Now Reading
Eurocover: Δυναμική ανάπτυξη και το 2020

Eurocover: Δυναμική ανάπτυξη και το 2020

  • Στο σχεδιασμό της Εταιρείας είναι η συνεργασία με νέα ασφαλιστική και η δραστηριοποίηση στον κλάδο Πυρός

Για την πορεία της Eurocover στην ασφαλιστική αγορά, τη συνεργασία με τη City Insurance και τη στρατηγική στόχευση για το μέλλον μιλά στο «ΑΜ» ο Γιώργος Ποντίκης, Συνιδρυτής της Eurocover.

Όπως εξηγεί η Εταιρεία λειτουργεί με την κουλτούρα της ασφαλιστικής και εργάζεται με σκοπό την κερδοφορία και όχι τη συνεχή αύξηση τζίρου με κάθε μέσο.

Πότε ιδρύθηκε η Eurocover insurance και ποιος ήταν ο σκοπός ίδρυσής της;

Δημιουργήσαμε τη Eurocover τον Δεκέμβριο του 2018 με τον συνέταιρό μου, τον Γιώργο Τσακίρη.

Το πρώτο μας ασφαλιστήριο εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Ως εγχείρημα στηρίζεται στην άρτια στελέχωση, το σωστό προγραμματισμό, την εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου των συνεργατών μας και ταυτόχρονα την παροχή αξιόλογων αμοιβών.

Παράλληλα, φροντίζουμε τα ασφαλιστικά προϊόντα που παρέχουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονα, ευέλικτα και ολιστικά στις καλύψεις τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και του πιο απαιτητικού υποψήφιου ασφαλισμένου.

Αυτά, επιλέξαμε συνειδητά να παρέχονται μέσω της συνεργασίας μας με μια πολύ μεγάλη εταιρεία, τη City Insurance που ιδρύθηκε το 1997 στο Βουκουρέστι και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της 23χρονης πορείας της, όντας η πρώτη ασφαλιστική στη χώρα της με παραγωγή ασφαλίστρων άνω των 410.000.000 ευρώ ετησίως.

Πώς κινήθηκε παραγωγικά η Eurocover το 2019; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020;

Εξαρχής στηριχθήκαμε κυρίως σε συνεργάτες με τους οποίους έχουμε άριστη σχέση για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ο αρχικός μας στόχος για 350 ενεργούς ασφαλιστές επιτεύχθηκε γρήγορα, ενώ το πρώτο παραγωγικό «μαξιλάρι» του 1.000.000 ευρώ μηνιαίας παραγωγής ήρθε τον Νοέμβριο του 2019.

Ήταν κάτι για το οποίο ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί ωστόσο δε γνώριζα αν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες!

Κάθε δίκτυο είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Έχουμε αναπτύξει ένα υγιές κανάλι συνεργατών και για αυτό είμαστε υπερήφανοι

Αναφορικά με την πορεία μας το 2020, οι αρχικές μας εκτιμήσεις ήταν ότι η αύξηση της παραγωγής θα κινηθεί στο 25%, όμως τα παραγωγικά δεδομένα του πρώτου διμήνου δείχνουν ότι το επίπεδο της αύξησης θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Επιπλέον ώθηση στις πωλήσεις πρόκειται να δώσει και η ένταξη της City Insurance στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού, καθώς βέβαια και ο αριθμός νέων συνεργατών που εντάσσονται στην οικογένεια της Eurocover.

Έχετε συνεργάτες που έχουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις ΕΠΥ και αν ναι πώς διαχειρίζεστε την επιφυλακτικότητα αυτή;

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε κοινή αντίληψη για την αγορά.

Στην καθημερινότητά μας ως επαγγελματίες δεν λειτουργούμε με παρωπίδες και αυτό θέλουμε και για τους συνεργάτες μας. Δεν επιδιώκουμε συνεργασίες άκριτα και δεν κυνηγάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα παραγωγής!

Η στρατηγική μας στηρίζεται στη δημιουργία μίας ομάδας πιστών επαγγελματιών συνεργατών που επιθυμούν να έχουν εργαλεία προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, άμεσες απαντήσεις στα θέματα της δουλειάς τους, σίγουρες εναλλακτικές προτάσεις για τις ανάγκες των πελατών τους και βέβαια αμοιβές αντίστοιχες της εργασίας τους.

Λειτουργούμε με κουλτούρα ασφαλιστικής εταιρείας και εργαζόμαστε με σκοπό την κερδοφορία και όχι τη συνεχή αύξηση τζίρου με κάθε μέσο.

Γιώργος Ποντίκης, συνιδρυτής Eurocover

Η κερδοφορία είναι που ισχυροποιεί τη θέση κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και της παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων της.

Αυτό λοιπόν που στη Eurocover αντιλαμβανόμαστε είναι ότι οι ΕΠΥ είναι εταιρείες που έχουν επιλέξει να αναπτύξουν εργασίες και στην Ελλάδα. Είναι κανονικές ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό δεν τις κάνει ούτε καλύτερες ούτε χειρότερες από τις αντίστοιχες παραδοσιακές με έδρα στην Ελλάδα. Οι παράμετροι λειτουργίας και βιώσιμης ανάπτυξής τους, είναι κοινές και σαφέστατα προσδιορισμένες από την Ευρωπαϊκή Οδηγία SOLVENCY II.

Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να εξετάσει κάποιος και ορισμένες ακόμη παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την πορεία της μητρικής ασφαλιστικής εταιρείας, το μέγεθός της, τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα, την επιθετική ή όχι εμπορική της πολιτική, την ένταξή της στο φιλικό διακανονισμό.

Εσείς σαν εταιρεία προχωρήσατε στη διερεύνηση αυτών των παραγόντων πριν συνεργαστείτε με τη City Insurance;

See Also

Αυτό είναι αυτονόητο. Ελέγξαμε μία σειρά παραμέτρων που αφορούν την ιστορία της Εταιρείας, την πολιτική της προς τους ασφαλισμένους, τη διάθεσή της να εντείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, τα μεγέθη της κ.ο.κ.

Επίσης, διερευνήσαμε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις αποζημιώσεις των ζημιωθέντων. Η διαχείριση των ζημιών της City Insurance στην Ελλάδα γίνεται από την εταιρεία totalcare που όπως μας έχει αποδείξει στο διάστημα που συνεργαζόμαστε, καταφέρνει να συνδυάζει υψηλού επιπέδου διαχείριση τμήματος ζημιών με επαγγελματισμό και γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνεργάτη και τη δίκαιη αποζημίωση του ασφαλισμένου.

Ποια είναι τα ζητήματα που στην πράξη αντιμετωπίζετε στη διεύρυνση του δικτύου;

Κάθε δίκτυο είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Έχουμε αναπτύξει ένα υγιές κανάλι συνεργατών και για αυτό είμαστε υπερήφανοι.

Υπάρχει αμφίπλευρα σεβασμός και αλληλοϋποστήριξη. Πάντα ωστόσο στη διαδικασία της διεύρυνσης του δικτύου υπάρχουν και στοιχεία που καλούμαστε να τα διαχειριστούμε.

Αυτά κυρίως αφορούν διακοπές συνεργασιών που οφείλονται στην τοποθέτηση ειδικών κινδύνων εστιάζοντας αποκλειστικά σε χρήσεις υψηλού ρίσκου (Ταξί, ΦΔΧ), στην απαίτηση για υπερβολικά υψηλές καταβαλλόμενες προμήθειες ή στην ιδιαίτερη πίεση από μερίδα συνεργατών για χαμηλά ασφάλιστρα, κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Γενικά πάντως η μεγάλη πλειονότητα των συνεργασιών που έχουμε κάνει έχει εξελιχθεί θετικά. Βρισκόμαστε σε έναν κλάδο που καθημερινά δίνουμε εξετάσεις.

Όσο τα στελέχη και το προσωπικό της Eurocover θα συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εξυπηρέτησης των συνεργατών μας (και με δεδομένη την ισχυρή θέση της City Insurance), σε συνδυασμό με ορθολογική ανάπτυξη του δικτύου μας πανελλαδικά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα προκύπτουν.

Είναι στα σχέδιά σας η συνεργασία και με άλλη ασφαλιστική εταιρεία;

Ήδη εργαζόμαστε πάνω σε 2 νέα project. Το ένα αφορά τη συνεργασία με μια νέα ασφαλιστική εταιρεία που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί υπό καθεστώς ΕΠΥ στη χώρα μας στον κλάδο ασφάλισης χερσαίων οχημάτων, χρησιμοποιώντας περισσότερο την τεχνολογία προς παροχή εξατομικευμένων προγραμμάτων ασφάλισης λαμβάνοντας υπόψη πολλές διαφορετικές παραμέτρους.

Όσον αφορά τους λοιπούς γενικούς κλάδους, ετοιμάζουμε προϊόν το οποίο θα αφορά τον κλάδο Πυρός. Στηριζόμενοι στη δυναμική σχέση που έχουμε αναπτύξει με το δίκτυό μας, έχουμε ζητήσει τη γνώμη του σχετικά με το τι χρειάζονται προκειμένου να παρέχουν στους ασφαλισμένους ασφαλιστικά προγράμματα που θα κάνουν τη διαφορά!

Είναι μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, είναι όμως και απαραίτητη. Όπως απαραίτητοι είναι και οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνεργάτες μας προκειμένου όλοι μαζί να γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς.Προς όφελός μας και προς όφελος των ασφαλισμένων μας.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top