Now Reading
H ERGO έχει καταρτίσει σχέδιο σταδιακής επανόδου

H ERGO έχει καταρτίσει σχέδιο σταδιακής επανόδου

  • Το 85% του ανθρώπινου δυναμικού εργάζεται από το σπίτι
ERGO

Έργο και απόλυτη προτεραιότητά μας αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, των ασφαλισμένων και των συνεργατών μας.

Η Εταιρεία μας σύμφωνα με τις οδηγίες και πολιτικές του Ομίλου της ERGO και της Munich Re έχει στη διάθεσή της και σε ετοιμότητα μια σειρά από επιχειρησιακά σχέδια, η εφαρμογή των οποίων διασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια σε περιπτώσεις κρίσεων ή έκτακτων γεγονότων. Έτσι λοιπόν, από τις πρώτες κιόλας μέρες εκδήλωσης της πανδημίας στην Ευρώπη και στη χώρα μας, η Εταιρεία μας αντέδρασε άμεσα και με ψυχραιμία θέτοντας το κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο την καλύτερη δυνατή προστασία του προσωπικού, των επισκεπτών και των συνεργατών στα γραφεία μας, το οποίο επικαιροποιούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις εκάστοτε εξελίξεις.

Λάβαμε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας και περιορισμού της διασποράς του Covid-19. Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ενδυναμώσουμε τις υποδομές μας και να δώσουμε τη δυνατότητα για απομακρυσμένη εργασία στην πλειονότητα των εργαζομένων μας, χωρίς να διακοπεί ή να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας.

Η ERGO εδώ και καιρό έχει περάσει στην ψηφιακή εποχή επενδύοντας στην υψηλή τεχνολογία και προσφέροντας ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες που υποστηρίζουν το έργο των συνεργατών μας. Έτσι, η πλειονότητα των συνεργατών μας αξιοποιεί ήδη το ERGO Portal, που αποτελεί το βασικό «εργαλείο» για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους και τη συνεργασία τους με την Εταιρεία μας.

Ειδικά για την περίοδο αυτή, θεσπίσαμε διαδικασίες υποστήριξης για τους συνεργάτες μας αποκλειστικά μέσω του ERGO Portal, παράλληλα με την τηλεφωνική και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εξυπηρέτησή τους, καθώς και για τους ασφαλισμένους μας, τους δικαιούχους αποζημίωσης και όσων άλλων συναλλάσσονται με την Εταιρεία μας, αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι εταιρικές μας διαδικασίες προσαρμόσθηκαν, έγιναν πιο ευέλικτες προκειμένου το επίπεδο εξυπηρέτησής μας να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο που ήταν πριν την εκδήλωση της Πανδημίας.

Οι επιπτώσεις του Covid-19

Η ασφαλιστική αγορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας της χώρας και όπως είναι φυσικό οποιαδήποτε απότομη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, θα επηρεάσει την ανάπτυξή της.

Με απλά λόγια για τις ασφαλιστικές εταιρείες, η έκταση των επιπτώσεων θα εξαρτηθεί από το βάθος της ύφεσης και το μέγεθος της αρνητικής επίδρασης στο εισόδημα των πολιτών. Επιπλέον, θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που θα αποφασισθούν. Νομίζω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα και για να προβλέψουμε και να μετρήσουμε τις επιπτώσεις στην αγορά μας.

Επειδή, όμως σκέφτομαι θετικά και πιστεύω πραγματικά στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, θεωρώ ότι και αυτή την κρίση θα την ξεπεράσουμε αρκεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη –ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές– να μη μείνουμε αδρανείς. Μέσα από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αναδεικνύεται ακόμα πιο εμφατικά η αξία και η σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης και δικός μας καθοριστικός ρόλος είναι να σταθούμε δίπλα στους πολίτες και στους πελάτες μας προσφέροντας ουσιαστικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, έτσι ώστε να μας εμπιστευθούν και να αναδειχθεί η ανάγκη ασφάλισης με προφανή τρόπο.

Αλλαγές στη στρατηγική λόγω του Covid-19

Καταρχάς ακόμη δεν έχουμε επιστρέψει στην προηγούμενη κανονικότητά μας, αφού σχεδόν το 85% των συναδέλφων εργάζεται από το σπίτι. Η Εταιρεία έχει ήδη καταρτίσει το σχέδιο της σταδιακής επανόδου της, το οποίο φυσικά συνάδει και ακολουθεί τις σχετικές κυβερνητικές οδηγίες.

Ως προς το ουσιαστικό στρατηγικό σχέδιο της κερδοφόρου ανάπτυξής μας, αυτό δεν έχει αλλάξει λόγω της Πανδημίας. Ολοκληρώνουμε στους επόμενους μήνες το έργο απορρόφησης της D.A.S Hellas, με το οποίο η ERGO Ασφαλιστική εδραιώνει την παρουσία της στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, ταυτόχρονα ισχυροποιεί το χαρτοφυλάκιό της στον ευαίσθητο κλάδο της Νομικής Προστασίας και επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας που θα της επιτρέψουν πλέον να προσφέρει εξειδικευμένες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές υπηρεσίες νομικής προστασίας, ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, συνεχίζουμε την υλοποίηση όλων των έργων που έχουμε προγραμματίσει και ιδιαίτερα αυτού που σχετίζεται με τον τομέα Ζωής και Υγείας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας τόσο προς τους συνεργάτες μας, όσο και ως προς τους ασφαλισμένους μας αλλά και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησής τους.

Προσηλωμένοι στις ίδιες αξίες και αρχές που μας έχουν φέρει στις ηγετικές θέσεις της αγοράς θα πορευθούμε και στο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι η ERGO Ελλάδας με τα ισχυρά θεμέλια και τις δομές της, τα άξια και ικανά στελέχη της, το έμπειρο και με πελατοκεντρικό προσανατολισμό προσωπικό της, την άρτια οργάνωσή της και το εξαιρετικό δίκτυο αφοσιωμένων και επαγγελματιών συνεργατών της, έχει όλα τα εχέγγυα για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών, του προσωπικού, των μετόχων της και της κοινωνίας.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top