Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

7 + 15 =

five × 1 =

Δεν προλαβαίνετε να κάνετε αυτά που θέλετε;

Δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο, να τελειώσετε μια συνηθισμένη δουλειά στην ώρα της, ή να δείτε  έναν φίλο; Δεν έχετε αισθανθεί ξεκινώντας τη μέρα ότι ο χρόνος μοιάζει τόσο πυκνός, αλλά η νύχτα σας βρίσκει πάντα στα μισά των υποχρεώσεών σας; Τι συμβαίνει αλήθεια; Ποιος ευθύνεται για αυτές τις χαμένες ώρες; Μήπως, το τηλέφωνο και το τάμπλετ σας ή ο υπολογιστής σας; Όλα αυτά, που υποτίθεται θα διευκόλυναν τη ζωή μας, τώρα πια καταπίνουν ό,τι πολύτιμο μπορεί να αναζητά ένας πολυάσχολος άνθρωπος: ΧΡΟΝΟ.

Μια μελέτη από μια εξέχουσα Ιρλανδή ψυχολόγο, την Aoife McLoughlin, κατέγραψε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται συνεχώς στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή έχουν την αίσθηση ότι ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα από ό,τι στην πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα αυτά αποδείχθηκαν πολύ πιο ευάλωτα σε κρίσεις άγχους από όσους δεν είναι ανά πάσα στιγμή online. Παλαιότερα, καθώς δεν υπήρχε ούτε η τηλεόραση ούτε οι υπολογιστές, οι άνθρωποι στον ελεύθερο χρόνο τους διάβαζαν βιβλία, άκουγαν ραδιόφωνο, πήγαιναν βόλτες. Τώρα πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ψυχαγωγίας μας είναι ό,τι έχει να κάνει με υπολογιστή και τηλεόραση. Έτσι χάνουμε την παλιά έννοια του ελεύθερου χρόνου. Η τεχνολογία έχει μια θετική επίδραση στην κατανάλωση του χρόνου που ξεφεύγουμε από όλα αυτά που μας κουράζουν και μας βάζουν σε διαδικασία άγχους και αρνητικής σκέψης. Έχει όμως και αρνητικά!

* Η τεχνολογία έχει μια θετική επίδραση στην κατανάλωση του χρόνου που ξεφεύγουμε από όλα αυτά που μας κουράζουν και μας βάζουν σε διαδικασία άγχους και αρνητικής σκέψης. Έχει όμως και αρνητικά*

Πρώτα από όλα έχουμε άμεση πρόσβαση σε καθετί που μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί και έτσι μας εξασφαλίζει χρόνο. Ακόμα, όταν για διάφορους λόγους, όπως ασθένειες ή οικονομική κρίση, δεν μπορούμε να βγούμε έξω, έχουμε κάτι να ψυχαγωγηθούμε και να περάσει κάπως πιο ευχάριστα η ώρα μας. Από την άλλη, η εξέλιξη της τεχνολογίας αυξάνει τους ρυθμούς με τους οποίους πρέπει να κινούμαστε μέσα στο ίδιο πάντα χρονικό πλαίσιο. Κάνει τη δουλειά μας πιο απαιτητική και μας πιέζει να γίνουμε πιο παραγωγικοί, τουλάχιστον ως προς την ποσότητα. Μας δημιουργεί, έτσι, περισσότερες υποχρεώσεις και μας αφήνει λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Ξοδεύουμε πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή κοιτάζοντας τη σελίδα στο Facebook και στο Twitter για να δούμε τι έχουν γράψει οι διαδικτυακοί φίλοι μας. Κι όμως, αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο που ίσως να μπορούμε να κάνουμε.

Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε. Οποιοδήποτε θέμα θέλουμε να εξετάσουμε καταφεύγουμε στις μηχανές αναζήτησης των υπολογιστών. Ενώ πριν την εμφάνιση των υπολογιστών πηγαίναμε να αναζητήσουμε απαντήσεις στις εγκυκλοπαίδειες των σπιτιών μας ή των φίλων μας και σαν τελευταία λύση ήταν να ψάξουμε στις βιβλιοθήκες της πόλης μας και έτσι να έρθουμε σε επαφή με κόσμο και να συζητήσουμε με άλλους ανθρώπους για τη λύση του προβλήματός μας. Αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε λιγότερο ελεύθερο χρόνο καλύπτοντάς τον πιο παραγωγικά από ότι τώρα με τη χρήση υπολογιστή.

*  Το μεγαλύτερο μέρος της  ψυχαγωγίας μας είναι ό,τι  έχει να κάνει με υπολογιστή  και τηλεόραση*. 

Η σημερινή τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο να μπορούμε να το παρακολουθούμε μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή. Έτσι, όμως, χάνουμε την ευκαιρία να ζήσουμε πραγματικά σε ζωντανό χρόνο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Για παράδειγμα, μια ωραία θεατρική παράσταση την οποία θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε σε μια φαντασμα γορική αίθουσα θεάτρου, με την ανάλογη προετοιμασία από εμάς, παρέα με άλλους καταλήγουμε καθισμένοι σε έναν κανα πέ φορώντας πιθανόν τις πιτζάμες μας στο δωμάτιο του σπιτιού μας. Ελάχιστες φορές στην καθημερινότητά μας, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με άλλους ανθρώπους κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Αντιθέτως, με την τεχνολογία έχουμε φτάσει σε σημείο τον ελεύθερο χρόνο μας να τον καταναλώνουμε στον υπολογιστή, ανταλλάσσοντας μηνύματα γραμμένα σε greeklish, παραποιώντας την ελληνική γλώσσα.

Αρνητική επίδραση έχει και στο θέμα του αθλητισμού καθώς περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και δεν πηγαίνουμε σε ένα γυμναστήριο ή δεν βγαίνουμε έξω να αθληθούμε εις βάρος της σωματικής υγείας. Τέλος, την ίδια επίδραση δημιουργεί απέναντι στην απόκτηση γνώσεων και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου μέσω της ανάγνωσης διαφόρων βιβλίων. Οι άνθρωποι πάντοτε γνώριζαν την αξία του χρόνου. Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει κάνει τη χρήση του χρόνου σημαντική μεταβλητή στην καθημερινή ζωή και την παραγωγική διαδικασία.

Στα τεχνολογικά συστήματα ο χρόνος κατανέμεται και διατίθεται μετά από υπολογισμούς στα μηχανήματα, τους υπολογιστές, τις πωλήσεις. Κάποτε μετρούσαν όλοι το χρόνο σε χρόνια, μήνες, ημέρες. Κατόπιν η κλίμακα του χρόνου αναφέρονταν σε ώρες και δευτερόλεπτα. Σήμερα οι μηχανικοί παραγωγής σε διαδικασίες παραγωγής με τη βοήθεια υπολογιστών μιλούν για χρονικές αποκλίσεις κλάσματος του δευτερολέπτου. Όλοι οι χρονικοί περιορισμοί διαμορφώνουν ένα νέο τρόπο ζωής, ακόμη και τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές επικρατούν διαφορετικές αξίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την τεχνολογία και τη χρήση του χρόνου. Τα διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου συμβαδίζουν με τη διαχείριση του χρόνου. Αλλιώς μετριέται ο χρόνος στα βάθη της ζούγκλας, αλλιώς στη Wall Street. Kαι όμως! Είμαστε στον ίδιο πλανήτη, μετράμε την ίδια μέρα, την ίδια ώρα.
Η θέληση να συνειδητοποιήσουμε τα αποτελέσματα της τεχνολογίας, σε σχέση με τη διαχείριση του χρόνου μας, έγκειται σε όλους εμάς, που πιεζόμαστε από το χρόνο.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι