Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Οι Μεταρρυθμίσεις στο Συνταξιοδοτικό απαιτούν Πολιτική Τόλμη

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,pinterest,google,print,mail" counters=1 style="icon" template="jumbo-retina" fixedwidth="yes" fixedwidth_px="115" point_type="simple"]

Στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και διάθεσης για τομές στην κοινωνία και την οικονομία, στη δυσκολία εφαρμογής πρακτικών σύμπραξης κράτους και ιδιωτικού τομέα, στην απουσία μακροχρόνιου Εθνικού σχεδιασμού και στην πιθανή έλλειψη τεχνογνωσίας του κρατικού μηχανισμού, συνοψίζονται οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους η πολιτεία, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν «στάθηκε» δίπλα στην ασφαλιστική αγορά, αναγνωρίζοντας, πέρα από τον επιχειρηματικό, τον πολύ σπουδαίο κοινωνικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ως κλάδος για χρονίζοντα προβλήματα, όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό ή το χαμηλό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το δημόσιο.

Βέβαια, η «ευκαιρία» αυτή ποτέ δεν θα χαθεί για τα συναρμόδια υπουργεία. Πολιτική τόλμη απαιτείται, ανοιχτό πνεύμα και αποφασιστικότητα, προκειμένου η σημερινή κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, δίνοντας λύση σε τόσο ευαίσθητα, τόσο κρίσιμα κοινωνικά πρόβλημα.Τι πρέπει λοιπόν να πράξουν οι κυβερνώντες; Kαταρχήν, να αναζητήσουν τρόπους στήριξης και, γιατί όχι, αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος, με την τόνωση της απασχόλησης, των επενδύσεων και του επιχειρηματικού κλίματος. Μόνο έτσι θα συμβάλλουν στην αύξηση της αποταμίευσης, η οποία θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να σκεφθούν τις μελλοντικές τους συντάξεις, όπως και την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς νοσηλείας στον ιδιωτικό τομέα με τη σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Η χορήγηση φορολογικών κινήτρων θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τις τοποθετήσεις κεφαλαίων από τους ασφαλισμένους, για τη διασφάλιση των μελλοντικών τους συντάξεων.

Οι κυβερνώντες οφείλουν επίσης να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία της αναβλητικότητας, προσφέροντας άμεσες λύσεις και ουσιαστικές διεξόδους σε κάθε κοινωνικό ζήτημα, όπως για παράδειγμα το θέμα που σύντομα θα κλείσει δεκαετία και που δεν είναι άλλο από τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν μετά τις ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των Commercial Value και Ασπίς Πρόνοια.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απαιτείται και ωριμότητα από την πλευρά του ασφαλισμένου, καθότι το κίνητρο για να αποταμιεύσει είναι χαμηλό λόγω του μακροπρόθεσμου αποτελέσματος που έχει, για παράδειγμα, η συνταξιοδότηση. Εδώ είναι που χρειάζεται η συνδρομή της ίδιας της ασφαλιστικής αγοράς. Αποτελεί χρέος της να εκπαιδεύσει τον μέσο πολίτη ώστε να αντιληφθεί τη σημασία ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος ή ενός προγράμματος Υγείας. Αποτελεί χρέος της να τον πείσει να ανεβάσει τα ασφάλιστρα ψηλά στη λίστα των πάγιων μηνιαίων εξόδων του.

Πότε όμως ο εργαζόμενος θα πρέπει να μεριμνήσει για τη σύνταξή του; Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα εξασφαλίζει λόγω ανατοκισμού του αποθέματος. Κατά συνέπεια, ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα πρέπει να αρχίζει το αργότερο με την έναρξη του εργασιακού βίου κάθε εργαζόμενου.

Ως προϊόν, δε, αφορά όλες τις ηλικίες και οικονομικές τάξεις, καθώς η φιλοσοφία των προγραμμάτων συνταξιοδότησης είναι η δημιουργία ενός παράλληλου «υποχρεωτικού» μηχανισμού αποταμίευσης με σημαντικά οφέλη για τον ασφαλιζόμενο, όπως εγγυημένο επιτόκιο, δυνατότητα έκτακτων καταβολών κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, καθώς και επιλογές στο διακανονισμό ή τη λήξη τους.

Μάλιστα, οι πολλές εναλλακτικές που προσφέρουν σήμερα τα συμβόλαια συνταξιοδότησης δίνουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να ξεκινήσει και με περιορισμένες σε αξία ετήσιες καταβολές, της τάξης των 200 έως 300 ευρώ και εν συνεχεία να προσαρμόσει τις δόσεις του με βάση το εισόδημά του. Τα προγράμματα αυτά είναι ανταποδοτικά και ως εκ τούτου ο ασφαλισμένος διαμορφώνει το αποτέλεσμα στη λήξη αναλόγως των εισφορών που καταβάλλει. Στην ουσία, ο ασφαλισμένος επιλέγει με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της ασφαλιστικής αγοράς τη συμμετοχή του σε έναν μηχανισμό αποταμίευσης, ο οποίος προσφέρεται από οργανισμούς με τεχνογνωσία στη διαχείριση κεφαλαίων και στόχο τις υψηλές αποδόσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι