Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Κάθε χρόνο, μπροστά από τις τηλεοράσεις των σπιτιών μας γινόμαστε μάρτυρες ενός καταστροφικού σεισμού ή μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής που πλήττει κάποιο μέρος του κόσμου και μας συγκλονίζει.

Tο πιο πρόσφατο περιστατικό που έχουμε καταγράψει είναι αυτό της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά. Η φωτιά σύμφωνα με τις Καναδικές αρχές –με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής– έχει κάψει στο πέρασμά της 850.000 στρέμματα γης, μια περιοχή που ισούται με περίπου το δεκαπλάσιο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, έχει καταστρέψει περίπου 1.600 σπίτια ενώ έχει αναγκάσει τους 88.000 κατοίκους της πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ανυπολόγιστης έκτασης ζημιά που θα υπολογιστεί μόλις τεθεί υπό έλεγχο και οι Ασφαλιστικές εταιρείες σε συνεργασία με την πολιτεία θα κληθούν να αποζημιώσουν τους πληγέντες. Τώρα κρατήστε αυτήν τη φυσική καταστροφή, και προσπαθήστε να την φανταστείτε στην Ελλάδα του 2016.

Ποιες θα ήταν οι συνέπειες μια τόσο σημαντικής φυσικής καταστροφής στη χώρα μας και πώς θα λειτουργούσε ο κρατικός μηχανισμός την ώρα που από στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών γνωρίζουμε ότι το 90% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα; Ας θυμηθούμε ότι η Ελλάδα το 2007 είχε βρεθεί σε μια ανάλογη κατάσταση η οποία είχε καταλήξει σε 1.500 καμένα σπίτια, 664.303 στρέμματα καμένης γης και ένα κόστος καταστροφών που ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ.

Και όλα αυτά πριν μας χτυπήσει την πόρτα η κρίση και βρεθεί ολόκληρη η χώρα στην οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζει σήμερα. Δεν αναφερόμαστε επίτηδες στην περίπτωση σεισμού καθώς το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν και δεν θέλουμε να γινόμαστε γραφικοί. Αλλά σκεφτείτε πώς θα αντιμετωπιζόταν η κατάσταση. Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι ένα ετήσιο φαινόμενο. Είτε σε μεγάλη έκταση όπως το 2007 είτε σε μικρότερη είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος που δεν μπορεί να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ένας κίνδυνος που πρέπει να γίνει γνωστός στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα καθώς όπως και για το θέμα του σεισμού –που κατά τη γνώμη μας είναι πιο σοβαρό– έτσι και στο θέμα πυρκαγιάς, θελημένα ή μη συνεχίζουν και εκθέτουν τις κατοικίες τους σε έναν κίνδυνο που δεν είναι θέμα τύχης αλλά θέμα χρόνου.

Διαβάστε στο πλαίσιο του αφιερώματος:

  1. Εθνική Ασφαλιστική: Η ασφάλιση της κατοικίας είναι «ιερό» καθήκον
  2. Ασφάλιση Κατοικίας: Έχει μπροστά της «πεδίο δόξης λαμπρόν»
  3. Εθνική Ασφαλιστική: Η ασφάλιση της κατοικίας είναι «ιερό» καθήκον
  4. Γιατί η ασφάλιση της κατοικίας είναι απαραίτητη
  5. Tο πρόβλημα της προστασίας από καταστροφικούς κινδύνους δεν είναι νέο

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι