας είχε κάποιο ατύχημα, δεν μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση. Αν η σύζυγός σας έχει δεσμό, καλύτερα να το συζητήσετε μαζί της παρά να ανησυχείτε. Αν παραπονεθείτε στο εστιατόριο, δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε με αγένεια. Δεν είναι λάθος να υποδείξετε ότι δεν σας εντυπωσίασε ένα κακό γεύμα. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να αλλάξουν. Άλλοι το κατάφεραν, γιατί όχι κι εσείς; Αν θέλετε να πλαισιώσετε τη ζωή σας με περισσότερα θετικά στοιχεία, τότε δώστε προσοχή στα παρακάτω σημεία:

Αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, των πράξεων και των συναισθημάτων σας. Δικά σας είναι και μόνο εσείς μπορείτε να τα επηρεάσετε. Μην περιμένετε από τους άλλους να τα αλλάξουν, γιατί δεν θα το κάνουν.

Κάντε απολογισμό. Ποια είναι η τωρινή σας κατάσταση; Εξετάστε κάθε τομέα της ζωής σας – υγεία, οικονομικά, εργασία, συνεργασία, εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και ούτω καθεξής. Τι θα θέλατε να βελτιώσετε;

Κάντε έναν κατάλογο με τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε και τοποθετήστε τα με σειρά προτεραιότητας. Προσεγγίστε τα ένα ένα. Η λεπτομερειακή εξέταση κάθε πράγματος ξεχωριστά είναι προτιμότερη από την αντιμετώπιση όλων μαζί με ημίμετρα.

Εξετάστε το πρώτο σημείο στον κατάλογο. Πού βρίσκεται ακριβώς το πρόβλημα; Διαχωρίστε το και προσδιορίστε τους εξωτερικούς παράγοντες που επιδρούν πάνω του και ποια είναι η δική σας συμπεριφορά που επιδεινώνει την κατάσταση. Ας υποθέσουμε ότι οργίζεστε επειδή τρεις υπάλληλοι σε ένα κατάστημα κουτσομπολεύουν ενώ εσείς περιμένετε να εξυπηρετηθείτε. Ο εσωτερικός παράγοντας είναι ότι η δειλία δεν σας αφήνει να αποσπάσετε την προσοχή τους. Πάντα θα υπάρχουν υπάλληλοι που προτιμούν το κουτσομπολιό από τη δουλειά, εσείς όμως δεν χρειάζεται να δειλιάζετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Θα διαπιστώσετε πως συχνά δεν μπορείτε να επηρεάσετε σημαντικά τους εξωτερικούς παράγοντες. Συνεπώς το σημείο της επίθεσης πρέπει να εντοπιστεί στη δική σας στάση.

* Η λεπτομερειακή εξέταση κάθε πράγματος ξεχωριστά είναι προτιμότερη από την αντιμετώπιση όλων μαζί με ημίμετρα. *

Βάλτε κάποιο στόχο. Προσδιορίστε τι ακριβώς θέλετε. Μην πείτε, «θα ήθελα να είμαι πιο αγαπητός», πείτε, «θα ήθελα να νιώθω πιο άνετα όταν πηγαίνω στα πάρτι». Βάλτε στόχους ρεαλιστικούς. Μην πείτε, «θα ήθελα να είχα ένα σώμα σαν της Ράκελ Γουέλτς», πείτε, «θέλω να χάσω το επιπλέον βάρος μου».

Αρχίστε με τα βασικά. Αν στόχος σας είναι να πάρετε την άδεια οδηγού, πρέπει να εξασκηθείτε. Όλες οι θετικές σκέψεις του κόσμου δεν θα σας βοηθήσουν να περάσετε αν δεν εξασκηθείτε πριν πάτε στον εξεταστή. Αν θέλετε να προσελκύσετε ένα σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι είστε γοητευτική. Τα ρόλεϊ στα μαλλιά κι ένα τσιγάρο στην άκρη των χειλιών σίγουρα δεν θα τρελάνουν έναν άντρα από το πάθος, όπως κι ένα λεκιασμένο πουκάμισο πάνω σε μια φουσκωμένη κοιλιά δεν θα κάνει τις γυναίκες να πέσουν στα πόδια σας. › Διαγράψτε την έκφραση «δεν μπορώ» από το λεξιλόγιό σας. Αν πείτε, «δεν μπορώ», βάζετε εμπόδια στο δρόμο σας. Σκεφτείτε τον μπάμπουρα: σύμφωνα με τους νόμους της αεροδυναμικής, είναι αδύνατο να πετάξει με την αναλογία του σωματικού του βάρους και του μεγέθους των φτερών του. Ωστόσο ο μπάμπουρας δεν το ξέρει αυτό κι έτσι πετά. Σημείωση: Μπορείτε, επειδή πιστεύετε ότι μπορείτε.

Ετοιμαστείτε σωματικά και νοητικά. Βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε στην καλύτερη νοητική κατάσταση και αρχίστε από τον πρώτο σας στόχο. Κάντε μια άσκηση χαλάρωσης κάθε μέρα για, τουλάχιστον, τρεις βδομάδες. Συνηθίστε να χαλαρώνετε τουλάχιστον μια φορά κάθε μέρα και θα διαπιστώσετε πως θα καταφέρνετε να χαλαρώνετε όλο και πιο εύκολα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις δυνάμεις σας, τις οποίες θα χρειαστείτε για να φτάσετε στους στόχους σας. › Αρχίστε τη μέρα σας με το να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη λέγοντας, «Από τώρα τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, και το εννοώ».

Πιστέψτε ότι έχετε πετύχει το στόχο σας. Ό,τι φανταστείτε μπορείτε και να το πραγματοποιήσετε. Αν θέλετε να χάσετε βάρος δείτε τον εαυτό σας αδύνατο, να φορά ένα συνολάκι σε μικρότερο μέγεθος. Φανταστείτε τον μπροστά σ’ έναν καθρέφτη με το συνολάκι και απολαύστε το χαμόγελο της περηφάνιας στο πρόσωπό σας. Αν κάποτε ήσασταν πιο αδύνατοι, βρείτε μια φωτογραφία και έχετε την πάντα μαζί σας. Πάρτε μια φούστα ή ένα παντελόνι που σας είναι τώρα πολύ στενά, και κοιτάξτε τα λέγοντας, «θα χωρέσω και πάλι εκεί μέσα!». Γεμίστε το μυαλό σας με εικόνες του νέου εαυτού σας. Αν είστε άντρας που τα χάνει όταν μιλά στις γυναίκες, φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει μαζί τους διαλογικές συζητήσεις, με αυτοπεποίθηση και ευφράδεια. Δείτε τη σύντροφό σας να σας παρακολουθεί προσεκτικά, να απολαμβάνει τη συζήτηση, να σας χαμογελά. Δείτε τον εαυτό σας επιτυχημένο και θα επιτύχετε.

Σταματήστε τις προφάσεις και αρχίστε τώρα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι