Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Οι πολίτες θα στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση για να εξασφαλίσουν το αγαθό της υγείας

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,pinterest,google,print,mail" counters=1 style="icon" template="jumbo-retina" fixedwidth="yes" fixedwidth_px="115" point_type="simple"]

Στην ιδιωτική υγεία στρέφονται σταδιακά όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες προκειμένου να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με την Κατερίνα Καψάλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου Νοτίου Ελλάδας στην Interlife, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην κοινωνική ασφάλιση και να προσφέρουν προσιτά και με διαφανείς όρους συμβόλαια στους πολίτες.

Πιστεύετε ότι ο κλάδος υγείας θα σας φέρει παραγωγή τα επόμενα 2-3 χρόνια ή είναι και αυτός ένας κλάδος που ασθενεί;

Γνωρίζουμε ότι στην ελληνική αγορά η ιδιωτική ασφάλιση υγείας βρίσκεται σε πολύ  κατώτερη θέση συγκρινόμενη με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, συνεπώς οι δυνατότητες ανάπτυξης του Κλάδου Υγείας είναι αναμφίβολα υψηλές και τα επόμενα χρόνια αναμένεται ο Κλάδος αυτός να φέρει κέρδη και να βελτιώσει τα μεγέθη των ασφαλιστικών εταιρειών, δεδομένου ότι το κοινωνικό κράτος υποχωρεί στον αντίστοιχο τομέα. Αυτό καταδεικνύουν άλλωστε και τα τελευταία στοιχεία της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που αφορούν στην παραγωγή του 8μήνου του 2016. Ο Κλάδος Υγείας παρουσίασε αύξηση 574%, ο δε κλάδος Προσωπικών Ατυχημάτων, που συνδέεται με τον Κλάδο Υγείας, 17%. Πιστεύω λοιπόν, ότι στο άμεσο μέλλον ένα σημαντικό μέρος των αποταμιεύσεων των ιδιωτών θα οδηγηθούν στο χώρο των προϊόντων Ασφάλισης Υγείας. Όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των πολιτών θα στραφεί στην Ιδιωτική Ασφάλιση προκειμένου να εξασφαλίσει το ύψιστο αγαθό που λέγεται «Υγεία». Στην Interlife ο Κλάδος Υγείας είναι πολλά υποσχόμενος και για αυτόν το λόγο εκπονήσαμε προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με παροχές υψηλού επιπέδου και με ασφάλιστρα που ανταποκρίνονται σε χαμηλά αλλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα. Εκτίμησή μου είναι ότι η παραγωγή ασφαλίστρων Υγείας θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι αναζητούν λύσεις και έξω από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Είναι μονόδρομος η ιδιωτική υγεία;

Οι περικοπές στη Δημόσια Δαπάνη για την Υγεία, ο περιορισμός  των Δωρεάν παροχών, ή ακόμη και η αύξηση συμμετοχής των ασθενών στο κόστος περίθαλψής τους, οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες στο να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση με τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης. Τα στατιστικά καταδεικνύουν ότι για το 48% των πολιτών η Ασφάλιση Υγείας έχει αναχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα, είναι δηλαδή η πρώτη ασφαλιστική ανάγκη. Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε ότι η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται να υποστηρίξει την κοινωνική και κυρίως να την συμπληρώσει. Οι συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην προέκταση του μοντέλου της συμπληρωματικότητας αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση της εποχής, που αν απαντηθεί δημιουργικά και από τις δυο πλευρές μπορεί να δώσει λύσεις στην Υγεία με «κλειδί» την επαρκή και αποτελεσματική ασφαλιστική κάλυψη. Το όφελος για τον ασφαλισμένο θα είναι διπλό. Θα καλείται να πληρώσει λιγότερα χρήματα για να πάρει περισσότερες καλύψεις.

Γιατί επιδιώκετε ως ασφαλιστική αγορά τη συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία;

Δεν φαντάζομαι ότι θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε από την ασφαλιστική αγορά τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία έχουν να επιδείξουν έργο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν λείπει από αυτά η επιστήμη. Το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στα δημόσια νοσοκομεία και στις πανεπιστημιακές κλινικές είναι υψηλού επιπέδου, με άριστη επιστημονική κατάρτιση. Και μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γιατροί και νοσοκομειακό προσωπικό παρά τις αντιξοότητες υπό τις οποίες καλούνται να δουλέψουν στα δημόσια νοσοκομεία πρωτοπορούν και διαπράττουν μικρά ή μεγάλα ιατρικά θαύματα έναντι ακριβοπληρωμένων και πολλαπλώς προβεβλημένων συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι λίγες οι φορές που βαριά περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και εμφανίζουν επιπλοκές διακομίζονται σε δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ΕΣΥ υπολείπεται σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό και η νοσηλευτική υποστήριξη πιθανόν να μην είναι αυτή που θα έπρεπε.

Θα μειωθούν τα τιμολόγια στα προγράμματα υγείας; Θα γίνουν ακόμα πιο διαφανή τα συμβόλαια ώστε να γίνονται κατανοητά από τους ασφαλισμένους;

Εμείς στην Interlife δημιουργήσαμε Προγράμματα Υγείας, όπως το New Υγεία MAXIMUM, που καλύπτουν τους ασφαλισμένους μας και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο νοσοκομείο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κόστος πολύ προσιτό όχι μόνο για τα μικρομεσαία αλλά και τα μικρά εισοδήματα. Τα προγράμματά μας απευθύνονται σε αυτούς που έχουν χαμηλότερη οικονομική δυνατότητα για καταβολή ασφαλίστρων, αλλά αναζητούν ουσιαστική κάλυψη. Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το κόστος ασφάλισης για μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά τόσο για τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη όσο και για την κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών επισκέψεων και φαρμάκων δεν ξεπερνάει τα 55 ευρώ το μήνα. Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια των συμβολαίων δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Στην Interlife οι όροι είναι ξεκάθαροι και σε απλά ελληνικά. Αρκεί να σας πω ότι έχουμε αντικαταστήσει τα λεγόμενα ψιλά γράμματα με έντονα κόκκινα. Πέρα όμως από τα τιμολόγια στα Προγράμματα Υγείας που, όπως ανέφερα θα πρέπει να είναι προσιτά ακόμα και στους οικονομικά αδύνατους, οι ασφαλισμένοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της εταιρείας στην οποία θα εμπιστευθούν την υγεία τους. Και μια τέτοια εταιρεία είναι αδιαμφισβήτητα η Interlife.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι