Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Έρρικα Παπανδρέου: Στην Interamerican ο Εσωτερικός Έλεγχος αποτελεί τον έμπιστο σύμβουλο της Διοίκησης

H ενασχόλησή μου με την ασφαλιστική αγορά… έχει την αφετηρία της στο 1996 από τη θέση του εξωτερικού ελεγκτή της εταιρείας Price Waterhouse Coopers ως υπεύθυνη οικονομικών και συμβουλευτικών έργων σε πολλές εταιρείες του κλάδου.

Η ασφαλιστική αγορά τράβηξε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή ως τομέας με πολλές προκλήσεις, με ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα και αποστολή, καθώς και με συνεχή εξέλιξη τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και προϊόντων. Ειδικότερα, η ελληνική ασφαλιστική αγορά, με τη διαφορετικότητα που παρουσιάζει συγκρινόμενη με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές, ενθαρρύνει την περιέργεια και ενασχόληση.

Με την Interamerican… το ταξίδι ξεκίνησε το 2000 και ομολογώ πως δεν έχω πλήξει ούτε μία μέρα! Ήμουν Ανώτερος Ελεγκτής του Ομίλου όταν αποφάσισα πως η Interamerican είναι η κατάλληλη εταιρεία για να κτίσω την καριέρα μου. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια σε αυτή την Εταιρεία και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό εφόσον πρόλειται για μία εξαιρετικά δεμένη οικογένε σαν το πλήρωμα ενός καραβιού -με καλά ταξίδια  και σταθερή πορεία  – σε ήρεμα αλλά ταραγμένα νερά  στα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Η προσωπική εμπειρία μου, πλέον, από τη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου, μου δυναμώνει τη βεβαιότητα πως εργάζομαι σε μια εταιρεία η οποία σέβεται και τροφοδοτεί συνεχώς τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη, βελτιστοποιεί την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων που αναλαμβάνει, αφουγκράζεται το ρυθμό της αγοράς και προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας με την πιο σύγχρονη τεχνο- λογία. Ταυτόχρονα, επενδύει ενεργά στην ανάπτυξη των ιδεών, στην εκπαίδευση του προσωπικού της και στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων που αποτελούν αξία ζωής για τον πελάτη.

Ο εσωτερικός έλεγχος είναι… μια ανεξάρτητη και αντικειμενική διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα, σχεδιασμένη να προσθέτει αξία και να βελτιώνει τις λειτουργίες ενός οργανισμού. Βοηθά τον οργανισμό να επιτύχει τους αντικειμενικούς σκοπούς του, υιοθετώντας μια συστηματική, επαγγελματική προσέγγιση στην αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων, των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και εταιρι- κής διακυβέρνησης. Οι νέες εποπτικές και νομοθετικές απαιτήσεις στο κανονιστικό πλαίσιο του Solvency II έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Εσωτερικού Ελέγχου προκειμένου να διασφαλίζονται οι βασικές αρχές της Εταιρικής διακυβέρνησης. Η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η ακεραιότητα και η λογοδοσία είναι στοιχεία που περιγράφουν απόλυτα τους αντικειμενικούς στόχους του Εσωτερικού Ελέγχου, στον οποίο στηρίζεται το σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης. Οι δραστηριότητες του Εσωτερικού Ελέγχου στοχεύουν στην: – αξιολόγηση του σχεδιασμού, της αποτελεσματικότητας και επάρκειας των εσωτερικών διαδικασιών της εταιρείας, καθώς επίσης και των λειτουργιών Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, – συμμόρφωση με νόμους, κανονισμούς, διαδικασίες και συμβάσεις, – διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Τέλος, στην Interamerican ο Εσωτερικός Έλεγχος αποτελεί τον έμπιστο σύμβουλο (“Trusted Advisor”) της Διοίκησης που εκτός του διαβεβαιωτικού ρόλου του, συμμετέχει συμβουλευτικά σε στρατηγικά έργα με σκοπό την ανάδειξη «αναδυόμενων» κινδύνων οι οποίοι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία ή τη φήμη της Εταιρείας και προτείνει τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπισή τους.

Όταν δεν εργάζομαι… απολαμβάνω τις στιγμές με την οικογένειά μου. Παράλληλα, φροντίζω ταυτόχρονα να κλέ- βω και λίγο χρόνο για διάβασμα που με ξεκουράζει και με αναζωογονεί. Αν και προτιμώ τους κλασικούς συγγραφείς, πολλές φορές διαβάζω σύγχρονη αμερικάνικη και ευρωπαϊκή λογοτεχνία που αποτυπώνει εξαιρετικά το σύγχρονο άνθρωπο, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του. Τέλος, η απόλυτη στιγμή ηρεμίας και απόλαυσης για μένα είναι όταν ακούω τον γιο μου Φίλιππο να παίζει αγαπημένα κομμάτια στο πιάνο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 5 Ψήφοι