Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

fifteen − three =

16 − 1 =

Εθνική – International Life: Το χαρτοφυλάκιο Ζωής που έπρεπε να πωληθεί

Η μεταφορά χαρτοφυλακίου που προβλημάτισε την Αγορά.

Ήταν Σεπτέμβρης του 2015 όταν οι πρώτες φήμες ότι η Εθνική Ασφαλιστική ενδιαφέρεται για το χαρτοφυλάκιο Ζωής της International Life έκαναν την εμφάνισή τους. Ήταν όμως απλές φήμες χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις ενός τέτοιου deal. Είναι γνωστό όμως ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Στις αρχές Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ότι η International Life τέθηκε υπό την επιτήρηση της ΤτΕ. Ο επίτροπος Ιωάννης Περιστέρης τοποθετήθηκε στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου, ήτοι στην International Life Ζωής και στην International Life Γενικών Ασφαλίσεων και η Εταιρεία βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πολλά αλλά ο στόχος ένας.

Ο Όμιλος προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου νόμου έπρεπε να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο ζωής του και να συγκεντρωθεί στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Οι απόψεις περί τοποθέτησης επιτρόπου όμως δίχασαν την Αγορά. Μερικοί υποστήριξαν ότι σωστά έπραξε η εποπτεία και «πήρε την κατάσταση στα χέρια της», άλλοι το θεώρησαν υπερβολή.

* Η εποπτεία αποφάσισε να δείξει το σκληρό της πρόσωπο. *

Υπήρξε και μερίδα της Αγοράς, ανάμεσά τους και στελέχη της ίδιας της Εταιρείας που συμφώνησαν με την τοποθέτηση επιτρόπου αλλά θεώρησαν υπερβολή την αναστολή νέων εργασιών στον κλάδο ζωής για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι βέβαια ότι η αντιμετώπιση της εν λόγω διαδικασίας με αυτό τον τρόπο από την εποπτική αρχή είχε να συμβεί χρόνια κάτι που μας δείχνει ότι στο θέμα συγχωνεύσεων και εξαγορών των Ασφαλιστικών Εταιρειών η ΔΕΙΑ έχει αποφασίσει ότι θα κινήσει με αυστηρότητα τις διαδικασίες προκειμένου να αποφευχθούν κακές πρακτικές του παρελθόντος.

Εν έτη 2016 και συγκεκριμένα μέσα στον Φεβρουάριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το deal θα έχει ολοκληρωθεί καθώς σύμφωνα και με την ανακοίνωση στο Φύλλο της Κυβερνήσεως ο επόπτης είχε χρονοδιάγραμμα για να καταθέσει την έκθεσή του – σχετικά με την κατάσταση της Εταιρείας – μέχρι τις πρώτες μέρες του εν λόγω μήνα. Όπως όλα δείχνουν το 2016 θα είναι η χρονιά των ασφαλιστικών deals κάτι που δεν μας ανησυχεί αρκεί όλα να γίνουν με επαγγελματισμό που δεν θα εκθέσει την Αγορά στο σύνολό της.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι