Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Πόσο σίγουροι είστε ότι ο ηγέτης τα καταφέρνει επειδή είναι αλάνθαστος; Καταρρίπτουμε το μύθο του τέλειου ηγέτη…

Υπάρχουν μερικοί μύθοι τους οποίους υπερασπίζονται πλήθος συμβούλων του σύγχρονου management τα τελευταία χρόνια. Ξεχάστε τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Εδώ έχουμε μάλλον να κάνουμε με τους… Τέσσερις Μονόκερους της Ουτοπίας που πηδάνε από ουράνιο τόξο σε ουράνιο τόξο.

Η πίστη σε αυτούς τους μύθους έχει αναπτυχθεί στις επιχειρήσεις γιατί πολύ απλά οι «ειδικοί» προσπαθούν να προκαλέσουν κοινωνική αλλαγή διακηρύσσοντας υπέρ μιας ηπιότερης και πιο «ευγενικής» μορφής management.

Όμως αν θέλουμε μια πραγματική εικόνα του πώς εφαρμόζεται η αποτελεσματική και επιτυχημένη ηγεσία θα πρέπει να δούμε αυτούς τους μύθους με νηφαλιότητα:

Μονόκερος #1:
Οι πολύ συνεργάσιμοι managers φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα

Πραγματικότητα: Στην εποχή μας, τα μεγαλύτερα ινδάλματα του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι τόσο γνωστά για τη συνεργατική τους διάθεση. Μάλλον είναι περισσότερο γνωστοί να λένε στους υπαλλήλους τους: Κοίτα, θέλω να πετύχεις το στόχο που σου έχω θέσει – και θέλω να τον πετύχεις ταχύτερα απ’ ότι λες ότι μπορείς».

Ας είμαστε ειλικρινείς, η συνεργασία και οι δημοκρατικές διαδικασίες σαφώς και μπορούν να δημιουργήσουν πιο υγιείς οργανισμούς. Όμως η συνεργασία δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεσματικής ηγεσίας.
Οι managers που προσπαθούν πάρα πολύ να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι συχνά πέφτουν σε αδιέξοδο λόγω της γραφειοκρατίας, της αντιπαλότητας και των διαφωνιών. Όμως οι πιο ενεργητικοί managers έχουν τη διαίσθηση της σωστής κατεύθυνσης που τους επιτρέπει να ξεπερνούν ανάλογα εμπόδια.

Μονόκερος #2:
Κάθε δίλημμα ή κρίση μπορεί να επιλυθεί αν σκέφτεσαι «win-win»

Πραγματικότητα: Μερικές φορές πρέπει να πάρεις επώδυνες αποφάσεις για το γενικότερο καλό. Μερικές φορές πρέπει να απολύσεις το 20% του προσωπικού για να μην καταλήξει το σύνολο του προσωπικού στο δρόμο.
Εντάξει, όλοι θα πρέπει να αναζητούν λύσεις που θα έχουν οφέλη για όλες τις πλευρές. Αυτός, όμως, ο συγκεκριμένος μύθος-μονόκερος οδηγεί στην ολέθρια αντίληψη ότι οι δύσκολες αποφάσεις πάντα αντανακλούν κάποιο είδος ηθικής κατάπτωσης.

Μονόκερος #3:
Ο επιτυχημένος manager έχει ισχυρό χαρακτήρα, ενώ όσοι δεν έχουν αποτυγχάνουν

Πραγματικότητα: Όλοι οι άνθρωποι είναι ατελείς, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών. Μεταξύ των ανθρώπων οποιασδήποτε βαθμίδας σε κάθε κλάδο, κανένας δεν πιάνει το τέλειο σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια, ένας ηγέτης που έχει πολλά ελαττώματα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνει στην ιστορία με αγάλματα ή μέρες μνήμης. Ταυτόχρονα οι ηγέτες που έχουν μείνει στην ιστορία δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν είχαν πολλά ελαττώματα.

Επιπλέον, η καλή ηγεσία προϋποθέτει μερικές σημαντικές αρετές που συνοδεύονται από αντίστοιχα ελαττώματα: Με τη συνέπεια έρχεται και η ισχυρογνωμοσύνη· με το πάθος έρχεται και ο φανατισμός· με το δυναμισμό έρχεται και η σκληρότητα.

Σκεφτείτε απλά μία πτυχή ενός καλού χαρακτήρα: Αξιοπιστία. Στις μέρες μας, πολλοί γκουρού υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης πρέπει να είναι αξιόπιστος. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν χρειάζεται. Οι ηγέτες μας πρέπει να είναι φερέγγυοι σε συγκεκριμένες ενέργειες και συναλλαγές. Όμως το να περιμένουμε να είναι αξιόπιστοι με μία γενικότερη, κοσμική έννοια είναι μάλλον υπερβολικό για τα ατελή ανθρώπινα όντα.
«Έχε πίστη στο Θεό, αλλά δέσε την καμήλα σου», λέει μία παλιά παροιμία από τη Μέση Ανατολή.
Και μην προσποιούμαστε ότι λέει και πολλά να φημίζεται κάποιος για την αξιοπιστία του.
Μην ξεχνάμε το παράδειγμα του Μπιλ Κόσμπι, που ήταν μέχρι πρόσφατα ένα από τα πιο αξιόπιστα άτομα στην Αμερική… εν μέρει γιατί πολλοί θαυμαστές του Κόσμπι συνωμότησαν στο να έχει αυτήν τη φήμη, ζώντας σε άγνοια.

Στον αντίποδα, ο Μπιλ Κλίντον ανέλαβε την εξουσία έχοντας τη φήμη του «καταφερτζή». Όμως, ακόμη και μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε, αποτελεί έναν από τους πιο αποδεκτούς ηγέτες στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, όχι επειδή θα κατέρρεε αν αποδεικνυόταν ότι δεν είναι φερέγγυος.

Μονόκερος #4:
Ένα ευτυχισμένο, υγιές άτομο θα γίνει σπουδαίος μάνατζερ

Πραγματικότητα: Οι πιο αποτελεσματικοί ηγέτες δεν είναι ευτυχισμένοι, ισορροπημένοι άνθρωποι, άσχετα με το αν θεωρούνται άγιοι ή αχρείοι. Η έλλειψη ισορροπίας είναι ακριβώς αυτό που τους ωθεί να κάνουν εξαιρετικά πράγματα.

Πολλοί ειδικοί σήμερα επιμένουν ότι οι σπουδαίοι ηγέτες έχουν «συναισθηματική νοημοσύνη». Αυτοί οι ηγέτες θεωρούνται ότι είναι βράχοι συναισθηματικής υγείας – είναι συμπονετικοί, δεν εμποδίζονται από αρνητικά συναισθήματα κ.ο.κ.

Όμως οι εν λόγω ηγέτες είναι σαν τους μονόκερους. Τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ο Steve Tobak, ένας αρκετά «κοντράριαν» σύμβουλος διοίκησης, αντικρούει την πεποίθηση ότι η συναισθηματική νοημοσύνη είναι σημαντική. «Σκεφτείτε κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της εποχής μας: Steve Jobs, Bill Gates, Andy Grove, Larry Ellison, Larry Page, Mark Zuckerberg και Elon Musk. Θα μου προκαλούσε τεράστια έκπληξη αν έβρισκα έστω μια μικρή ποσότητα συναισθηματικής νοημοσύνης σε αυτούς.»

Συχνά ο ηγέτης πετυχαίνει γιατί απλά είναι πιο δυναμικός ή πιο έξυπνος από άλλους. Και πολλές φορές οι ηγέτες θριαμβεύουν, όχι γιατί είναι καλοί άνθρωποι, αλλά γιατί καλοί άνθρωποι δουλεύουν γι’ αυτούς στο παρασκήνιο, και κλείνουν τρύπες… στο πλοίο, την ώρα που ο καπετάνιος κάνει φιγούρα στο κατάστρωμα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι