Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

3 + 19 =

nine − five =

Επικουρικό και Επικουρία… για τον «Τειρεσία»

Του Κώστα Λάμπρου
Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, μέλος ΔΣ & Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών ΕΕΑ και πρώην Πρόεδρος ΠΣΑΣ.

Η παρέμβαση του Ε.Κ σε αυτήν τη χρονική στιγμή, για να βάλει «πλάτη» στην προσπάθεια επιβουλής «Τειρεσία», μόνο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, μάλλον ατυχής είναι και καμιά «…επικουρία…» δεν μπορεί να προσφέρει, αφού για άλλο σκοπό «γεννήθηκε» και τις αμαρτίες άλλων σηκώνει, αυτών που υπερασπίζεται και όχι των Διαμεσολαβούντων.

Νέα ομοβροντία κατά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, αυτή τη φορά από τα «νώτα», από το Επικουρικό Κεφάλαιο, συντονισμένα πυρά, από όλες τις κατευθύνσεις, ενορχηστρωμένη χορωδία με το ίδιο ρεφρέν, για όλες τις αμαρτίες της Ιδιωτικής Ασφάλισης, υπεύθυνη είναι η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση!!! Αυτή πρέπει να πληρώσει για τα σημερινά αδιέξοδα!!

Στ’ αλήθεια, οι επικεφαλής του Επικουρικού, γνωρίζουν τι ακριβώς εκπροσωπούν; Αν δεν το γνωρίζουν να τους το θυμίσουμε. Εκπροσωπούν το Φορέα εκείνον, που συστήθηκε για να προστατεύσει τους παθόντες από «…Ατυχήματα Αυτοκινήτων…» και βρέθηκε να καλύπτει «…Ατυχήματα Μπαταξήδων…».

Οι «Μπαταξήδες» δεν είναι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, αλλά οι «φερέγγυες» εκείνες εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, που τα αφεντικά τους, τις άνοιγαν και τις έκλειναν, σαν να ήταν μπακάλικα.

Μήπως η σύσταση του νέου Εγγυητικού Κεφαλαίου, για τον κλάδο Ζωής, έγινε για να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι από τους Διαμεσολαβούντες; Να περιμένουμε ανακοίνωση και από εκεί; Για να δέσει η «Τρόικα»;

Σε ποια χώρα εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκλεισαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα 45 περίπου Ασφαλιστικές; Αριθμός ρεκόρ για μια τόσο μικρή αγορά; Ποιοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και το υστέρημα των ασφαλισμένων, οδηγώντας εκατομμύρια συμπολίτες μας, αλλά και χιλιάδες Διαμεσολαβούντες σε απόγνωση και ορισμένους στην αυτοκτονία; Ποιοι διέλυσαν την αξιοπιστία του Θεσμού και στραπατσάρισαν την προσπάθεια για εδραίωση ασφαλιστικής συνείδησης; Ποιοι «φέσωσαν» το Επικουρικό; Ποιοι μπορεί να «φεσώσουν» το νέο Εγγυητικό; Έχουν να πουν κάτι επ’ αυτού οι διοικούντες το Επικουρικό Κεφαλαίο;

Πριν από τρία χρόνια μία από τις «πολυεθνικές ναυαρχίδες» της ιδιωτικής ασφάλισης βρέθηκε στο «καναβάτσο», από λανθασμένες επιλογές των ιθυνόντων, αν είχε συμβεί το μοιραίο; Την ευθύνη θα είχε η παγκόσμια Διαμεσολάβηση; Ούτε η προηγούμενη Εποπτική Αρχή, ανακοίνωσε ποτέ, ότι η χρεοκοπία έστω και μίας, οφείλετο «…σε λανθασμένες συνεργασίες…» αλλά ούτε και κάποιος από τους 45 ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά η ανεπάρκεια της Πολιτείας για στοιχειώδη προληπτικό έλεγχο και η σφοδρή επιθυμία των μεγάλων εταιρειών να κλείσουν τις μικρές, με μοχλό τους Διαμεσολαβούντες, γέννησαν νόμο με παγκόσμια πρωτοτυπία, που διεκδικεί Νόμπελ ευρεσιτεχνίας. Με το νόμο 489 μετέτρεψαν τους Διαμεσολαβούντες, από πωλητές και συμβούλους των ασφαλισμένων, σε συνυπεύθυνους της διοίκησης, συνεταίρους και μετόχους στις ζημιές, ελεγκτές και επόπτες.

Τους φόρτωσαν τις δικές τους ευθύνες, αντί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προστατεύσουν Διαμεσολαβούντες και καταναλωτές, μοίραζαν αφειδώς πιστοποιητικά φερεγγυότητας, με τέτοια απλοχεριά, που ορισμένα επιστρέφοντο, αφού οι «φερέγγυοι» παραλήπτες, δεν ήταν εκεί για να τα παραλάβουν, είχαν βάλει λουκέτο την προηγουμένη!!

Και όταν ορισμένοι εξ αυτών, πήραν τα παχυλά τους εφάπαξ, βρέθηκαν υπάλληλοι εκείνων, που προηγουμένως επόπτευαν. Τις συνέπειες αυτής της «διαπλοκής» βιώνει χρόνια τώρα ο Θεσμός και τις εισπράττουν καθημερινά οι Διαμεσολαβούντες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στην πραγματικότητα με τον 489 έθεσαν στους Διαμεσολαβούντες το εξής δίλημμα, «…αν θέλετε να μη χάσετε τα σπίτια σας, να συνεργάζονται με μεγάλες, αφού οι μικρές δεν παρέχουν ασφάλεια και τις υγιείς, ούτε εμείς τις γνωρίζουμε»!!!

Κατά σύμπτωση, οι μεγάλες δεν είναι Ελληνικές. Αυτό το «Νομοθέτη» επικαλείται και σήμερα το Ε.Κ, θέλοντας να στηρίξει τα δυσφημιστικά του επιχειρήματα, για να δημιουργηθεί η εικόνα, που βολεύει, ότι δηλαδή, «…όλοι μαζί τις κλείσαμε… όλοι μαζί τα φάγαμε… όλοι ευθυνόμαστε…».

Το νόμο αυτό η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση πρέπει να τον προσβάλει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια όπως έκανε και για άλλους παρόμοιους. Είναι φανερό το «άγος» της Ιδιωτικής Ασφάλισης, από το κλείσιμο των 45 εταιρειών, με αποκορύφωμα αυτό του ομίλου «Ασπίς», που σε συνδυασμό με τις νέες Οδηγίες και τη σημερινή δυσπραγία, δημιουργούν βαριά ατμόσφαιρα, που δεν μπορούν να τη σηκώσουν και γι’ αυτό χρειάζονται «βοηθούς».

Όλοι αυτοί, που στήσανε δεκάδες εταιρείες, έχοντας τη νοοτροπία μπακάλη, χωρίς τη σοβαρότητα και τον απαιτούμενο σεβασμό για ένα τόσο ευαίσθητο Θεσμό και οι άλλοι, που τους χορηγούσαν τις άδειες και ετάχθησαν να τους ελέγχουν, είναι συνυπεύθυνοι για τα σημερινά αδιέξοδα της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Ό,τι και να επικαλεστούν, όσους νομιμοποιητικούς μανδύες και να ράψουν, «ο βασιλιάς δεν είναι απλά γυμνός… είναι ολόγυμνος…».

Η ανάληψη της Εποπτείας από το σοβαρότερο οργανισμό της χώρας, την Τράπεζα της Ελλάδος, δημιούργησε αισιόδοξες προσδοκίες, ότι θα έχουμε, μια αυστηρή, προληπτική εποπτεία, με δικαιοσύνη και αμεροληψία, για όλους, για να βρει επιτέλους τη χαμένη αξιοπιστία του ο Θεσμός, ορισμένες όμως ανεδαφικές θέσεις και κυρίως η συμπόρευσή της, στο θέμα «Τειρεσίας», με τα «θέλω» των ασφαλιστικών εταιρειών, δημιουργεί ανησυχία, ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε αδιέξοδους δρόμους.

Οι υπεύθυνοι του Επικουρικού Κεφαλαίου καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τα του οίκου τους, με τους «45» που φέρανε τον Οργανισμό τους, στα όρια της χρεοκοπίας, το έλλειμμα ισούται πλέον, με δύο τουλάχιστον «Ασπίδες», να ασχοληθούν με εκείνους, που κοστολογούν, που σχεδιάζουν, που διοικούν, που αποφασίζουν, που επενδύουν, που πλουτίζουν, που χρεοκοπούν δολίως, εις βάρος των ασφαλισμένων και των Διαμεσολαβούντων, γι’ αυτούς να ζητήσουν πρώτα «Τειρεσία».

Κύριο μέλημά τους, θα έπρεπε να είναι αυτοί, γιατί αν προστεθούν και άλλοι, θα έχουν και ίδιοι μερίδιο ευθύνης. Ας ξοδέψουν ακόμη την ενέργειά τους, στο πώς θα περιορίσουν τα ανασφάλιστα οχήματα, που αριθμούν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες, να ασχοληθούν με τις συσσωρευμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένα γραφεία και ακόμη να προσέξουν την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και τα χαμηλά τιμολόγια, που δημιουργούν προβλήματα στις υγιείς εταιρείες και τους Διαμεσολαβούντες και προσθέτουν ελλείμματα σε κείνους.

* Αν έχουν στοιχεία τόσο ο ίδιοι, όσο και οι υπεύθυνοι των υπό εκκαθάριση εταιρειών, «…για μεγάλα ανεξόφλητα ανοίγματα…» να τα δημοσιεύσουν αμέσως, για να πάει επιτέλους ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. *

Και επειδή κατοικούν ποιο κοντά στην «Ιερουσαλήμ» από οποιονδήποτε Διαμεσολαβούντα, αν γνωρίζουν ότι υπάρχουν και τώρα ασφαλιστικές, που βρίσκονται στο κόκκινο, να βγουν και να τις κατονομάσουν, για να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους, να μας πληροφορήσουν ακόμη, πού βρίσκονται όλοι εκείνοι, αφεντικά και επιτελείς, που διοικούσαν τις χρεοκοπημένες Εταιρείες.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η Χώρα μας, με τους κλάδους συντάξεως και υγείας σε κατάρρευση, αντί η Ιδιωτική Ασφάλιση να βγει μπροστά για να βγάλει την Πολιτεία και την Ελληνική κοινωνία από τα αδιέξοδα, αντί να είναι ενωμένη και έτοιμη να δώσει λύσεις στα τόσα κοινωνικά προβλήματα, αντί την κρίση να την κάνει ευκαιρία, βρίσκεται ανέτοιμη και σε μεγάλα αδιέξοδα, σε εσωστρέφεια, με την αξιοπιστία στο ναδίρ, εξαιτίας των διαχρονικών λαθών της.

Συνεχίζει να τρώει τα σπλάχνα της, τώρα προσπαθεί να «φάει» τα παιδιά της, αυτούς που έχτισαν ό,τι χτίστηκε μέχρι σήμερα, αυτούς που δίνουν σκληρό αγώνα να συγκρατήσουν τα πελατολόγια, που υπερασπίζονται καθημερινά τη χαμένη αξιοπιστία, εκείνους από τους οποίους αντλεί το κύρος της, μια που η ίδια δεν το διαθέτει, αυτούς πλέον δείχνει να θέλει να τους θυσιάσει, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα σωθεί η ίδια, είναι σίγουρο όμως ότι πριονίζει, το μόνο γερό κλωνάρι, που μπορεί να στηριχθεί.

Οι φορείς που απαρτίζουν τη λεγόμενη ασφαλιστική οικογένεια και κυρίως η ΔΕΙΑ & ΕΑΕΕ, πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, όσοι Διαμεσολαβούντες καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων και των εταιρειών, να πάνε σπίτι τους, να ξεκαθαρίσει ο χώρος. Οι εταιρείες τους γνωρίζουν, αφού αρκετές συνεργάζονται μαζί τους, την παρέμβαση του Επικουρικού για το θέμα του «Τειρεσία», παρότι στρέφεται κατά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δεν θα πρέπει να την εκλάβουν ως «…επικουρία…» αλλά ως υπενθύμιση «…οικείων κακών…». Για την «…πρόληψη νέων αστοχιών…» υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι και όχι Διαμεσολαβούντες, που είναι εξίσου θύματα, με τους ασφαλισμένους.

Θα ήθελα ακόμη να επισημάνω, ότι ενορχηστρωμένος χορός, των δυσφημιστικών ανακοινώσεων και των εχθρικών ενεργειών εις βάρος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, για να σκεπαστούν οι ευθύνες, όσων τις έχουν και να εφαρμοστεί, «νέα πολιτική», που σίγουρα δεν θα είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών – ασφαλισμένων, με αποκορύφωμα την επιβουλή ενός «ιδιώνυμου» Κανονισμού, με το όνομα «Τειρεσίας», μάλλον στο Ζάλογγο οδηγεί όλους.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί το ρόλο της Ιφιγένειας, ή όλοι θα περάσουμε απέναντι ή όλους μαζί θα μας πάρει ο «Εύριπος». Όσοι εξωθούν τον κλάδο στα άκρα και σε αδιέξοδο, για να λύσουν τα δικά τους αδιέξοδα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι καλλιεργούν το «σύνδρομο του Σαμψών», ας είναι λίγο προσεκτικοί γιατί στις «κολώνες» της Διαμεσολάβησης στηρίζεται όλο το οικοδόμημα και η δική τους επιβίωση.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι