Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Έχουμε στρατηγική σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Τεράστια είναι τα περιθώρια στην ανάπτυξη της συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Όπως αναφέρει ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών η σχέση με την ασφαλιστική αγορά είναι στρατηγική και βασίζεται στη διαφάνεια τόσο μέσα από τη διαχείριση του κόστους όσο και μέσα από το σχεδιασμό των προγραμμάτων.

Ανεβαίνει το κόστος περίθαλψης και τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Το ιατρικό κόστος είναι η συνισταμένη πολλών παραγόντων. Σίγουρα τα νέα ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, αλλά και η νέα τεχνολογία αποτελούν παράγοντες αύξησης κόστους. Από την άλλη στην Ελλάδα της κρίσης η μείωση του μισθολογικού  κόστους του προσωπικού σε συνδυασμό με τη μείωση των ιατρικών αμοιβών και του κόστους φαρμάκων και ειδικών υλικών λόγω των τιμών παρατηρητηρίου, πιστεύω ότι έχουν μάλλον οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μείωση του κόστους περίθαλψης. Αυτό  έχει βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να ισοσκελίσουν το επιπλέον κόστος που έρχεται από την αύξηση της φορολογίας και να κρατήσουν σε προσιτές τιμές το κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας. Επίσης, η απαξίωση του δημόσιου τομέα υγείας γεννά ανάγκες ασφάλισης στον ελληνικό πληθυσμό, με ασφαλιστικά προϊόντα που να έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι. Αυτό έχει οδηγήσει την ασφαλιστική αγορά σε προϊόντα φθηνότερα είτε λόγω μεγαλύτερων εκπιπτόμενων και συμμετοχών είτε λόγω κλειστού δικτύου παροχών είτε λόγω μείωσης των παροχών εν γένει.

 Αντώνης Βουκλαρής

Ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών

Η μοναδική σας διάσταση με τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι τα κόστη στις νοσηλείες και τις εξετάσεις;

Εμείς στην Ευρωκλινική θεωρούμε ότι η σχέση μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι στρατηγική. Δεν βλέπω κάποια διάσταση. Αντίθετα βλέπω τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των σχέσεων σε μια προοπτική αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Καθημερινά αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες – όχι μόνο κρατώντας χαμηλά το κόστος των υπηρεσιών μας – αλλά και παίρνοντας ένα μέρος της διαχείρισης της ζημιάς και του κινδύνου είτε με προγράμματα Capitation είτε με τιμές πακέτο για κάποιες υπηρεσίες. Σε αυτές τις καινοτόμες προσπάθειές μας ευτυχώς έχουμε βρει ευήκοα ώτα από τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών που αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες και σπεύδουν να επωφεληθούν. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούσαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία ως σημεία που δημιουργούσαν και αύξαναν τις ζημιές. Εμείς ερχόμαστε με μια νέα νοοτροπία να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε το προφανές – την πλήρη, διαφανή και ολοκληρωμένη συνεργασία όχι μόνο στη διαχείριση του κόστους αλλά και πιο πριν – στο σχεδιασμό των προϊόντων και των παροχών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα ασφαλιστικά προϊόντα που θα μπορούν να διεισδύσουν στην αγορά και να ενδυναμώσουν την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων.

Σε τι ποσοστό οι ασθενείς σας χρησιμοποιούν ασφαλιστήρια συμβόλαια;  

Περίπου το 55% το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. Η κρίση έχει από τη μια οδηγήσει αυξημένο αριθμό συμπολιτών μας να απευθυνθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας από τη μια ενώ από την άλλη όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη και τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και σπεύδουν να ασφαλιστούν.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι