Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες της κοινωνικής ασφάλισης

Ο νέος αναπτυξιακός κύκλος να χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη των γενεών και ανταμοιβή κάθε εργαζόμενου.

Ηλίας Αποστόλου,

Γενικός Τεχνικός Διευθυντής

και Διευθυντής Αναλογιστικής, Eurolife ERB

Καθώς βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του χρόνου, είναι χρήσιμο να διατυπώνουμε τους στόχους μας για το μέλλον, παράλληλα με την αποτίμηση αυτού που σε λίγο μας αφήνει. Ένας από τους σημαντικότερους, πιστεύω, στόχους που πρέπει να θέσουμε συλλογικά, ως κοινωνία, είναι να εξασφαλίσουμε στους απόμαχους της ζωής, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, δηλαδή μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας είναι γνωστή σε όλους. Κοινός τόπος είναι ότι αυτή την υποχρέωση, της εξασφάλισης ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για όσους βγαίνουν στη σύνταξη, δεν μπορεί να την εκπληρώσει. Σε αυτό το σημείο έρχεται ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς, που αποτελεί απαραίτητο παράγοντα, προκειμένου οι προσπάθειες να ανοίξουμε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο για την ελληνική οικονομία, να συνοδεύονται από δύο κεφαλαιώδη χαρακτηριστικά: Πρώτον, την αλληλεγγύη των γενεών και δεύτερον την ανταμοιβή κάθε πολίτη που εργάζεται, όταν ολοκληρώσει τον εργασιακό του βίο και πάψει να εργάζεται.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικοί πολίτες που αναρωτιούνται αν μπορεί η ιδιωτική ασφάλιση να αντέξει το βάρος που δεν άντεξε η κοινωνική. Το πρώτο που πρέπει να απαντήσω είναι ότι η πρώτη δεν έρχεται να υποκαταστήσει τη δεύτερη, αλλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς αυτήν. Το δεύτερο, είναι ότι η ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, εισέρχεται στη νέα χρονιά με αποτελεσματική θεσμική θωράκιση, καθώς συμμορφώνεται υποχρεωτικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστό ως Φερεγγυότητα 2 (Solvency II). Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει τόσο την κεφαλαιακή επάρκεια, όσο και την τεχνογνωσία, ώστε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις εμφανείς αδυναμίες της κοινωνικής ασφάλισης.

* Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει, τις αντοχές και τις δυνατότητές του. *

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει, τις αντοχές και τις δυνατότητές του. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά κάθε πρακτική δυσκολία που προέκυψε από τις γνωστές εξελίξεις στο πιστωτικό μας σύστημα, ειδικά με την επιβολή των capital controls. Δώσαμε εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τα καταφέραμε.

Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η Εταιρεία κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και γενικότερα, μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι μπορούμε αποτελεσματικά να συμπληρώσουμε τις παροχές που μπορεί να δίνει η κοινωνική ασφάλιση, μετέχοντας αποφασιστικά στην κοινή προσπάθεια για παροχή αξιοπρεπούς εισοδήματος σε όσους βγαίνουν στη σύνταξη.

Άλλωστε, αυτή η εξέλιξη συνιστά ουσιαστική πράξη εξευρωπαϊσμού του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, καθώς σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, η ιδιωτική ασφάλιση επικουρεί την κοινωνική και από κοινού διασφαλίζουν τόσο την αλληλεγγύη των γενεών, όσο και τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε απόμαχου της ζωής. Σε αυτή την πορεία, ο όμιλος της Eurolife ERB θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.-

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι