Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

seven + 1 =

ten − 1 =

Η σωστή χρήση της τεχνολογίας κάνει τη διαφορά

Οερχομός του Solvency II επανέφερε στο επίκεντρο το θέμα των συνεχών αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Την ίδια ώρα, οι απαιτήσεις των πελατών, λόγω του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασφαλιστικές πρέπει να… μείνουν όρθιες, αγκαλιάζοντας την τεχνολογία και καθιστώντας την κεντρικό και επιτυχημένο μέρος της λειτουργίας τους. Γιατί ο αντίκτυπος που έχει η τεχνολογία τόσο στους εργαζομένους όσο και στους πελάτες, είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική τους ανάπτυξη και φήμη, καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σε… περίοδο διαδικτυακού πολέμου, σε επίπεδο τιμών αλλά και προϊόντων.

Η τεχνολογία πλέον δεν είναι κάτι που απλά θεωρείται καλό να το έχεις αλλά έχει μετατραπεί σε πραγματικό παράγοντα διαφοροποίησης. Είναι το κλειδί για να διατηρείται μία επιχείρηση σε απόλυτη σύνδεση με τις αλλαγές και την εξέλιξη. Και όσο η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, τόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη οι ασφαλιστικές να μη μένουν στάσιμες και να διαθέτουν αξιόπιστες διαδικασίες για να αντιμετωπίσουν την επόμενη τάση. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν συνεχώς νέες τεχνολογίες, οι διαδικασίες που ευθύνονται για την επιτυχία της θα αντέχουν στο χρόνο. Για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από μία ασφαλιστική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να ισχύουν οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές:

Κατανόηση των επιχειρηματικών απαιτήσεων

Κατανοώντας τα υφιστάμενα συστήματα και τις απαιτήσεις που θέτουν τώρα και στο μέλλον, οι ασφαλιστικές μπορούν να σταθμίσουν κατά πόσο χρειάζεται ένας συνολικός μετασχηματισμός ή αν τα υφιστάμενα συστήματα μπορούν να αναβαθμιστούν. Αυτό, επίσης, δίνει στις ασφαλιστικές την ευκαιρία να αξιολογήσουν την αποδοτικότητα των εταιρικών διαδικασιών και να τις αναβαθμίσουν αν κριθεί απαραίτητο. Μπορεί το σύστημα CRM που διαθέτετε να σας δώσει συνολική εικόνα των πελατών; Μπορεί το σύστημα έρευνας απάτης να εντοπίσει συναλλαγές με βάση μία σειρά εταιρικών κανόνων; Μπορεί η ιστοσελίδα σας να βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές; Ενδεχόμενη αδυναμία κατανόησης αυτών των θεμάτων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά κατά το στάδιο της εφαρμογής και δοκιμής, προκαλώντας μεγάλες και κοστοβόρες καθυστερήσεις.

Δημιουργία στρατηγικού οδικού χάρτη

Να είστε ρεαλιστές σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς, τις πολυπλοκότητες, την προσπάθεια που χρειάζεται και τα κόστη ενός project. Η κακή εκτίμηση σε αυτό το σημείο μπορεί να αποτελέσει «ταφόπλακα» για κάθε αλλαγή. Η συμμετοχή της ομάδας διασφάλισης ποιότητας μπορεί να οδηγήσει σε πιο ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, προσαρμοσμένα να ικανοποιήσουν τόσο ένα project όσο και ποιοτικούς στόχους. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει να προσδιοριστεί αν τα υφιστάμενα συστήματα θα στηρίξουν τις νέες απαιτήσεις χωρίς να πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νέες δομές.

Ανάλυση εφαρμογών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων

Η εκτεταμένη ανάλυση των υφιστάμενων και δυνητικών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό των επιχειρηματικών και τεχνικών δυνατοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Πρέπει να αξιολογηθεί η ενοποίηση με υφιστάμενες εφαρμογές και να καταρτιστεί μία λεπτομερής διαχείριση ποιότητας και ένα σχέδιο δοκιμών για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης.

Υιοθέτηση μίας διαδικασίας δοκιμής με βάση τον κίνδυνο εφαρμογής

Για να ξεπεραστούν οι πολυπλοκότητες μίας αναβάθμισης ή αναμόρφωσης και να εξασφαλιστεί μία λογική απόδοση επένδυσης, θα πρέπει να υιοθετηθεί μία προσέγγιση δοκιμής με βάση τον κίνδυνο. Οι επιχειρηματικές προτεραιότητες που εντοπίστηκαν νωρίτερα στη διαδικασία θα πρέπει να αποτελέσουν τους κεντρικούς παράγοντες των δοκιμών, ενώ εξειδικευμένες ομάδες αξιολόγησης ποιότητας πρέπει να διασφαλίσουν μία αποτελεσματική εφαρμογή.

Εφαρμογή ευέλικτης στρατηγικής

Μία ευέλικτη προσέγγιση επιτρέπει την έγκαιρη και επαναληπτική επικύρωση των επιχειρηματικών απαιτήσεων μέσω διαδικασιών αναδρομικότητας και επιχειρηματικής έγκρισης. Η εφαρμογή μίας ευέλικτης και επαναληπτικής προσέγγισης είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι οι αλλαγές θα γίνουν με ομαλό και επιτυχημένο τρόπο. Αυτό θα διασφαλίσει, επίσης, ότι οι δοκιμές καθίστανται σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, καθώς γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της, όσο η ποιότητα ελέγχεται σε κάθε στάδιο.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι