Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Kαμπανάκι IUMI για τις κλοπές εμπορευμάτων

Tι ζητάει η Διεθνής Ένωση Ναυτασφαλίσεων για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Aντιδρώντας στην ανησυχητική αύξηση των κλοπών εμπορευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, η Διεθνής Ένωση Ναυτασφαλίσεων (IUMI) απευθύνει έκκληση για την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων που θα συμβάλλουν στην αντιστροφή της τάσης. Η Ένωση εκτιμά ότι οι κλοπές εμπορευμάτων πλέον δεν περιορίζονται στα μεγάλης αξίας αγαθά και ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών ενθαρρύνουν το έγκλημα. Σε συνέδριο που διοργάνωσε η IUMI τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, ο Hakan Nystrom, μέλος του πολιτικού φόρουμ της ένωσης δήλωσε: «Υπάρχει αγορά για κάθε είδους κλεμμένα αγαθά και οι διαδικτυακές πλατφόρμες διευκολύνουν το ανοικτό εμπόριο τέτοιων προϊόντων. Ο αντίκτυπος για την οικονομία είναι τεράστιος. Το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε υπολογίσει τον ετήσιο οικονομικό αντίκτυπο για την Ευρώπη στα 8,2 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό έχει αυξηθεί πάρα πολύ σήμερα. Δεν υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία για την Αφρική, την Αμερική ή την Ασία, όμως εκτιμούμε ότι αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν ανάλογες επιπτώσεις». Αν και η IUMI επικροτεί τα προληπτικά μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί – συμπεριλαμβανομένων των προτύπων ασφαλείας που προώθησε η Transport Asset Protection Association (TAPA) – θέλει να γίνουν περισσότερα. Ειδικότερα:

Οι αρμόδιες εθνικές Αρχές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν και να μοιραστούν μία «εικόνα» των κλοπών φορτίου στις χώρες τους. Με βάση αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσουν διάλογο με τις τοπικές ασφαλιστικές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να βρουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των εγκληματικών δράσεων.

  • Να βελτιωθεί η επιβολή του νόμου μέσω διακρατικής συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των χωρών και των εθνικών αστυνομικών αρχών.
  • Να δημιουργηθούν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και εξειδικευμένα εισαγγελικά τμήματα για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών σε εμπορεύματα.
  • Να υπάρξει στενή παρακολούθηση στις διαδικτυακές πλατφόρμες που εμπορεύονται κλεμμένα εμπορεύματα. Να δοθεί, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις απάτες του κυβερνοχώρου, μεταξύ των οποίων στις ηλεκτρονικές άδειες και φορτωτικές.
  • Να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στις πολυσύχναστες περιοχές.
  • Να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πάρκων υψηλής ασφάλειας για φορτηγά.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι