Now Reading
Covid-19: Οι πραγματικοί και οι εξιδανικευμένοι εργαζόμενοι

Covid-19: Οι πραγματικοί και οι εξιδανικευμένοι εργαζόμενοι

  • Ποιο είναι το μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί στην εργασία
employees

Στην εποχή του κορωνοϊού όλοι εξοικειωθήκαμε με τις τηλεδιασκέψεις ακόμα και τα παιδιά που κάνουν τα μαθήματά τους μέσω υπολογιστή.

Η εργασία και η ζωή μας μπήκαν κάτω από την ίδια στέγη και ο αγώνας για τη διαχείρισή τους είναι τώρα ορατός σε εργαζόμενους και εργοδότες. Καθώς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν για πάντα από την πανδημία, μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα πάμε στο μοντέλο 24/7. Για δεκαετίες, οι μελετητές έχουν περιγράψει το μοντέλο ενός «ιδανικού εργαζόμενου», ενός ατόμου που είναι πλήρως αφοσιωμένο στη δουλειά του και είναι διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, κάθε χρόνο της καριέρας του.

Οι ρυθμίσεις ευέλικτης εργασίας συνοδεύονται από αυστηρές κυρώσεις. Πολλοί που σταματούν να εργάζονται για μια περίοδο ή μεταβαίνουν σε μερική απασχόληση δεν ανακτούν ποτέ την επαγγελματική τους θέση. Επίσης, όσοι ζητούν να έχουν μειωμένα ταξίδια, μερική απασχόληση ή ευέλικτες ώρες, έχουν και αρνητικές αξιολογήσεις εργασίας. Η ευελιξία στο χώρο εργασίας λοιπόν δημιουργεί επαγγελματικό στίγμα.

Η προσδοκία του «ιδανικού εργαζόμενου» είναι ιδιαίτερα τιμωρητική για τις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες συνήθως έχουν περισσότερες ώρες εργασίας από τους συζύγους τους. Επιπλέον, οι άντρες είναι πιο πιθανό να πουν ψέματα για να φανούν ιδανικοί εργαζόμενοι, ενώ οι γυναίκες κάνουν σαφές από την αρχή τι μπορούν να κάνουν και ζητούν ευέλικτη εργασία. Πολλοί οργανισμοί δεν είναι δεκτικοί σε προσαρμογές, οδηγώντας στην αντίληψη ότι οι γυναίκες επιλέγουν να αποχωρήσουν από το εργατικό δυναμικό – αν και η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες στην πραγματικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις «εκδιώχθηκαν».

Τα στελέχη και οι διευθυντές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ποιοτική εργασία σε σχέση με την ποσοτική.

Στον κόσμο των φορητών υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων και των τηλεδιασκέψεων, όσοι εργάζονται πνευματικά μπορούν να συνεχίσουν στο σπίτι. Όμως, οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς και πιθανότητες να χάσουν τη θέση εργασίας τους δέχονται μεγάλες πιέσεις για να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερες προσδοκίες από πριν. Στη μέση αυτής της πανδημίας, οι υπάλληλοι των καταστημάτων, οι διανομείς και οι εργαζόμενοι στην αποθήκη έγιναν οι «ιδανικοί εργαζόμενοι», διακινδυνεύοντας να μολυνθούν.

See Also
hacker

Υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για αναδιάρθρωση του τρόπου διεξαγωγής της εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας περισσότερου χρόνου για τις οικογένειές μας και της αμφισβήτησης της πραγματικής αξίας της οκτάωρης (ή περισσότερες) εργάσιμης ημέρας. Τώρα είναι καιρός για τις εταιρείες να κάνουν πίσω και να επανεξετάσουν ποιοι παραδοσιακοί τρόποι εργασίας υπάρχουν λόγω της σύμβασης και όχι της αναγκαιότητας.

Τα στελέχη και οι διευθυντές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ποιοτική εργασία σε σχέση με την ποσοτική. Μπορούν να εκτιμήσουν τις δημιουργικές ιδέες που προκύπτουν μετά από μια μεσημεριανή πεζοπορία ή μια συνεδρία διαλογισμού. Μπορούν να σταματήσουν να ανταμείβουν την ταχύτερη απόκριση σε σχέση με την καλύτερη απόκριση ή να σταματήσουν να εστιάζουν στις ώρες αλλά στο παραγωγικό αποτέλεσμα.

Οι αμερικανικές οικογένειες θέλουν μεγαλύτερες επιλογές για να καθορίσουν πώς θα ισορροπήσουν την εργασία στο σπίτι. Μετά την πανδημία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που να ταιριάζει σε πραγματικούς εργαζόμενους και όχι μόνο σε εξιδανικευμένους; Εάν ναι, έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από αυτή την κρίση τόσο με υγιέστερους υπαλλήλους όσο και με οργανισμούς με καλύτερη απόδοση.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top