Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Αυτοί που χάνουν το όνειρό τους έχουν και οι ίδιοι χαθεί.– Παροιμία των ιθαγενών της Αυστραλίας.

Ας αρχίσουμε με μια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία για έναν άνθρωπο που είχε ένα όνειρο. Ο Λάρι Γουόλτερς πάντα ήθελε να πετάξει. Κατετάγη στην πολεμική αεροπορία για να γίνει πιλότος. Δυστυχώς, η όρασή του δεν ήταν αρκετά καλή και αναγκάστηκε να φύγει από την αεροπορία, χωρίς ποτέ να μάθει να πετά. Χωρίς να χάσει το θάρρος του, συνήθιζε να κάθεται σε μια ξαπλώστρα στον κήπο του και να ατενίζει τις εμπορικές πτήσεις που περνούσαν από ψηλά. Μια μέρα αποφάσισε να τους κάνει παρέα. Πήγε στο κατάστημα με τα πλεονάζοντα στρατιωτικά υλικά και αγόρασε μερικά μεγάλα μετεωρολογικά μπαλόνια. Τα γέμισε με ήλιον και τα σύνδεσε με την ξαπλώστρα του. Έδεσε την ξαπλώστρα στο τζιπ του και ετοίμασε μερικά σάντουιτς και ποτά για αυτό που νόμιζε ότι θα ήταν μια σύντομη και ανέμελη πτήση πάνω από τη γειτονιά του. Βέβαια, ο Λάρι δεν ήταν κανένας βλάκας.

Ήξερε ότι τελικά θα έπρεπε να γυρίσει πίσω. Γι’ αυτό πήρε μαζί το αεροβόλο τουφέκι του. Σχεδίαζε να πυροβολήσει και να ανοίξει μερικές τρύπες στα μπαλόνια, ώστε να επιστρέψει μαλακά στη γη – ΑΦΟΥ πρώτα θα είχε πραγματοποιήσει το όνειρό του. Δυστυχώς, τα μετεωρολογικά μπαλόνια παρείχαν περισσότερη άνωση από ό,τι περίμενε ο Λάρι. Στην πραγματικότητα εκτινάχθηκε σε ύψος 3.000 μέτρων, προτού σταθεροποιηθεί. Οι άνεμοι που επικρατούσαν τον έσπρωξαν προς τον εναέριο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες, όπου εντοπίστηκε από έναν επερχόμενο πιλότο. Φανταστείτε την έκπληξη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όταν ο πιλότος ανέφερε ότι είχε προσπεράσει έναν άνδρα με ένα τουφέκι πάνω σε μια ξαπλώστρα στα 3.000 μέτρα ύψος! Ο Λάρι περιπλανήθηκε για 14 ώρες, προτού καταλήξει στη θάλασσα. Τελικά διασώθηκε από ένα ελικόπτερο που τον έφερε πίσω στην ξηρά. Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο Λάρι απάντησε: «Ε, δεν γίνεται ένας άνθρωπος να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτε!». Υπάρχει ένα σπουδαίο μάθημα σε αυτή την ιστορία. Όταν πασχίζετε να πετύχετε τα όνειρά σας, οι πράξεις σας μπορεί να φαίνονται ανόητες στους άλλους. Όμως θυμηθείτε, πρόκειται για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ όνειρα, όχι για τα δικά τους. Και αν έχετε ένα όνειρο, δεχθείτε τη συμβουλή του Λάρι Γουόλτερς: ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ – ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ!

* Αν κοιτάξετε μπροστά και δείτε να ζείτε την υπόλοιπη ζωή σας ως ένας «μέσος άνθρωπος», τότε χρειάζεστε ένα όνειρο.*

Γιατί θα Πρέπει να Έχουμε Όνειρα

Χωρίς όνειρα είμαστε καταδικασμένοι να αποδεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση. Χωρίς όνειρα, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε τίποτα. Τα όνειρα μάς παρακινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε. Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, είναι αυτά τα όνειρα που μας κρατούν ενωμένους. Η σύζυγός μου και εγώ περνάμε πολύ από το χρόνο μας κάνοντας όνειρα. Κάνουμε μια λεπτομερή λίστα με τα όνειρά μας, πότε θα τα πετύχουμε και πώς θα αλλάξουν τη ζωή μας. Τα όνειρα είναι οι θεμελιώδεις δυνάμεις για την απόκτηση πλούτου, το δυνάμωμα των σχέσεων και τη δημιουργία επιτυχιών. Μπορούμε να παρακινήσουμε τους άλλους ανθρώπους, αν γνωρίζουμε τα όνειρά τους. Φανταστείτε τη δύναμη του να βοηθάτε τους ανθρώπους να αποκτούν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Θα είναι φίλοι σας για όλη τους τη ζωή.

Ποιος Νοιάζεται για τα Όνειρά σας;

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν ένα σταθερό, ακλόνητο όνειρο. Αυτό οδηγεί σε μια πληθώρα προβλημάτων. Πρώτον, ένας άνθρωπος χωρίς όνειρο είναι απίθανο να νιώσει ευτυχία. Δεύτερον, ένας άνθρωπος χωρίς όνειρο είναι βεβαίως λιγότερο πιθανό να νοιαστεί για τα όνειρα των άλλων. Έτσι είναι απίθανο να κάνει σε κάποιον άλλον την πιο σημαντική ερώτηση στη ζωή: «Τι επιθυμείς πραγματικά και πώς μπορώ να σε βοηθήσω να το αποκτήσεις;». Μου προκαλεί κατάπληξη το ότι οι άνθρωποι είναι τόσο αδιάφοροι για το τι επιθυμούν οι άλλοι. Σχεδόν όλοι χρειάζεται να γνωρίζουν τι θέλει ΚΑΠΟΙΟΣ. Πώς μπορείτε να παρακινήσετε κάποιον άλλον, αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι τον συγκινεί; Στην Αμερική σίγουρα έχουμε χάσει τη δεξιοτεχνία του να παρακινούμε τους άλλους βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ίσως να είναι διαφορετικά στη δική σας εργασία. Σας ρωτά το αφεντικό σας «Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου και πώς μπορώ να σε βοηθήσω να το πραγματοποιήσεις;». Δεν μπορούμε να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να ξεπεράσει τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής, εκτός κι αν έχουμε ένα όνειρο. Δεν μπορούμε να παρακινήσουμε τους άλλους, εκτός κι αν γνωρίζουμε ποια είναι τα όνειρά τους. Είναι τόσο απλό.

* Χωρίς όνειρα είμαστε καταδικασμένοι να αποδεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση. Χωρίς όνειρα, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε τίποτα. *

Όνειρα και Πραγματικότητα Α υτό που λένε όλοι είναι: «Μη θέτετε τους στόχους σας πολύ ψηλά, θα απογοητευθείτε». Μπορεί να νιώθετε ότι αυτή είναι μια καλή συμβουλή. Μια συμβουλή που προστατεύει τους ανθρώπους. Όμως αντί να προστατεύουμε τους ανθρώπους, θα έπρεπε να τους δείχνουμε πώς να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι συρρικνώνουν τα όνειρά τους, ώστε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Αυτό είναι ατυχές – και λανθασμένο. Θα έπρεπε να διδάσκουμε τον εαυτό μας και τους άλλους να επεκτείνουμε την πραγματικότητα, ώστε να φτάσει στα όνειρά μας!  Εσείς έχετε σμικρύνει τα όνειρά σας; Έχετε αρχίσει να εξοικειώνεστε με την ιδέα του συμβιβασμού στη ζωή αντί να απαιτείτε περισσότερα; Αν απαντήσετε ναι, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στις ανέσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τροποποίησαν βολικά τα όνειρά τους, ώστε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ζωής τους. Έχουν παραιτηθεί από τόσα πολλά ώστε δεν θέλουν πια να σκέφτονται γι’ αυτά. Πώς δημιουργούμε όμως τις ανέσεις μας; Ας δούμε ένα παράδειγμα για να απεικονίσουμε το επιχείρημα αυτό. Ας θεωρήσουμε ένα υποθετικό ζευγάρι τριαντάρηδων. Ας γνωρίσουμε τον Τζέσε και την Τζάνις Τζόνσον. Είναι παντρεμένοι εδώ και οχτώ χρόνια και έχουν δύο παιδιά ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών. Οι Τζόνσον μεγάλωσαν στο Ντιτρόιτ, αλλά τώρα έχουν ένα όμορφο σπίτι στη Φλόριδα. Ο Τζέσε είναι μηχανικός. Η Τζάνις εργάζεται σε μια ασφαλιστική εταιρεία ως ρυθμίστρια διεκδικήσεων. Έχουν δύο εισοδήματα, πληρώνουν δόσεις για δύο αυτοκίνητα, έχουν μια υποθήκη και λίγα χρήματα στην τράπεζα. Με άλλα λόγια είναι μια τυπική οικογένεια. Ο Τζέσε οδηγεί μια Σεβρολέτ. Θέλει ένα σπορ αμάξι αλλά είναι πολύ ακριβό και δεν είναι πρακτικό για την οικογένειά του. Του αρέσει να παίζει γκολφ αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλό. Άλλωστε εργάζεται πολύ και δεν θέλει να περνά τα Σαββατοκύριακα μακριά από την οικογένειά του. Δυστυχώς, τα Σαββατοκύριακα καταλήγει να φέρνει δουλειά στο σπίτι.

Στην Τζάνις δεν αρέσει η ιδέα να αφήνει το μικρότερο παιδί της στον παιδικό σταθμό. Η μεγαλύτερη κόρη της πηγαίνει και αυτή στον παιδικό σταθμό μετά το σχολείο, μέχρι η Τζάνις να πάει και να τις πάρει με το αυτοκίνητο. Μετά η Τζάνις γυρνά βιαστικά στο σπίτι για να ετοιμάσει το δείπνο. Οι γονείς της Τζάνις ήταν άρρωστοι τη χρονιά που πέρασε. Δυστυχώς, δεν υπήρχε ούτε αρκετός χρόνος, ούτε αρκετά χρήματα για να πάει αεροπορικώς στο Ντιτρόιτ και να τους επισκεφτεί. Η αδερφή τής Τζάνις ζει εκεί, έτσι η Τζάνις υποθέτει ότι οι γονείς της τουλάχιστον απολαμβάνουν κάποια φροντίδα. Τους τηλεφωνεί συχνά, αλλά μόνο μετά τις πέντε το απόγευμα για να κάνει οικονομία. Η οικογένεια πάει διακοπές για δυο εβδομάδες κάθε χρόνο. Συνήθως πάνε με το αυτοκίνητο για να επισκεφθούν τους συγγενείς τους. Όταν επιστρέφουν, ο Τζέσε ασχολείται με όλα τα πράγματα που είχε αναβάλει να κάνει – όπως το βάψιμο του σπιτιού και τα όμοια. Δεν του αρέσει πραγματικά να σπαταλά το χρόνο των διακοπών του σε τέτοιες αγγαρείες. Είχε η οικογένεια αυτή όνειρα όταν το ζευγάρι ήταν νεότερο; Πιθανώς ναι. Φανταζόταν διακοπές, ταξίδια, ωραία αυτοκίνητα, ελεύθερο χρόνο και άλλες «πολυτέλειες». Μάλλον θα ήθελαν να είχαν χρήματα για να φροντίσουν τους γονείς της Τζάνις, να κάνουν «πραγματικές διακοπές» και να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι αντί να τα πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό. Αυτά δεν είναι απλώς όνειρα. Είναι λογικοί στόχοι. Έχουν τώρα όνειρα; Ίσως τώρα να έχουν μικρά όνειρα. Ίσως ο Τζέσε θα ήθελε να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο γκολφ. Ίσως η Τζάνις να ονειρεύεται να απολαύσει κάπως τον τελευταίο χρόνο που έχει στο σπίτι τη μικρότερη κόρη της, πριν κι αυτή πάει στο σχολείο. Όμως πιθανώς να αποφεύγουν ακόμα και να σκέφτονται για όλα αυτά. Γιατί δεν έχουν μεγάλα όνειρα τώρα; Γιατί αν είχαν μεγάλα όνειρα, όπως όταν ήταν πιο νέοι, η αδυναμία να πραγματοποιήσουν αυτά τα όνειρα θα τους κατέστρεφε. Γιατί δεν τους απασχολούν περισσότερο αυτά; Διότι περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που ζουν με τον ίδιο τρόπο. Έχουν μειώσει τις προσδοκίες τους. Οι φίλοι, οι γείτονες και οι συγγενείς τους είναι όλοι τους στην ίδια θέση.

* Σας ρωτά το αφεντικό σας «Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου και πώς μπορώ να σε βοηθήσω να το πραγματοποιήσεις;». Δεν μπορούμε να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να ξεπεράσει τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής, εκτός κι αν έχουμε ένα όνειρο. Δεν μπορούμε να παρακινήσουμε τους άλλους, εκτός κι αν γνωρίζουμε ποια είναι τα όνειρά τους. Είναι τόσο απλό. *

Βλέπετε, ο Τζέσε και η Τζάνις εκλογίκευσαν την κατάστασή τους. Είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν την κατάσταση των πραγμάτων, διότι δεν βλέπουν κανέναν τρόπο να την αλλάξουν. Επιπλέον, συναναστρέφονται με ανθρώπους που έχουν επίσης αποδεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση. Με το να αποδέχονται, με το να είναι μέτριοι, ο Τζέσε και η Τζάνις βρίσκονται στη ζώνη των ανέσεών τους. Μη με παρεξηγείτε. Είναι πολύ άνετα μέσα στη ζώνη αυτή. Μόλις αποδεχθείτε τους περιορισμούς της ζώνης αυτής, η αγωνία και ο εκνευρισμός γενικά υποχωρούν. Δυστυχώς, δεν αντικαθίστανται από ευτυχία και πληρότητα αλλά μόνο από την αποδοχή. Τι θα έπρεπε να κάνουν; Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι δύο χρειάζεται να τρελαθούν λιγάκι! Χρειάζεται να εκτιμήσουν την κατάστασή τους και να κάνουν μερικές αλλαγές. Όμως, προτού μπορέσουν να αναλάβουν δράση, χρειάζεται να ονειρευτούν. Ο Τζέσε και η Τζάνις, όπως όλοι μας, θα έπρεπε vα αναρωτηθούν: «Πώς θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι η ζωή;». Χρειάζεται να ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο για να είναι μέσος ή μέτριος. Είμαστε το σπουδαιότερο δημιούργημά Του. Το ζευγάρι αυτό, όπως όλοι μας, πρέπει να ζήσει σύμφωνα με τη δημιουργική ιδιοφυΐα Του.

Ο Τζέσε και η Τζάνις χρειάζεται να αποκτήσουν ένα μεγάλο, ισχυρό και συναρπαστικό όνειρο. Χρειάζεται να κάνουν μερικές σκληρές ερωτήσεις. Χρειάζεται να δοκιμάσουν και να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.  Δεν θα αναγκαστούν να εξέλθουν από τη ζώνη της άνεσής τους; Ναι, αλλά αυτό είναι καλό. Σίγουρα αυτό θα τους δημιουργήσει κάποια ενόχληση. Θα νιώθουν ΠΕΙΝΑ για κάτι. Θα νιώθουν πείνα για περισσότερα. Θα πρέπει να επεκτείνουν την πραγματικότητά τους για να συναντήσει τα καινούργια τους όνειρα. Όμως, αν μπορέσουν να επιτύχουν τα όνειρά τους, σκεφτείτε τη ζωή που θα μπορέσουν να απολαύσουν. Γιατί δεν θα έπρεπε να μένει η Τζάνις στο σπίτι με τα παιδιά – αν επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί δεν θα έπρεπε ο Τζέσε να έχει δύο αυτοκίνητα; Δεν θα μπορούσε να έχει ένα σπορ αυτοκίνητο ΚΑΙ ένα οικογενειακό αυτοκίνητο; Πώς θα ήταν γι’ αυτούς να ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ το χρόνο τους με τα παιδιά, απολαμβάνοντας τα χρόνια της διάπλασης των παιδιών τους; Και τι είδους μαθήματα θα έδιναν τότε στα παιδιά τους; Θα έπρεπε το μάθημα να είναι να εργάζονται σκληρά, απλώς και μόνο για να διατηρούνται στο ίδιο μέτριο επίπεδο; Ή το ζευγάρι θα έπρεπε να τους περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα – να προσδιορίζουν ένα όνειρο που να αξίζει και μετά να το πραγματοποιούν;

* Οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στις ανέσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τροποποίησαν βολικά τα όνειρά τους, ώστε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ζωής τους. Έχουν παραιτηθεί από τόσα πολλά ώστε δεν θέλουν πια να σκέφτονται γι’ αυτά. *

Λίστα Ονείρων

Ο  καθένας έχει ένα διαφορετικό όνειρο. Δεν θέλει ο καθένας ένα αυτοκίνητο, μια βάρκα ή να μένει στο σπίτι με τα παιδιά. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ταξιδεύουν. Μερικοί άνθρωποι θέλουν. Τα όνειρά σας είναι μια προσωπική έκφραση των βαθύτερων πόθων σας. Η πραγματική ερώτηση είναι «ΤΙ επιθυμείτε;». Το μέγεθος και ο τύπος των ονείρων σας εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στη ζωή σας τώρα. Χρησιμοποιώ μια λίστα με όνειρα για να περιγράψω τα στάδια των ονείρων από τα οποία περνούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Τα όνειρα των ανθρώπων συνήθως αρχικά είναι μικρά και μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου και τα επιτεύγματα. Κάποιος, που μόλις του φτάνουν τα χρήματα για να περάσει το μήνα, μπορεί να μην επιθυμεί να έχει ένα κότερο. Από την άλλη πλευρά, ένας άνθρωπος που έχει αποκτήσει όλα τα υλικά αγαθά που επιθυμεί μπορεί να αρχίσει να επικεντρώνεται σε ένα μεγαλύτερο όνειρο. Ας ρίξουμε μια ματιά στην Ε.Υ.Ε.Ξ.Ι.Α.

Ε. 

Όνειρα για Επιβίωση. Τα όνειρα αυτά είναι για τους ανθρώπους που μόλις και καταφέρνουν να «Βγάζουν το μήνα». Αυτοί μπορεί απλώς να ονειρεύονται τη μέρα που θα μπορούν να πληρώνουν τακτικά τους λογαριασμούς τους. Το να κερδίζουν αρκετά χρήματα, ώστε να επιβιώνουν από μήνα σε μήνα, είναι ένα βασικό πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Υ. 

Όνειρα για Υλικά αγαθά. Ανατρεφόμαστε με τη νουθεσία ότι κατά κάποιον τρόπο είναι κακό να ΘΕΛΟΥΜΕ πράγματα. Αντιθέτως, είναι φυσικό να θέλουμε υλικά αγαθά. Αυτό είναι διαφορετικό από το να είμαστε υλιστές. Ένας υλιστής προσπαθεί να φτάσει στην ευτυχία αποκτώντας υλικά αγαθά. Υπάρχει κάτι που πάντα ονειρευόσαστε να αποκτήσετε; Μήπως ένα σπορ αυτοκίνητο, ένα πιο όμορφο σπίτι ή ένα σκάφος; Γιατί όχι; Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό!

Ε. 

Όνειρα για Εισόδημα. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν επίπεδα εισοδήματος που είναι υψηλότερα από αυτά που απολαμβάνουν τώρα. Η σύζυγός μου και εγώ συνηθίζαμε να φανταζόμαστε πόσο σταθερή και ελεύθερη θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε απλώς να φτάσουμε σε ένα ορισμένο επίπεδο εισοδήματος. Το πρόβλημα είναι ότι το εισόδημα συνήθως εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη εργασία. Έτσι, είναι δύσκολο να απολαύσετε κάποιο εισόδημα, εκτός κι αν συνεχίζετε να εργάζεστε. Μερικοί έξυπνοι άνθρωποι έχουν βρει έναν τρόπο για να δημιουργήσουν ΠΑΡΑΜΕΝΟΝ εισόδημα (μορφής πνευματικών δικαιωμάτων). Πρόκειται για χρήματα που συνεχίζουν να εισρέουν ακόμα και αν δεν συνεχίζετε να εργάζεστε.

Ξ. 

Όνειρα για έναν Ξεχωριστό τρόπο ζωής. Γιατί δεν θα έπρεπε να απολαμβάνετε έναν υπέροχο τρόπο ζωής; Το στιλ ζωής είναι ένας συνδυασμός χρημάτων και χρόνου για να ξοδευτούν τα χρήματα αυτά. Πολλοί γιατροί έχουν πολλά χρήματα, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου που έχουν, ο τρόπος ζωής τους είναι για κλάματα! Ονειρευτείτε το τέλειο στιλ ζωής για εσάς.

Ι.

Όνειρα Ιδιοσυγκρασίας. Πώς θα ζούσατε, αν είχατε όλα όσα επιθυμούσατε: χρήματα, στιλ ζωής, ικανοποιητικές σχέσεις και τα λοιπά; Πώς θα εκφράζατε τον εαυτό σας; Μερικοί άνθρωποι παίζουν ένα μουσικό όργανο. Άλλοι μαθαίνουν ξένες γλώσσες. Όμως μερικοί άλλοι συμμετέχουν περισσότερο σε εργασίες για την κοινότητά τους και σε αγαθοεργίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν φτάσει στο στάδιο των ονείρων έκφρασης είναι ήδη οικονομικά επιτυχημένοι. Τώρα μπορούν να στρέψουν τους στόχους τους σε πραγματικά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Μπορούν να αναπτυχθούν προσωπικά, να μοιραστούν περισσότερα με την κοινότητα ή την οικογένεια και γενικώς να αναπτύξουν πλήρως τις ανθρώπινες δυνατότητές τους.

Α. 

Όνειρα πνευματικών Αναζητήσεων. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το Θεό και για τη θέση του ανθρώπου στη γη. Είναι πεποίθησή μου ότι ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετούμε το Θεό είναι να υπηρετούμε τους άλλους ανθρώπους. Αυτό μας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη κατανόηση της πνευματικής φύσης της ζωής. Προοριζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα θεόσταλτα ταλέντα μας για να αναπτύξουμε πλήρως το δυναμικό μας. Αυτό είναι ένα όνειρο της υψηλότερης τάξης. Θα δίνατε χρήματα στην εκκλησία σας, θα δουλεύατε σε μια ιεραποστολή ή θα βοηθούσατε τα μέλη της οικογένειάς σας; Όταν έχετε καλύψει τα άλλα όνειρα, έχετε περισσότερη ελευθερία να ακολουθήσετε τα πνευματικά σας όνειρα. Βέβαια, δεν χρειάζεται να είστε πλούσιοι και συνταξιούχοι για να έχετε πνευματική ζωή. Ακόμα και οι πιο φτωχοί άνθρωποι μπορεί να είναι βαθύτατα πνευματικοί. Όμως εγώ αναφέρομαι στο να έχετε μια ΜΕΙΖΟΝΑ επίδραση στην ευημερία των άλλων. Αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή προσφοράς είτε χρόνου είτε χρημάτων. Όμως, εκτός κι αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τα θέματα αυτά στη δική σας ζωή, είναι πολύ δύσκολο να τα προσφέρετε ελεύθερα στους άλλους.

* Φανταστείτε τη δύναμη του να βοηθάτε τους ανθρώπους να αποκτούν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Θα είναι φίλοι σας για όλη τους τη ζωή. *

Αποκτήστε Ένα Όνειρο

Είναι γεγονός ότι σχεδόν κανένα επίτευγμα, δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή πόσο μικρό, δεν θα ήταν δυνατό, αν οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτό δεν είχαν ένα όνειρο. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι το χτίσιμο μιας ξύλινης παράγκας για τα παιδιά σας και το χτίσιμο του Σινικού Τείχους στην Κίνα είχαν και τα δύο το ίδιο ταπεινό ξεκίνημα – ξεκίνησαν σαν όνειρα. Μην αφήνετε τους άλλους να σας κρατούν πίσω. Κάντε την έρευνά σας και αποκτήστε ένα όνειρο!

Κοιτάξτε Μπροστά

Αν κοιτάξετε μπροστά και δείτε να ζείτε την υπόλοιπη ζωή σας ως ένας «μέσος άνθρωπος», τότε χρειάζεστε ένα όνειρο. Οραματιστείτε τον εαυτό σας ως έναν πετυχημένο άνθρωπο που έχει πραγματοποιήσει κάτι αξιόλογο.

*Ο Bill Quain, Ph.D είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας και ομιλητής, ειδικός σε θέματα αυτοβελτίωσης. Περισσότερα στο www.quain.com